به گزارش روابط عمومی اتاق تعاون خراسان جنوبی، با حضور دستیار مردمی سازی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور، مدیران موسسه دانشمند بنیاد مستضعفان کشور و جمع دیگری از مسئولان کشوری و استانی از کارگاه دان کنی و شست و شوی زرشک الماس سرخ ایران در روستای شمس آباد بیرجند به نمایندگی از ۱۲ کارگاه دانکنی زرشک در استان با اعتبار ۶ میلیارد تومان بهرهبرداری شد.
۱۲ کارگاه دانکنی زرشک در شهر و روستاهای گسک، تخته جان، آنیک، مسک، براندود،اسدیه، دره چرم، قهستان، منند، نوغاب و بیرجند با ظرفیت تولید ۱۲ تن زرشک در روز قرار دارند.
مهدی جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در آیین افتتاح واحد فرآوری الماس سرخ ایران در روستای شمس آباد بیرجند با قدردانی از اتاق تعاون استان برای جسارتی که برای برگزاری جشنواره ملی زرشک به خرج داد گفت: امیدواریم سال آینده صاحبان صنایع و مزارع بزرگ سال پای کار بیایند و این جشنواره با مشارکت آنها برگزار شود.
جعفری با اشاره به این که ۹۸ درصد سطح زیر کشت کشور مربوط به خراسانجنوبی است افزود: تعداد بهره برداران این محصول در استان ۳۸ هزار نفر است.
رئیس جهادکشاورزی خراسان جنوبی، گفت: سال گذشته ۶ تفاهمنامه با پیشبینی ۶۰۰ میلیارد تومان در جشنواره ملی زرشک امضاشد که در طول جشنواره زرشک امسال فاز نخست شهرک تخصصی زرشک در سربیشه، افتتاح میشود.
وی ادامه داد: از جشنواره سال گذشته تاکنون ۶ تفاهمنامه در حوزه فرآوری زرشک با ۴۷۷۰ تن محصول با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان و اشتغال ۷۱ نفر شروع شد که اکنون ۱۵ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی، با اشاره به احداث ۲ مجتمع بارگاهی زرشک در افین و زهان زیرکوه، تصریح کرد: نبود بارگاه زرشک یکی از مشکلات زرشککاران بود که با ایجاد مجتمعها، بخشی از مشکلات زرشککاران در این منطقه رفع میشود.
به گفته وی برای تسهیل دغدغه دیگر کشاورزان در خصوص بارگاه زرشک مجتمع های بارگاهی زرشک واگذار کردیم اما کشاورزان اعتبار لازم برای ساخت ندارند و زمین ها بلااستفاده باقی مانده که از بنیاد علوی درخواست حمایت داریم.
وی ، سطح زیر کشت محصول زرشک استان را ۲۴ هزار هکتار دانست و افزود: از جشنواره سال گذشته تاکنون ۴ هزار هکتار به سطح زیر کشت استان افزوده شده است.
به گفته وی از سال گذشته تاکنون دستگاههای جدیدی نظیر دان کردن و خشک کردن ساخته شده و در حوزه زنگ جادویی زرشک و طرح های پژوهشی با همکاری دانشگاه اقدامات خوبی انجام شد.
* اعتبار 6 میلیاردی ۱۲ کارگاه
حجتالاسلام پورمهدوی مدیر عامل باشگاه پیشرفت نجم الثاقب در خراسان جنوبی هم میزان اعتبار هزینه شده برای افتتاح این تعداد کارگاه را ۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: زرشک موضوع ملی و هویت ملی برای ایران است زمانی که گفته می شود ۹۸ درصد زرشک بی دانه در خراسانجنوبی تولید می شود این بدان معناست که موضوع فرا استانی است.
وی ادامه داد:همانطوری که در زمان صفویه شاه عباس یک باغی را احداث می کند به نام عمارت زرشک در اصفهان که پایتخت ایران بوده است و مهمان خارجی را به این مکان می برد نشان دهنده این است که زرشک بایدملی دیده شود.
وی تاکید کرد:گام بعدی توسعه تکنولوژی این محصول است که مغفول مانده و همین سبب شده که در سبد خانوار ایرانی هنوز به جایگاه واقعی خود نرسد و باید در توسعه تکنولوژی تلاش شود و فرآوردههای را به دست آوریم
سهم زرشک در سبد خانوار را بالا ببریم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با این که اقتصاد باید مردم پایه و دانش بنیان شود افزود: پیروزی ما در این مسیر مشروط به این دو صفت است.
به گفته وی امسال طرح جامع زرشک را معرفی خواهیم کرد که در این طرح جامع زرشک یک نقشه راهی وجود دارد که اگر نقشه راه داشته باشیم می توانیم نیازسنجی و هدفمند جلو رویم.
وی با تاکید بر این که برای اثر گذاری جدی تمرکز بر روی یک محصول انجام شد تا منابع به هدر نرود افزود: شرکت تعاونی الماس سرخ ایران در روستای شمس آباد با اشتغال روستایی ۱۲۰ نفر فصلی و ۸ نفر اشتعال دائم راه اندازی شده است تا به امروز ۱۰ تن زرشک از کشاورزان خریداری شده است .
*حمایت از طرحهای دانش بنیان
سید مجتبی نصرالله مدیر صندوق نوآوری و پیشرفت منطقه ای موسسه دانشمند هم در ادامه عنوان کرد: از هر طرح تولید محور و دانش بنیان و دارای تکنولوژی در راستای حل مشکلات حوزه زرشک و مناطق روستایی و محروم استان خراسان جنوبی حمایت می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با تمام توان حامی این جنس کارهای مردمی هستیم، افزود:از صفر تا 100 محصولات دانش بنیان حمایت می کنیم و آماده ایم طرح های علمی استان را در حوزه زرشک حمایت کنیم.
*حل مشکلات مردم با کمک فناوری
دستیار مردمیسازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: معتقدیم زیستبوم نوآوری و فناوری اگر عملی شود میتواند مسائل مختلف کشور را حل کند که در این راستا از طرحهای نوآوری و فناوری کشاورزی حمایت میکنیم.
حمیدرضا شکری، افزود: شبکه دستیاران مردمی با حضور ۴۵۰ نفر در سراسر کشور در سطح فرمانداریها و سایر شکل گرفته است.
شکری، بیان کرد: رویکرد جدیدی تحت عنواننوآوری فراگیر را تدارک دیدهایم یعنی اینکه بتوانیم مسایل مردم را به کمک فناوری برطرف کنیم.
دستیار مردمیسازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، اظهار داشت: برنامه ملی «آباد ایران» طراحی شده است که بتوانیم به کمک نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، معاونت توسعه روستایی و سایر بتوانیم شرکتهای دانشبنیان و زیست بوم را جهتدهی کنیم.
حمیدرضا شکری، ادامه داد: همچنین فراخوان جایزه آبادایران با هدف شناسایی فعالان مردمیحوزه آبادانی فناورانه به زودی منتشر و برگزیدگان در چهار بخش تقدیر خواهند شد.
شکری، با اشاره به مراکز اشتغال فناورانه آباد ایران، گفت: معتقدیم هر روستا یک ظرفیت دارد که باید برای آن منطقه ایجاد ارزش افزوده داشته باشد.
وی افزود: در این ۱۲ کارگاه ۵۰ دستگاه خشک کن، یک دستگاه زرشک دان کن و یک دستگاه بسته بندی مستقر شده که توسط شرکت های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری ساخته شده است.
انتهای پیام
نظرات