• پنجشنبه / ۲۷ مهر ۱۴۰۲ / ۲۰:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402072719718
  • خبرنگار : 50256

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان:

حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان آذربایجان شرقی ۴۰ درصد است

حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان آذربایجان شرقی ۴۰ درصد است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به آمارهای حوادث کار در استان، گفت: حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان آذربایجان شرقی ۴۰ درصد است.

حسین فتحی پنجشنبه، ۲۷ مهرماه در همایش ارتقای ایمنی در کار و تولید در شهرستان آذرشهر، با اشاره به وظایف ذاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حفظ و صیانت از نیروی ارزشمند کار، گفت: مهم ترین رویکرداین اداره کل در حوزه ایمنی در کار و تولید، نگاهی پیشگیرانه است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان مولفه‌های حمایت از منابع انسانی، افزود: وزارت تعاون در کنار حمایت‌های مادی و معنوی از نیروی ارزشمند کار، نگاه سلامت محور به جای نگاه درآمد محور به منابع انسانی دارد زیرا منابع انسانی یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی بوده و منابع انسانی سالم نیز محور توسعه کشور هستند. منابع انسانی کارآمد و اثربخش می‌تواند اقتصاد کشور را تامین کند.

وی در خصوص اهمیت ایمنی در جلوگیری حوادث ناشی از کار، تشریح کرد: حوادث هر چند که جزئی باشند اما درد و رنجی برای کارگر و خانواده وی تحمیل کرده و چالش‌های بسیاری برای آن‌ها ایجاد می‌کند. از سویی، هرچقدر جمعیت فعال یک کشور بیشتر باشد، آن کشور می‌تواند فعالانه در اجتماع حضور یابد و نقش ایفا کند. 

فتحی تصریح کرد: کارگر که به عنوان عضو فعال جامعه محسوب می‌شود، اگر گریبان‌گیر حادثه یا بیماری ناشی از شغل ‌شود، مشکلات اجتماعی بسیاری را ایجاد کرده و باعث می‌شود تا حتی نرخ مشارکت نیز کاهش یابد.

وی با بیان این‌که از نگاه اقتصادی نیز حوادث ناشی از کار، هزینه‌های بسیاری برای کارگر، اجتماع، ارزش افزوده منطقه و کشور و زیان‌های روحی و روانی تحمیل می‌کند، اظهار کرد: ارزش دارایی یک کشور را معمولا با منابع انسانی آن محاسبه می‌کنند. منابع انسانی با دانش و کارآمد و در سن کار جزو جمعیت فعال یک کشور محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقاتی که سازمان بین المللی کار و وزارت تعاون منتشر کرده است، سالانه دو میلیون نفر درگیر  بیماری ناشی از شغل و تقریبا ۴۰۰ هزار نفر گریبان حوادث ناشی از شغل می‌شوند. در واقع بیماری ناشی از کار شش برابر حوادث است. گاه مسائل ایمنی را جدی می‌گیریم و وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد، سریعا اقدامات پیشگیرانه را انجام می‌دهیم ولی در حیطه بیماری اینگونه نیست و معضلات آن بعد از بازنشستگی افراد به جامعه تحمیل می‌شود.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان بین‌المللی کار روزانه ۶۳۰۰ نفر به بیماری ناشی از کار مبتلا شده و حدود ۱۰۰۰ نفردر دنیا دچار حادثه ناشی از کار می‌شوند. این در حالی است که بر اساس تحقیقات مرکز تحقیقات کشور و سازمان بین المللی کار، ۹۸ درصد حوادث ناشی از کار، قابل پیشگیری هستند و می‌توان با اقدامات ایمنی از این حوادث جلوگیری کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی تاکید کرد: در جنگ اولین اشتباه، آخرین اشتباه است. مسائل ایمنی هم اینگونه است. یک سهل انگاری کوچک، مشکلات اجتماعی و امنیتی بسیاری به واحدهای کسب و کار تحمیل می‌کند. 

وی در تشریح وضعیت حوادث کار در آذربایجان شرقی، گفت: بر اساس اعلام وزارت تعاون، بیشترین حوادث ناشی از کار در استان ما در بخش ساختمان است که در راستای بهبود این وضعیت، شروع به برگزاری همایش‌های ایمنی ویژه ساختمان در برخی شهرستان‌های استان با همکاری شرکای اجتماعی کرده‌ایم.

وی با بیان این‌که حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان آذربایجان شرقی ۴۰درصد بوده و بالاتر از میانگین کشوری با نرخ ۳۸ درصد است، اظهار کرد: بیشترین سنینی که دچار حوادث ناشی از کار در استان شده‌اند، بین ۲۵ تا ۳۷ سال دارند و علت اصلی این حوادث در استان ما سهل انگاری و بی احتیاطی خود حادثه دیدگان  و سپس عدم تهیه وسایل لازم ایمنی و عدم آموزش استفاده از این وسایل است. 

فتحی در خصوص مدارک تحصیلی حادثه دیدگان کار در استان نیز گفت: بالغ بر ۲۴ درصد حادثه دیدگان دارای مدرک ابتدایی، ۱۹ درصد راهنمایی و ۱۰ درصد نیز دبیرستان هستند. بنابراین ۵۳ درصد از حادثه دیدگان کار در استان ما در این سطح مدرک تحصیلی قرار دارند.

وی افزود: هم‌چنین ۲۰ درصد حادثه دیدگان دارای مدرک دیپلم، دو درصد دارای مدرک فوق دیپلم و چهاردرصد دارای مدرک لیسانس بوده و هیچ فردی با مدرک دکترا دچار حادثه نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha