به گزارش ایسنا، قبل از افتتاح رسمی این همایش پنل معرفی استعدادها و نیازمندی های صنعتی استان مرکزی(مانا) در قالب پیش رویداد این همایش برگزار شد. در این پنل که با هدف تقویت همکاری بین صنایع، شرکتهای دانشبنیان و فناور و دانشگاهیان برگزار شد، صنایع بزرگ استان و کشور به معرفی نیازمندیها و توانمندیهای خود پرداختند.
در این مراسم، دکتر ذوالفقاری، رییس دانشگاه اراک در پیش رویداد همایش ملی ماشینکاری و ماشین ابزار پیشرفته گفت: موضوع ماشین کاری و ماشین ابزار پیشرفته با تولید ارتباط مستقیم دارد و یکی از ارکان مهم آن محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امروزه شرط موفقیت در بازار رقابت، تولید دانش بنیان است، تاکید کرد: تولید اگر صرفا داخلی باشد بدون شک اثر تورمی دارد و میبایست در تولید، سهم حضور در بازار بینالمللی را نیز مد نظر قرار داد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه تولید و ماشین کاری نیازمند دانش است، بیان کرد: جریان علم و فناوری در دنیا در حال تغییر است و باید سبک جدید آموزش در دانشگاهها آغاز شود.
وی افزود: دانشگاه اراک سبک جدید آموزش را در قالب دانشگاه آینده با همکاری شرکتهای صنعتی از جمله شرکت گداختار آغاز کرده است.
ذوالفقاری ضمن اشاره به جهت دار بودن تحصیل در دانشگاه آینده گفت: در این دانشگاه دانشجویان ضمن یادگیری کلی رشته، آموزش برای یک صنعت خاص را فرا میگیرند.
محمدرضا شیخ الاسلامی دبیر ارتباط با صنعت این همایش نیز ارتباط صنعت و دانشگاه را لازمه حیات این دو دانست و برگزاری نشستهای مشترک به صورت مستمر را پیش فرض این ارتباط بر شمرد.
وی فرآیند تعریف اولویتهای پژوهشی را از جمله چالشهای همکاری بین صنعت و دانشگاه برشمرد و استفاده از ظرفیت فرصت مطالعاتی اساتید و نیز حضور آنها در کارگروههای تخصصی صنایع را به عنوان راه حلی مناسب پیشنهاد داد.
وی گفت: قانون جهش تولید دانشبنیان با کاهش قابل ملاحظه ریسک مالی ظرفیت فوق العادهای در این راستا فراهم کرده است.
دکتر صفی خانی، معاون پژوهشی دانشگاه اراک نیز با اشاره به انتخاب ستاد اقتصاد دانش بنیان استان به عنوان یکی از پنج ستاد برتر کشور، حمایت صنایع برای تولید بار اول محصولات را از جمله پتانسیل های این بخش دانست که میتواند راهگشای صنایع برای پروژههای تحقیق و توسعه باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه اراک استقبال صنایع استان از این قانون را ناچیز دانست و صنایع مختلف را به استفاده از ظرفیتهای این قانون برای حل مسائل جاری و انجام پروژههای تحقیق و توسعه دعوت کرد.
مهدی مدبری فر دبیر علمی سومین همایش ملی ماشین کاری و ماشین های ابزار پیشرفته نیز گفت: این همایش ملی با همکاری و مشارکت موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، منطقه ۱۲ شهید فهمیده کشور(استان های مرکزی، لرستان، قم و شهر کاشان)، سازمان صنایع هوایی و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و چندین شرکت مستقر در شهرک های صنعتی اراک برگزار شد. ۵۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این بین ۴۱ مقاله مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفت.
وی گفت: از بین مقالات پذیرفته شده ۱۷ مقاله به صورت حضوری و ۲۴ مقاله به صورت مجازی ارائه شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از دانشگاه اراک، مدبریفر افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته در حاشیه این همایش، سه بازدید از شرکتهای ماشین سازی اراک، آذرآب و هپکو با حضور دانشجویان و صنعتگران میهمان انجام شد. همچنین ۶ کارگاه تخصصی با موضوعات مختلف در حوزه ماشین کاری و ماشین ابزار برگزار و به شرکت کنندگان گواهی حضور در کارگاه اهدا شد.
انتهای پیام
نظرات