به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، دستگاه مبارزه با تروریسم عراق به تازگی با اجرای عملیاتی ویژه با تاکتیکها و استراتژیهای مختلف، عملیات خود علیه گروه تروریستی داعش را تشدید کرده است.
این دستگاه اخیرا نیز نتایج عملیاتهای خود از ابتدای سال جاری میلادی را که نتایج مثبت متعددی برای تقویت ثبات در این کشور داشته، افشا کرد.
برخی کارشناسان عراقی نیز به ارزیابی تاثیر عملیاتهای این دستگاه و مراحل طرح دولت عراق برای نابودی داعش و در نهایت پایان دادن به بحران امنیتی در عراق پرداختند.
خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از صباح النعمان، سخنگوی دستگاه مبارزه با تروریسم عراق اعلام کرد، فعالیت فعلی دستگاه در ماموریتهای پیگیری و تعقیب گروهکهای تروریستی داعش در هر نقطهای از عراق خلاصه میشود.
النعمان در ادامه گفت: این عملیاتها بر رویکرد و طرحی متکی هستند که دستگاه مبارزه با تروریسم عراق با نظارت عبد الوهاب الساعدی، رئیس آن برای اجرای دستورالعملهای فرمانده کل نیروهای مسلح جهت اعمال فشار بر بقایای داعش و ممانعت از ارتکاب هر گونه عملیاتی برای برهم زدن امنیت ایجاد شده در تمامی استانها تنظیم کرد.
سخنگوی دستگاه مبارزه با تروریسم عراق افزود: این طرح بر اساس دادهها و اطلاعاتی دقیق و بررسی از پیش انجام شده مناطق حضور داعش تدوین شده و در نتیجه آن از ابتدای سال جاری میلادی ۲۵۰ ماموریت با تاکتیکهای مختلف اجرا شدند.
او در ادامه گفت: بیشتر این عملیاتها در بخش شرقی عراق و در مناطق استانهای دیالی، کرکوک و صلاح الدین انجام شده و در مناطق غرب الانبار که با ناهمواریها و مسیرهای پیچیده آن شاخته شده، برای نابودی بقایای داعش گسترش یافتند.
این مسؤول عراقی ادامه داد: در نتیجه این عملیاتها ۴۵ تروریست کشته و ۱۱۰ تن دیگر از جمله تعدادی از فرماندهان داعش در مناطق صلاحالدین و کرکوک بازداشت شدند.
او تاکید کرد: بیشتر این عملیاتها با هماهنگی اطلاعاتی بالایی با مدیریت مبارزه با تروریسم و مدیریت آسایش در دو استان اربیل و سلیمانیه انجام شد و این هماهنگی اطلاعاتی هر روز رو به افزایش بوده و دستاوردهای مستمری دارد.
همچنین ماجد القیسی، کارشناس امنیتی عراقی در گفتوگویی ویژه با سایت اسکای نیوز عربی گفت: دستگاه مبارزه با تروریسم عراق در واقع نوک پیکان نبرد با داعش است و این دستگاه در سال جاری میلادی عملیاتهای خود را با استفاده از تاکتیکهای مختلف و با تکیه بر دادهها و اطلاعات دقیق و نیز عملیات هلیبرن در مناطق ناهموار و صعب الوصول و نیز در تمامی مناطق عراق گسترش داد.
القیسی اظهار کرد: بیشتر عملیاتهای اجرا شده، عملیاتهایی ویژه هستند چراکه مرکز ثقل داعش را هدف گرفته و فرماندهان میدانی و یا حامیان لجستیک و مالی داعش را هدف قرار دادند.
این کارشناس امنیتی عراقی در ادامه گفت: عملیاتهای دستگاه مبارزه با تروریسم عراق موجب کاهش بسیار گسترده عملیاتهای داعش در تمامی مناطق عراق شد با این حال داعش هنوز به منزله یک تهدید برای عراق به ویژه در مناطق ناهموار است و داعشیها از این مناطق برای اجرای عملیاتهای محدودی استفاده میکنند.
او افزود: طرحی که عراق برای نابودی داعش در پیش گرفته، یک طرح دو مرحلهای است که مرحله اول آن نظامی بوده و شامل آزادسازی سه استانی است که داعش پیش از این اشغال کرده بود، مرحله دوم آن امنیتی بوده و بر استراتژی نابودی بقایای داعش و تعقیب و بازداشت گروهکهای کوچک آن در مناطق دوردست متکی است، این مرحله زمانبر است چراکه این گروهکها به صورت غیرمتمرکز فعالیت دارند.
علی البیدر، تحلیلگر سیاسی عراقی در گفتوگو با اسکای نیوز عربی نیز اظهار کرد: دستگاه مبارزه با تروریسم در واقع قدرت نظامی و امنیتی ضربتی، آموزشدیدهترین، باتجربهترین و قدرتمندترین دستگاه برای مقابله با تروریستها است.
البیدر گفت: این دستگاه با توسعه عملیاتهای خود علیه داعش سعی دارد ثبات امنیتی در عراق را تقویت کرده، اختیارات نهادهای دولتی را در بسیاری از مناطق توسعه داده و بحران امنیتی آغاز شده از سال ۲۰۰۳ را از بین ببرد.
این تحلیلگر سیاسی عراق افزود: تمامی این شرایط باعث میشود دستگاه مبارزه با تروریسم عراق به اجرای عملیاتهای پیشدستانه و ویژه خود برای نابودی کانونهای تروریستی و عوامل آن و ایجاد محیط یا فرهنگ امنیتی جدیدی در درون جامعه عراق ادامه دهد.
او در پایان گفت: این عملیاتها نتایج خوبی داشتند به این شکل که تهدیدهای تروریستی کاهش یافت، عراق باثباتتر شد و تعامل عمومی و مردمی با نیروهای امنیتی ایجاد شد و ما نتیجه این عملیاتها را بر شرایط امنیتی که در بهترین وضعیت خود از سال ۲۰۰۳ است، میبینیم.
انتهای پیام
نظرات