• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402073021767
  • خبرنگار : 71628

حضور نیروی دریایی چین در آب‌های منطقه در پی بالا رفتن تنش‌ها

حضور نیروی دریایی چین در آب‌های منطقه در پی بالا رفتن تنش‌ها

یک پایگاه خبری-تحلیلی در گزارشی با اشاره به سفر یک ناوگروه ضربت نیروی دریایی چین به کویت، حضور پررنگ نظامی چین و آمریکا در آب‌های منطقه را با توجه به تحولات اخیر بررسی کرده و آن را نشان‌دهنده درگیر بودن این ۲ «قدرت جهانی» در تحولات منطقه تلقی کرد.

به گزارش ایسنا، در مدت درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه، ۶ کشتی جنگی چین در طی هفته گذشته در منطقه غرب آسیا به ماموریت اعزام شده‌اند.

وبگاه خبری-تحلیلی اوراسیا تایمز در این باره گزارش داد که وزارت دفاع چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که چهل‌وچهارمین ناوگروه اسکورت دریایی این کشور از ماه مه فعالیت‌های منظم خود در منطقه را انجام داده است. هفته گذشته نیز در سفری به عمان، رزمایش مشترکی با نیروی دریایی این کشور انجام داد.

ناوگروه اسکورت چین در پی سفر موفقیت‌آمیزش به عمان، طبق برنامه، در ۱۸ اکتبر به بندر «شویخ» در کویت رسید. این ناوگروه چین سفری پنج روزه و برای نشان دادن حسن نیت به کویت داشت.

وزارت دفاع چین اعلام کرد: کشتی‌های ناوگروه چین، از جمله «Zibo»، «Jingzhou» و «Qiandaohu» با هدایت ناوچه گشت‌زنی دریایی کویتی «فایلاکا» در بندر شیوخ کویت در حدود ساعت ۹ صبح پهلو گرفت. این کشتی‌ها مورد استقبال بیش از ۲۰۰ نفر قرار گرفتند که از جمله آن‌ها می‌توان به نمایندگان ارتش کویت، کارکنان سفارت چین در کویت و چینی‌های خارج از کشور اشاره کرد.

این ناوگروه متشکل از کشتی جنگی زیبو، سامانه پرتاب موشک‌های هدایت‌پذیر از نوع ۰۵۲D، ناو محافظ Jingzhou و ناو تدارکاتی Qiandaohu است.

این ناوگروه که ۶ ماه پیش به خلیج عدن در شمال سومالی رسیده بودف در درجه اول اسکورت ماموریت‌های کشتیرانی بود. اگرچه، روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست گزارش داد که در اوایل ماه جاری، این ناوگروه مسئولیت‌های خود را به چهل و پنجمین ناوگروه اسکورت دریایی سپرد.

حضور نیروی دریایی چین در آب‌های منطقه در پی بالا رفتن تنش‌ها
ناوگروه چهل‌وچهارم اسکورت دریایی نیروی دریایی چین در بندر شیوخ کویت

گروه جدید شامل سامانه پرتاب موشک‌های هدایت‌پذیر نوع ۰۵۲ به نام «Urumqi»، ناو محافظ «Linyi» و ناو تدارکات «Dongpinghu» است.

پیشتر، گفته شده بود که ناو Linyi در اوایل ماه جاری(اکتبر) در اولین ماموریت خود یک کشتی باری پانامایی را در مسیرش به سوی مقصدی که اعلام نشده است، اسکورت کرده بود.

این اولین مامورت اسکورت ناو Zibo از زمان به کار گرفته شدنش در ژانویه ۲۰۲۰ بود، در حالی که Urumqi که در اوایل ۲۰۱۸ برای اولین بار به ماموریت اعزام شد، دو سال پیش در یک ماموریت اسکورت دیگر در خلیج عدن شرکت داشت.

اوراسیا تایمز در ادامه این گزارش با اشاره به حضور نظامی چین و آمریکا در منطقه آورده است: با بالا رفتن تنش‌ها در منطقه، فعالیت ۶ کشتی جنگی در آب‌های منطقه بی از پیش جلب توجه کرد. اخبار حضور این کشتی‌ها در منطقه هم‌زمان با پررنگ‌‎تر شدن حضور آمریکا انجام شده است.

