به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دهها استاد دانشگاه، فعال، اعضای جامعه و مقامهای دولتی آمریکا گفتند که بسیاری از اعراب آمریکایی ناراحت هستند که جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور برای آتشبس بشردوستانه به رژیم صهیونیستی فشار نیاورده است.
خشم فزاینده آنها میتواند بر تلاش مجدد بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ اثر بگذارد.
در کانون داغ کارزار انتخاباتی در میشیگان، اعراب آمریکایی پنج درصد آرا را به خود اختصاص دادهاند. «جیم زوگبی»، رئیس مؤسسه عرب آمریکایی، گفت: در دو ایالت دیگر یعنی پنسیلوانیا و اوهایو، این میزان بین ۱.۷ تا ۲ درصد است.
بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ توانست ۵۰.۶ درصد آرا را در میشیگان از آن خود کند درحالیکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق ۴۷.۸ درصد را کسب کرد و این میزان برای بایدن در پنسیلوانیا ۵۰.۰۱ و برای ترامپ ۴۸.۸۴ درصد بود.
برخی از فعالان می گویند، اعراب و مسلمانان آمریکایی بعید است که از ترامپ حمایت کنند اما شاید در انتخابات پیشرو شرکت نکنند و به بایدن هم رای ندهند.
«لیلا الحداد»، نویسنده و فعال اجتماعی غزه در مریلند آمریکا گفت: فکر کنم این روند حمایتی بایدن از اسرائیل به قیمت از دست دادن جایگاهش در میشیگان تمام شود.
اعراب آمریکایی ضمن محکوم کردن جنگ علیه غزه گفتند پاسخ رژیم صهیونیستی نامتناسب بود و ناکامی بایدن در محکوم کردن این بمباران، وعدههای او درباره سیاست خارجی «محور حقوق بشر» را زیر سوال برده است.
روز سهشنبه، مقامهای آمریکایی به سازمان ملل متحد و کانادا پیوستند و برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه تلاش کردند تا غذا، آب و دارو به غیرنظامیان فلسطینی تحویل داده شود.
«عبدالله حمود»، شهردار عرب آمریکایی «دیربورن» در میشیگان که بزرگترین جمعیت مسلمانان در آمریکا را دارد، ناکامی بایدن در محکوم کردن رژیم صهیونیستی مورد انتقاد قرار داد.
وی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: هیچ چیز نمیتوانست ما را برای پاک شدن کامل صداها و سکوت رادیویی از کسانی که برای محافظت و نمایندگی انتخاب کرده بودیم آماده کند. اعضای خانوادهام در غزه گیر افتادهاند و صدای ما برای آتشبس در میان هیاهوی طبل جنگ گم میشود.
کاخ سفید گفته بایدن و دیگر مقامهای آمریکایی بارها برای آزادی آمریکاییهای غزه تلاش کردهاند و بایدن روز سهشنبه گفت که کمکهایی که به غزه میرسد به اندازه کافی سریع نبوده است.
«لیندا سرسور»، مدیر اجرایی سابق انجمن اعراب آمریکایی در نیویورک نیز به صدها نفر از شرکت کنندگان در رویداد شورای روابط آمریکایی-اسلامی در روز شنبه گفت، مسلمانان آمریکایی باید هرگونه کمکهای سیاسی را مشروط به تغییر در سیاستها ارائه کنند.
انتهای پیام
نظرات