منصور رستم نژاد ۲۷ مهر در همایش عصر جدید خوراک دام با بیان اینکه این همایش برای اولین بار بصورت رسمی در استان برگزار می شود، افزود: اقتصاد استان اردبیل مبتنی بر کشاورزی و دامداری است و اکثریت جامعه روستایی و عشایری در این حوزه فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: باید با استفاده از فن آوری های روز دنیا هزینه های تولید در بخش دامداری را با تکیه بر کاهش هزینه های تغذیه دام پایین بیاوریم تا در رقابت تجاری بتوانیم حضور یابیم.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: تناسب جایگاه دام با نژاد آن، اصلاح نژاد، بهداشت دام و تغذیه دام در دامداری نقش به سزایی دارد.
رستم نژاد اظهار کرد: حذف یارانه واردات خوراک دام و طیور باعث افزایش قیمت تغذیه دام و بدنبال آن افزایش قیمت تمام شده محصولات دامی شد.
این مقام مسئول جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: استفاده از کنسانتره دامی در استان اردبیل در حال افزایش است و ۱۶ واحد با ۳۴۰ هزار تن تولید کنسانتره در استان فعال می باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه امنیت غذایی در زمان وفور نعمت مورد توجه قرار نمی گیرد، خاطرنشان کرد: امنیت غذایی از امنیت نظامی مهم تر می باشد و با توجه به ظرفیت های کشاورزی و دامداری در استان اردبیل، از نظر تولیدات دامی و امنیت غذایی مشکلی در استان وجود ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان ضمن بیان اینکه استان اردبیل علاوه بر تأمین نیازهای دامی، لبنی و طیور داخل استان، مازاد آن را به استانهای همجوار و کشورهای همسایه صادر می کند، گفت: این ظرفیت را مدیون تولیدکنندگان عشایری و صنعتی استان هستیم.
رستم نژاد ضمن تأکید بر اینکه در ترویج استفاده از کنسانتره دامی نیازمند همکاری می باشیم، افزود: خشکسالی های اخیر در استان نیاز به کنسانتره را برای تغذیه دام بیش از پیش نمایان ساخته و افزایش استفاده از آن برای تغذیه دام می تواند بر فعالیت بیشتر واحدهای تولید کننده کنسانتره در استان اردبیل منجر شود.
انتهای پیام
نظرات