• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۴۰۲ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402080100668
  • خبرنگار : 71498

/راهکارهای مدیریت منابع آبی در کشور/

هر تهرانی روزانه ۲۱۰ لیتر آب مصرف می‌کند

هر تهرانی روزانه ۲۱۰ لیتر آب مصرف می‌کند

سرانه آب شرب هر نفر در شبانه‌روز در تهران حدود ۱۳۰ لیتر است اما در حال حاضر مصرف واقعی حدود ۸۰ لیتر بالاتر از الگو یعنی۲۱۰ لیتر است و ضرورت دارد به مساله مدیریت مصرف توجه ویژه شود.

فیروز قاسم زاده - سخنگوی صنعت آب، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تأمین مصارف آب در سطح کشور از طریق سدها، ایستگاه‌های پمپاژ، چاه، چشمه، قنات و نهارها صورت می‌پذیرد و بر اساس آماربرداری سراسری مرحله دوم منابع و مصارف آب، حدود ۴۵ درصد از منابع آب سطحی و ۵۵ درصد از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود، اظهار کرد: در مصارف بخش شرب کشور نیز سهم آب سطحی و زیرزمینی تقریبا مشابه همین درصدهاست.

وی با بیان با توجه به کاهش ورودی به مخازن سدهای کشور در سال‌های اخیر، درصد پرشدگی مخازن سدهای مهم کشور متفاوت بوده و برخی سد های کشور در شرایط کنونی خالی و برخی دارای شرایط پرشگی کامل هستند، افزود: همین امر باعث شده‌ برنامه منابع و مصارف سدها در سطح حوضه‌های آبریز کشور به‌صورت جدی و دقیق تنظیم و پایش شود و در سدهایی همچون سد کرخه، سد زاینده رود، سدهای استان تهران و مواردی از این قبیل که حجم ذخایر پایین است، تأمین آب با رعایت اولویت تأمین شرب و تضمین عدم کمبود آب برای شرب در ماه‌های آتی دنبال شود.

سخنگوی صنعت آب اظهار کرد: توجه ویژه به مدیریت مصرف آب، فاکتور کلیدی در مدیریت منابع آبی است که باید به صورت ویژه به این مهم توجه شود.

قاسم‌زاده با اشاره به پیامدهای افت سطح آب زیرزمینی، گفت: خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها، از بین رفتن پوشش گیاهی، افزایش گرد و خاک، فرونشست زمین، ایجاد فروچاله‌ها و شکاف‌های طولانی در دشت‌ها و شور شدن آب زیرزمینی در این مناطق از پیامدهای جدی افت سطح آبهای زیرزمینی خواهد بود.

وی درباره اقدامات انجام یافته در قالب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تاکید کرد: فعالیت‌های مهمی  در حوزه انسداد چاه‌های غیرمجاز، تجهیز چاه‌ها به ابزار اندازه گیری، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز، اجرای پروژه‌های تغذیه مصنوعی و فرهنگ‌سازی انجام شده اما این اقدامات کافی نبوده و اثر بخشی لازم را نداشته و همین امر باعث شده است انحراف از برنامه های طرح مذکور در حوزه کاهش کسری مخزن آبخوان‌ها وجود داشته باشد.

سخنگوی صنعت آب مدیریت مصرف آب یا به عبارت بهتر مصرف بهینه آب در بخش های مختلف مصرف را یک ضرورت جدی برای دستیابی به اهداف مدیریت منابع آبی دانسته و از آن به‌عنوان کلیدی ترین فاکتور در احیا و تعادل بخشی آبخوان ها یاد کردکه با مشارکت تمام ذیعنفعان و ذی‌مدخلان قابل دستیابی خواهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۰۹:۱۹

به خدا قسم اگه من یک چهارم این مقدار رو مصرف کنم! اونا که استخر خونشون رو روزی دو بار پر و خالی میکنن به حساب همه مردم نزنید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۴

اینکه فقط آمار تهران رو اعلام میکنن و انقدر هم به نظر مردم عادی که توی این شهر زندگی میکنه بیش از حد بالا میاد، بوی خوبی نمیده.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۴:۲۳

6 صبح ميريم 7 غروب مي رسيم خونه. پول استخر جك حوضي دوستان رو نبايد به پاي همه بذارين كه! منطقه اي آمار بدين ،بگين مردم اين منطقه انقدر... نكته ي ديگه اينكه درصد زيادي از اين آب به دليل فرسودگي خطوطتون بين مسير ميره توو زمين...

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۵:۲۹

تمام اراضی کشاورزی تبدیل کاربری دادن به ویلا سازی ، استخر ویلاشون سالانه چند بار پر و خالی می شود ، روزی چقدر کرایه ویلاشون چقدر آب مصرف می کنند ، نه پول آب میدهند نه مالیات ثروتمندان هزار برابر مردم عادی دارند انرژی مصرف می کنند

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۷:۱۳

سلام یارانه آب پایتخت راحذف نماییدوافرادی که الگوی مصرف رارعایت نمیکنندراجریمه کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۳ ۱۱:۲۲

چون آب ارزونه، مردم هم اسرافکار،