در واقع قیمت خرید آنها فقط معادل وزن طلای خالص موجود در سکه حساب میشود، یعنی ۲ گرم و ۴۳۰ صوت و نه قیمتی که تابلوها نشان میدهند، یعنی نصف قیمت میخرند؟! این تفاوت قیمت سبب زیان نزدیک به ۴ میلیون تومان برای فروشنده و یک سود نزدیک ۵ میلیونی برای طلافروش، اتفاقی عجیب و تأسفآور!
شهروند ایلامی میگوید: دو سه روز پیش، در حالیکه تابلوی اعلام قیمت طلافروشیها، قیمت فروش هر قطعه ربعسکه را ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت خرید را روی عدد ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نشان میدهد، طلافروش یا از خرید ربعسکه امتناع میکند و یا آن را به قیمت ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میخرد.
«مهدی کاکاخانی» معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام در این باره در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای پیشگیری از این موضوع و اینکه مردم دراینخصوص آگاهی کامل داشته باشند طی نامهای به اتحادیه طلافروشان اعلام شده است که برای فروش هرگونه "سکه" به خریداران، باید در همان زمان فاکتور صادر شود.
وی با بیان اینکه دراینخصوص نیز نشستی با حضور مسئولان اتحادیه طلافروشان استان برگزار شده است، افزود: خرید سکه از فروشندگان توسط طلافروشان نیز باید بر اساس همان قیمت روز و مطابق با فاکتور ارائه شده از سوی فروشنده باشد و خارج از این تخلف محسوب شده و به طور قطع با افراد خاطی برخورد قانونی خواهد شد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با تأکید بر اینکه هر سکه بانکی و غیربانکی باید اصالت و شناسه داشته باشد و فروش و خرید آن با قیمتی که بازار (روزانه) تعیین میکند؛ انجام خواهد شد، تأکید کرد: قبلاً در کشور طرحی وجود داشت که در راستای کنترل بازار و قیمت سکه، برخی طلافروشان با اخذ مجوزهای لازم میتوانستند سکه ضرب کرده و در بازار توزیع کنند که این موضوع باعث ایجاد حباب قیمت بین سکه بانک مرکزی (بانکی) و سکه غیربانکی میشد و در واقع ارزش سکه غیربانکی به میزان طلای کار شده در آن بود که با قیمت سکه بانکی تفاوت فاحشی داشت که در حال حاضر چنین طرح در کشور وجود ندارد و قیمت سکه بر اساس قیمت روز است.
کاکاخانی یادآور شد: در سامانه جامع تجارت در حال حاضر این امکان فراهم شده است که همه ورود و خروج طلا در طلافروشان ثبت شده و تا کنون ۶۰ واحد طلافروشی در استان در این سامانه ثبتنام کردهاند و لازم است که همه واحدهای طلافروشی استان در این سامانه ثبتنام کنند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با تأکید بر اینکه مهلت لازم به همه واحدهای طلافروشی استان برای بهروزرسانی سامانه جامع انبارها و سامانه جامع تجارت داده شده و اگر نسبت به این موضع اقدام نکنند، تخلف محسوب شده و بهعنوان کالای قاچاق با این واحدها برخورد خواهد شد.
متأسفانه بانکی و غیربانکی بودن ربعسکه تنها زمان خرید توسط طلافروشان مطرح میشود و زمان فروش خریداران ناآگاه میمانند؛ بنابراین به شهروندان پیشنهاد میشود یا کلاً قید خرید ربعسکه را بزنند یا در صورت ضرورت حتماً ربعسکه بانکی را خریداری کنند.
انتهای پیام
نظرات