• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402080100664
  • خبرنگار : 71282

استقبال ۲۲ هزار بنگاه اقتصادی از آموزش در محیط واقعی کار

استقبال ۲۲ هزار بنگاه اقتصادی از آموزش در محیط واقعی کار

بر اساس گزارش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در شش ماهه نخست امسال بیش از ۶۳ هزار نفر از مهارت‌آموزان با ثبت‌نام در طرح آموزش در محیط واقعی کار، دوره‌های آموزش مهارتی را در بنگاه‌های اقتصادی گذرانده‌ و بیش از ۲۹ هزار و ۷۰۰ واحد پذیرنده نیز از این طرح استقبال کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، در راستای اجرایی کردن بند ۲ سیاست‌های کلی اشتغال ابلاغ شده و بند ۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای طرح "مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار" را با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار و استمرار و تثبیت اشتغال فرصت‌های موجود و مورد نیاز جامعه به ویژه در مشاغل خرد و خانگی در اولویت خود قرار داده و برای اجرایی کردن طرح از ظرفیت بخش‌های غیردولتی در محیط کارگاهی استفاده کرده و توسعه و تنوع الگوهای آموزشی را مدنظر قرار داده است.

بر اساس گزارش‌ها، سال گذشته ۹۸ هزار و ۶۵۹ نفر دوره‌های آموزش مهارتی را در محیط‌های کارگاهی گذراندند و بیش از ۳۶ هزار بنگاه اقتصادی نیز از این طرح استقبال کردند.

توسعه مراکز آموزش در محیط واقعی کار با همکاری اصناف کشور یکی از برنامه‌های مهم و موثر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در راستای اشتغال پذیری و ایجاد اشتغال پایدار است. بر اساس گزارش‌ها بهترین شیوه آموزش، آموزش در محیط واقعی کار است و بیش از ۸۰ درصد کسانی که در چنین محیطی آموزش دیده‌اند، جذب بازار کار شده‌اند.

در حال حاضر ۳۰ درصد آموزش‌های مهارتی ارائه شده از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای به صورت تئوری و ۷۰ درصد به صورت عملی است. طرح آموزش در محیط واقعی کار موجب افزایش بهره‌وری ملی می‌شود و بستر پایداری اشتغال نیروهای کار را فراهم می‌کند.

مطابق گزارش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۴ هزار و ۳۴۰ نفر از مهارت آموزان در این طرح ثبت‌نام کرده و ۲۲ هزار و ۴۱۹ بنگاه پذیرنده مشارکت داشته‌اند.

سال گذشته ۹۸ هزار و ۶۵۹ نفر دوره‌های آموزش مهارتی را در محیط‌های کارگاهی گذرانده و بیش از ۳۶ هزار بنگاه اقتصادی نیز از این طرح استقبال کردند.

استقبال ۲۲ هزار بنگاه اقتصادی از آموزش در محیط واقعی کار

در حال حاضر حفظ و پایداری مشاغل سنتی و بومی به ویژه در حوزه صنایع دستی و سنتی،آشنایی با محیط کسب و کار، استفاده از توان و ظرفیت آموزشی ـ عملی بنگاه‌های اقتصادی و کمک به بنگاه‌های فعال به منظور شناسایی و جذب نیروی کار مستعد و توانمند از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار به شمار می‌رود.

عدم استقبال صنایع و صنوف از طرح و فقدان ابزار مناسب برای الزام قانونی، عدم تخصیص بودجه ویژه در اجرای طرح به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و هزینه کرد سازمان از بودجه جاری به منظور اجرایی کردن طرح از جمله چالش‌های پیش روی اجرای این طرح است.

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در راستای ارتقای طرح با انجام اقدامات اصلاحی نسبت به طراحی و پیاده‌سازی سامانه یکپارچه ملی، اتصال پرتال به سازمان تامین اجتماعی، رفع مشکلات حفاظت و ایمنی مراکز مهارت‌آموزی و واحدهای تولیدی و انجام کل فرایند به صورت الکترونیکی اقدام کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین درصد اشتغال در کشور مختص آموزش در محیط واقعی کار است و بیش از ۸۰ درصد مهارت‌جویانی که در محیط کار واقعی آموزش می‌بینند به سرعت مشغول کار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار ضمن آشنایی مهارت‌آموزان با محیط کسب و کار و ایجاد خودباوری برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی، زمینه جذب نیروهای کار مستعد و توانمند و تربیت نیروی ماهر برای ورود به بازار کار را فراهم می‌کند. در چارچوب این طرح، مهارت و شایستگی مورد نیاز در راستای استانداردهای آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای از مربی به مهارت‌آموز همزمان با فرایند تولید محصول و ارائه خدمت منتقل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha