به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، «چیست آنچه میخوانندش علم»، «علم، کاغذ، قیچی»، «شکار علم در دهکده جهانی»، «طبیعت سحرانگیز حلقهی گمشده سلامت روان»، «آموزش مولکولی در عصر کووید»، «جعبه سیاه ذهن»، «میکروپلاستیکها، مشکل پنهان زمین»، «اصول ادراک دیداری در طراحی بصری»، «از غار تا آسمان خراش، از چشم تا تلسکوپ فضایی» و «فراموشی ارادی، مسیری برای خودشناسی» از جمله مطالب و مقالاتی است که در این شماره میخوانیم.
نشریه دانشجویی «دلتا» به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشجویی بین رشتهای ترویج علم و فناوری دانشگاه تهران، مدیر مسئولی محمد صداقتی جهرمی و سردبیری مریم بهرامی نسب، به صورت فصلنامه علمی ترویجی منتشر میشود.
مریم بهرامی نسب _ سردبیر نشریه «دلتا» در بخشی از مطلب سخن سردبیر نوشته است: «ده هزار سال است که انسان به شکل تصاعدی به انباشتن اطلاعات از خودش و جهان پیرامون مشغول است. اولین جهش در کسب دانش با اختراع خط آغاز شد اما سرعت کسب دانش همچنان به شکل دردناکی کند بود تا قبل از قرن پانزدهم و اختراع دستگاه چاپ توسط گوتنبرگ، سرعت تولید کتاب در اروپا از ۱۰۰۰ نسخه در سال تجاوز نمی کرد. نمیتوان دعا کرد که هر کتاب و مجله ای که چاپ میشود مبین پیشرفت علم و آگاهی است اما میبینیم که منحنی صعودی انتشار کتاب و مجلات تقریباً با کسب علم موازی است.
فرانسیس بیکن فیلسوف بریتانیایی میگوید: «دانستن توانستن است اما امروز می توان این جمله را به این صورت تغییر داد دانستن تغییر است ما در این مجله سعی داریم با سرعت بخشیدن به دانش اندوزی و ترویج علم در جامعه سرعت تغییر را افزایش دهیم. آنچه در این نسخه می خوانید گریزی بر تعبیرات زیست محیطی فرآیند، فراموشی ادراک چگونگی طراحی محصولی تاثیرگذار و باغ درمانی در جامعه امروزی است. امید است در این راه در حد توان موفق بوده باشیم.»
انتهای پیام
نظرات