در پی حمله حماس به رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر(۱۵ مهر)، آمریکا پیشرفته‌ترین ناوگروه هواپیمابر خود، یعنی USS Gerald R. Ford و گروه ضربت همراه آن را به شرق مدیترانه اعزام کرد. ناوگروه ضربت Dwight D. Eisenhower نیز در راه منطقه است.

حضور نیروی دریایی چین در آب‌های منطقه در پی بالا رفتن تنش‌ها
رزم‌ناو «USS Carney» نیروی آمریکا مجهز به سامانه موشک‌انداز «Arleigh Burke»

افزون بر این، پنتاگون به تازگی اعلام کرد که اعزام ناوگروه فرماندهی «USS Mount Whitney» نیز به این منطقه انجام خواهد شد.

به اعتقاد ایتن وبگاه تحلیلی، حضور کشتی‌های جنگی آمریکایی و چینی در منطقه، «به وضوح نشان‌دهنده درگیر بون این ۲ قدرت جهانی در منطقه است».

این تحولات همچنین در پی بالا رفتن تنش‌ها میان این ۲ کشور به دلیل جنگ اوکراین و مطابقت مواضع چین با روسیه رخ داده است.

با این وجود، احتمال این که نیروی دریایی ۲ کشور، مستقیما با یکدیگر در این منطقه درگیر شوند، نسبتا کم است.

فرمانده ناوگروه چین درباره حضور در کویت گفته است: امسال، پنجمین سالروز برقراری شراکت راهبرد چین-کویت و دهمین سالروز ابتکار یک جاده-یک کمربند است. امیدواریم این سفر به تسهیل ایجاد تفاهم و اعتماد دوجانبه و پیشبرد تبادلات و همکاری‌ها میان دو کشور و نیروهای دریایی آن‌ها کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۰۸:۳۷

آمریکا در کنار صهیونیست ها عراق و سوریه را اشغال کردند و رفته رفته ساکن عراق و سوریه خواهند شد. غفلت فراموشی می آورد. غرب آرام آرام و خزیده نفوذ می‌کند. کشورهای عربی و اسلامی بیدار باشند. نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه و دیگر مناطق، اشغالگر هستند آنها را تخریب کنید. و لانه های جاسوسی آنها را اشغال کنید. فردا دیر است.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۲۱:۵۱

موز اگر میوه قدرتمند بود کمر خودشو راست می‌کرد چین اگر مرد جنگ بود تایوان رو از چنگ آمریکا در می‌آورد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۲۳:۵۰

نابودی آمریکای و اسقاطیل کثیف و جنایتکار به اذن خدای سبحان وبا عظمت

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۰۲:۱۹

چین میخواد تو دنیا مثل آمریکا بزرگی کنه اما عمرأ بتونه وقتی هرجای دنیا جنگی صورت میگیره چین اعلام بیطرفی میکنه پس نمیتونه کدخدایی کنه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۱:۰۰

تحلیل های ابکی، چنین هیچوقت خودش را درگیر نمیکنه وخی نیست با این جمعیت نبض اقتصاد دنیا توی دستان چینی هاست ، تصمیمات گرفته شده دولت های غربی مسئله حماس را تمام شده میدانند حتی به این نتیجه رسیده اند بعد از حماس غزه دست کی باشه که به احتمال زیاد یا عربستان یا محمودعباس حالا تجمع اینهمه نیرو و مهمات توی این منطقه و اجلاس کشورهای اسلامی بدون ایران بوی الرحمان میاد خدا کنه ابی که گرم شده واسه ایران نباشه ما میگیم زورشون به ایران نمیرسه ولی با یک جنگ منظم میتونن کشور ما را به صد سال عقب تر برانند در بهترین حالت خدا کنه وارد جنگ ابرقدرتها نشویم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۳:۲۵

همانگونه که حدود ۷۵ سال پیش اسراییل آرام آرام به سرزمین فلسطین آمد و هیچکدام از اعراب فکر این روزها را نمی کردند وبا طرح دوستی با مصر واردن آنها را به سکوت وادار کردند،همین نقشه را برای کل سرزمینهای نفت خیز اعراب کشیده اند و این موریانه ها تا دیر نشده ه باید از منطقه خارج شوند،اسراییل سگ نگهبان امریکاست،وهیمنه پوشالی خود را با حمایت آمریکا به رخ اعراب کشیده بود ،تا دیرنشده باید همه متحد شوند، هر دو جرثومه فساد را نابود کنند