خسرو شهبازی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه آذربایجانغربی، رتبه اول را با تولید ۳۰ درصد سیب کشور به خود اختصاص داده است، افزود: حدود ۷۵۰ هزار تن از سیب تولیدی به کشورهای هند، پاکستان، روسیه و عراق صادر و یا روانه سردخانه ها برای ذخیره سازی محصول میشود.
شهبازی تصریح کرد: از مجموع ۱۲۲ هزار هکتار از اراضی باغی استان، در حدود ۶۵ هزار و ۴۱ هکتار از باغات استان به محصول سیب اختصاص دارد و سالانه در حدود یک میلیون و ۶۹۵ هزار تن انواع محصولات از باغات استان تولید میشود.
وی بیان کرد: حدود ۱۵۰ هزار تن نیز به مصرف تازه خوری داخلی و مابقی نیز به صورت سیب صنعتی تحویل کارخانههای تولید آبمیوه میشود.
این مسئول ادامه داد: عمده ارقام تولیدی در استان از نوع رد و گلدن دلیشز بوده اما ارقام تابستانه و محلی و ارقام جدید شامل رد چیف، گالا، فوجی روسا، سوپر استیمن، سامر فری، رم بیوتی، دلبار استیوال، گرانی اسمیت و رقم فوروم هم در استان کاشت شده است.
وی اظهار کرد: تعداد ۶۵ هزار نفر بهره بردار به صورت مستقیم و ۱۳۰ هزار به صورت غیر مستقیم در باغات سیب استان مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: موضوع آموزش و ترویج نیز به صورت جدی پیگیری میشود تا میزان تولید و کیفیت محصولات نیز ارتقا دهیم و با تغییر الگوی کشت و به کارگیری روشهای علمی در بخش کشاورزی استان، در صددیم تا انواع درختان و رقمهای جدید زود رس و میان رس را جایگزین باغهای سنتی کنونی کنیم.
وی افزود: طرحهایی از جمله جایگزین سازی پایههای رویشی به جای پایههای بذری و حذف باغات درجه ۳ و اصلاح باغات درجه ۲ و توسعه باغات در مناطق مستعد و خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه در دستور کار است که در صورت تامین اعتبار با شتاب بیشتری اجرا خواهد شد.
شهبازی اضافه کرد: تمامی موارد در نقشه راه سیب استان پیش بینی و برآورد شده که در دست تدوین هست و به زودی به مرحله اجرا در خواهد آمد.
انتهای پیام
نظرات