• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402073021459
  • خبرنگار : 50295

دبیر جشنواره ملی آیینی، سنتی آذری‌زبانان کشور:

جشنواره ترک‌زبانان در راستای احیای سنت‌های فراموش شده، برگزار شد

جشنواره ترک‌زبانان در راستای احیای سنت‌های فراموش شده، برگزار شد

ایسنا/زنجان دبیر جشنواره ملی آیینی، سنتی آذری‌زبانان کشور گفت: هدف از طراحی و اجرای جشنواره ملی آیینی، سنتی آذری‌زبانان کشور، رشد میراث‌داری و بازیابی فرهنگ فراموش شده و انتقال آن و هویت‌بخشی به نسل جدید است.

امیر سهامی ظهر امروز (۳۰ مهرماه) در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی آیینی، سنتی آذری‌زبانان کشور در زنجان، با بیان اینکه این جشنواره با حضور هنرمندان ترک‌زبان کشور از ۲۷ تا ۳۰ مهرماه در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در جشنواره فوق هنرمندان آذری‌زبان کشور آیین‌ها و سنت‌های منطقه خود را با گویش‌ها، هویت‌ها و داستان‌های خاص خود با ما به اشتراک گذاشتند.

وی افزود: ۶۰ اثر در دو بخش آیینی و آشیقی به جشنواره ملی ترک‌زبانان کشور در زنجان ارسال شد که از این تعداد ۱۱ نمایش آیینی و ۱۲ اثر آشیقی مورد تایید هیئت داوران قرار گرفت که سه گروه انصراف دادند. همچنین آثار راه یافته به مرحله داوری از استان‌های آذربایجان غربی، شرقی، قم، اردبیل، قزوین، همدان، زنجان بود.

سهامی ادامه داد: هدف از طراحی و اجرای جشنواره ملی آیینی سنتی آذری‌زبانان کشور رشد میراث‌داری و بازیابی فرهنگ فراموش شده و انتقال آن و هویت‌بخشی به نسل جدید است.

دبیر جشنواره ملی آیینی، سنتی آذری‌زبانان کشور خاطرنشان کرد: در زمانه‌ای که تکنولوژی زندگی انسان را تحت تاتیر قرار داده است، نیاز به بازیافت گذشته انسان، اینکه چه بوده و از کجا آمده‌ایم، احیای سنت‌های فراموش شده و ارتباط این سنت‌ها بین نسل امروز و گذشته بنده را بر آن داشت تا برای احیای این آیین‌ها به عنوان یکی از اقوام بزرگ ایران برای بهبود و روش صحیح بین نسل گذشته و امروز طراحی کنیم.

شهردار زنجان نیز در ادامه مراسم با بیان اینکه هنر مایه سرزندگی است و این هنرنمایی در شهر زنجان با برگزاری جشنواره ملی آش ایرانی و با حضور میهمانان خارجی آغاز و با برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی پانتومیم و ترک‌زبانان ادامه یافت، گفت: در یک ماه اخیر اتفاقات خوبی در استان را شاهد هستیم که اوج اهمیت این رویدادهای فرهنگی و هنری، حضور هنرمندان ترک‌زبان در شهر زنجان است.

علیرضا فیروزفر با بیان اینکه قرابت عاطفه و هنر در بین هنرمندان موج می‌زند و اوج هنر در بین بانوان بالاتر از آقایان است زیرا عواطف انسانی در بین بانوان بیشتر بوده و از اینرو هنر در بین این قشر به اوج خود می‌رسد، عنوان کرد: ما ایرانیان از ابتدا به مردمانی هنرمند و عاطفی معروف هستیم ولی متاسفانه امروز شاهد روزهایی هستیم که عواطف انسان تا جایی کور شده که برخی انسان‌های مستکبر از کشته شدن انسان‌ها و کودکان مسرور شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: امروز پایان سناریوی رژیم غاصب را شاهد هستیم و این حرکت اسرائیل به سمت نابودی‌اش پیش می‌رود؛ امروز کودکان غزه جان خود را فدا می‌کنند که نوید پایانی بر سناریوی رژیم غاصب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha