به گزارش خبرنگار ایسنا، متولی ورزش فارس پنجشنبه شب، ۲۷ مهرماه در برنامه تلویزیونی ورزش فارس حضور یافت و در خصوص برخی مسائل کلان ورزش استان صحبت کرد.
محمدمهدی سرفراز شکوهی با اشاره به اینکه دوری از صنعت، یکی از معضلات جدی و همیشگی ورزش استان بوده، اظهار کرد: ورزش کشور ما و به خصوص استان فارس، بدون برخورداری از حمایت های مالی، به بنبست رسیده است.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس افزود: روزگاری فوتبال در استان ما به صرف داشتن استعداد و عشق و علاقه، خیلی خوب پیش میرفت و در سطح اول کشور حضور داشت اما امروز میبینیم که دور افتادن از صنایع بزرگ، چگونه تیمهای ما را زمین زده است. تا زمانی هم که این ارتباط قطع باشد، هیچ اتفاق خوبی در سطح حرفهای برای تیمهای شهر و استان ما رخ نخواهد داد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در سالهای اخیر خیلی از باشگاههای خصوصی که به ورزش ورود کرده بودند، امتیازات خود را به سایر استانها واگذار کردند، گفت: این اتفاق به این دلیل رخ داده که نوع ارتباط صنعت یا سرمایهگذار خصوصی با ورزش، تعریف شده و مشخص نیست. هیچ نگاه آینده نگرانهای وجود ندارد. امتیازات چندین باشگاه فروخته شده، چون هیچ برنامهای از نوع ارتباط صنعت با ورزش برای آنها تعریف نشده بود. چیزی مثل مس در کرمان یا فولاد مبارکه در اصفهان، در فارس وجود نداشته و ندارد. یک دلیلش هم این است که هیچگاه یک نگاه آسیبشناسانه به وضع مدیریت ورزش استان حاکم نبوده است.
شکوهی از تلاش اداره ورزش برای حل این معضلات خبر داد و افزود: این موضوعات در اداره ورزش بررسی و دستهبندی شده است. در استان ما، همه نوع صنایعی وجود دارد. هم صنایعی مثل کشاورزی، هم صنایع پایه و مولد مثل پتروشیمی و نفت، هم صنایع تولیدی مثل آلومینیوم و ذوب آهن را داریم. علاوه بر این ها، حدود ۴۰ معدن هم داریم. اینها توسط اداره ورزش شناسایی شدهاند و حالا باید برنامهای تدوین شود تا بر اساس نیازهای تیمها و هیئتهای ورزشی، این صنایع را ترغیب کنیم که به سمت ورزش بیایند و سهم خودشان را بدهند. باید صنایع را کنار ورزش بنشانیم و آنها را عادت دهیم که بیایند تعهدات و خدمات اجتماع شان را انجام دهند. در حالیکه در حال حاضر، صنایعی داریم که میروند مالیات خود را در جای دیگری میپردازند!
این مقام مسئول به ضرورت تشکیل شورای ورزش استان اشاره و اظهار کرد: این شورا نزدیک به دو سال است تشکیل نشده، با توجه به اینکه از انگیزه استاندار محترم و شورای اداری استان برای کمک به ورزش آگاهیم، باید زمینه را برای تشکیل این شورا فراهم کنیم. فکر میکنم تشکیل نشدن این شورا، به ضعف اداره ورزش برمیگردد و باید بپذیریم کمکاری کردهایم.
وی درباره هدف از تشکیل این شورا نیز اظهار کرد: در این شورا باید مسائل در خصوص نحوه حمایت صنایع از باشگاهها و هیئتهای ورزشی مطرح شود و نفعی که صنایع از حضور در ورزش خواهند داشت نیز باید به صورت شفاف مطرح شود. صنایع باید به خوبی توجیه شوند که با ورود به ورزش و حمایت از یک تیم یا یک هیئت، میتوانند از فلان معافیت مالیاتی، فلان ظرفیت حاکمیتی یا فلان تسهیلات دولتی برخوردار شوند. کاری که توسط شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی انجام شده و این شرکت میتواند الگویی برای سایر صنایع در خصوص ورود به حوزه ورزش باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس در پایان صحبتهای خود، در خصوص دستاوردهای سفر ریاست جمهوری به استان فارس گفت : مهمترین دستاورد سفر هیئت دولت، گرفتن قول بودجه ۴۶۵ میلیاردتومانی برای تکمیل پروژههای ورزشی بود. ما در این زمینه فقط پروژههای بالای ۷۰ درصد پیشرفت را در نظر گرفتهایم و میخواهیم هر چه زودتر آنها را تکمیل کنیم.
به گزارش ایسنا، ورزشگاه پارس، سالن ۶۰۰۰ نفری و چندسالن تخصصی برای بانوان، از مهمترین پروژههای بزرگی هستند که در اولویت امور عمرانی در اداره کل ورزش و جوانان استان فارس قرار دارند.
انتهای پیام
نظرات