• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402072920468
  • خبرنگار : 50123

پیش‌بینی اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح "نجما" در کشور

پیش‌بینی اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح "نجما" در کشور

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در طرح "نجما" برای کل کشور پیش‌بینی شده است، اما با کمک مردم و دستگاه‌ها در اجرا میزان اعتبارات بیشتر خواهد شد.

مجید سلطانی ۲۹ مهرماه در آیین بهره‌برداری از مرحله اول نهضت جهادی فیبر نوری شرکت مخابرات ایران(نجما) در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: پیرو سیاست‌های دولت سیزدهم و وزیر ارتباطات مبنی بر توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری با شدت و سرعت بیشتر از سوی شرکت مخابرات ایران به این مهم لبیک و طرح "نجما" از خرداد ماه سال گذشته آغاز شد.

وی افزود: تاکید مقام معظم رهبری در فروردین ماه امسال در راستای تحقق شعار سال، همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر بود که از سال گذشته با طرح نجما پیش زمینه این همدلی و همکاری آماده شد، گرچه همگان باید در این نهضت کمک کنند.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه جهادی بودن طرح نجما از دیگر مسائل مدنظر در این طرح بوده، تصریح کرد: اگر شرکت مخابرات ایران برای انجام پروژه‌های بزرگ، تنها به منابع موجود خود اکتفا کند سد محکمی را مقابل خود دارد که این سد با کلید واژه جهادی شکسته شد و موجب شد که با انجام کار جهادی از توان همه استان‌ها استفاده شود.

سلطانی بیان کرد:چهارمحال و بختیاری در طرح نجما جزو استان‌های شاخص کشور بوده که این طرح در استان پیش می‌رود، البته شرکت مخابرات ایران همه توان خود را به کار می‌بندد تا در بحث زیرساخت‌های پرسرعت در بخش ثابت و سیار پیش رود.

وی با بیان اینکه طرح به خوبی پیشرفت دارد اما در چهارمحال و بختیاری بهتر بوده است، افزود: در حقیقت به صورت هفتگی کنترل پروژه انجام و شاخص‌ها سنجیده می‌شد که در بیشتر شاخص‌ها چهارمحال و بختیاری جلوتر است.

به گفته وی، طرح نجما طرحی دو ساله بود که به همه استان‌ها ابلاغ و تا پایان ۱۴۰۳ این طرح ادامه دارد، البته به همکاری استان‌ها بستگی دارد که هر چه این همکاری بیشتر باشد سرعت کار افزایش می‌یابد.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران تاکید کرد: امروز حدود ۱۱۰کیلومتر در مناطق شهری و ۴۴۰ کیلومتر در مناطق روستایی توسعه فیبر نوری افتتاح شد که استان در این زمینه کار کرده است، کاری که در چند سال اتفاق می‌افتاد به صورت یک ساله اتفاق افتاده و این سرعت ادامه دارد تا همه نقاط استان از نظر توسعه فیبر نوری تحت پوشش قرار گیرد.

سلطانی با بیان اینکه توسعه شبکه سیار منوط به توسعه فیبر نوری است، یادآور شد: در مناطق روستایی که زیرساخت فیبر نوری آماده شده بلافاصله برابر با طرحی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ و حمایت مالی هم کرده‌اند طرح روستاها با عنوان طرح USO آماده می‌شود که به اپراتورهای سیار ابلاغ و آن‌ها سایت‌های خود را در نقاط کم پوشش یا بدون پوشش اجرا می‌کنند.

وی بیان کرد: حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان در طرح نجما برای کل کشور پیش‌بینی شده است، اما با کمک مردم و دستگاه‌ها در اجرای میزان اعتبارات بیشتر خواهد شد، زیرا مصالح بسیار پیچیده‌ای وجود دارد که امید است در زمان کمتر از دو سال طرح به پایان برسد.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: در حوزه فیبر نوری پوشش مدنظر قرار دارد که هدف‌گذاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پوشش ۲۰ میلیون پورت بود که با این سرعت کار تقریباً نزدیک به ۵۰ درصد این پوشش را شرکت مخابرات ایران می‌تواند انجام دهد.

سلطانی در ادامه به موضوع توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: توسعه فیبر نوری توسعه اقتصاد دیجیتال را به دنبال دارد، از طرفی برای دنبال کردن اقتصاد بدون نفت راهی جز حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال نیست.

وی ادامه داد: سهم اقتصاد دیجیتال کشور در توسعه ناخالص ملی نسبت به سایر کشورها رشد خوبی نداشت که باید به سمت وضع مطلوب پیش برویم.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران افزود: لازم است در توسعه اقتصاد دیجیتال نهضتی شکل بگیرد که با این اقدام و توسعه زیرساخت فیبرنوری به اقتصاد کشور و استان کمک خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد دیجیتال از ظرفیت کار خیرین استفاده نمی‌شود، بیان کرد: ساخت مدرسه لازم است اما اگر سرمایه‌ها به سمت اقتصاد دیجیتال هدایت شود اقدام شایسته‌ای خواهد بود، همچنین در زمینه محتوای آموزشی کارآیی زیرساخت‌های فیبر نوری مشهود خواهد بود.

سلطانی با اشاره به تولید محتوای مردمی در استانها با راه‌اندازی و استفاده از انجمن‌ها و سازمان‌های مردمی به منظور تمرکز زدایی از تولید و محتوا و توزیع در سطح کشور با نگاه بومی کردن محتواها، تصریح کرد: ۹۰ درصد از محتوای داخلی در تهران تولید می‌شود، گرچه استان‌ها دارای امکانات هستند و باید این امر توسط مردم صورت گیرد.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران به ایجاد فرصت اقتصادی توسعه مراکز داده استانی اشاره کرد و گفت: استان باید یک مرکز داده بزرگ داشته باشد که شرکت مخابرات حاضر است کمک لازم را در این زمینه انجام دهد، از طرفی بر تبلیغ و ترویج فضاها و فرصتهای گردشگری استان تاکید می‌شود.

به گفته وی، بحث گردشگری، بوم‌گردی و صنعت توریسم در استان مطرح است که این مساله با فضای مجازی یعنی اقتصاد دیجیتال رشد خواهد کرد.

سلطانی به طرح نظارت تصویری روی شبکه فیبر نوری( USAAS) به عنوان یک خدمت اشاره و بیان کرد: هوبان در البرز و تهران آغاز شده که در آینده نزدیک در همه استان‌ها عملیاتی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مردمی از فرمایشات کلیدی مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: لازم است کارها جهادی و با نگاه رو به جلو و با در نظر گرفتن روندهای جهانی انجام شوند، در غیر این صورت اگر از روند جهانی عقب بمانیم مورد هجمه فضای مجازی قرار می‌گیریم، بنابراین خدمت کردن وظیفه ماست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha