• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402072518008
  • خبرنگار : 71038

نامه‌های امیرعبداللهیان به بورل درباره عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی اروپا

نامه‌های امیرعبداللهیان به بورل درباره عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی اروپا
امیرعبداللهیان و بورل

در واکنش به تصمیم شورای اتحادیه اروپا برای عدم اجرای تعهدات این اتحادیه در موعد سال هشتم اجرای برجام مصادف با ۲۶ مهر ۱۴۰۲، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۲ نامه به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبانی غیرقانونی این تصمیم را تشریح کرد.

 به گزارش ایسنا، در واکنش به تصمیم شورای اتحادیه اروپا برای عدم اجرای تعهدات این اتحادیه در موعد سال هشتم اجرای برجام مصادف با ۲۶ مهر ۱۴۰۲ (برابر با ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به تازگی با ارسال ۲ نامه خطاب به «جوزپ بورل» در ظرفیت او به‌عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام، مبانی غیرقانونی بودن قصد سه کشور اروپایی و متعاقباً تصمیم اتحادیه اروپا برای عدم انجام تعهدات سال هشتمی خود را تشریح و مواضع کشورمان را در این خصوص، به اطلاع سایر اعضای برجام رسانده است.

همچنین امروز (سه‌شنبه) نیز سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در یک بیانیه مطبوعاتی این اقدام شورای اتحادیه اروپا را نقض صریح تعهدات اتحادیه و سه کشور اروپایی ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و عملی توام با سوءنیت دانست.

کنعانی ضمن محکومیت این تصمیم، آن را عملی یکجانبه، غیرقانونی و از لحاظ سیاسی غیرقابل توجیه دانست.

وی تاکید کرد: چنین اقدامی، با ادعاها و رویکرد اتحادیه و سه کشور اروپایی مبنی بر تعهد به اجرای کامل برجام مغایرت دارد.

بر اساس این گزارش شورای اروپا امروز (سه‌شنبه)  در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی که در تاریخ ۱۸ اکتبر به پایان می‌رسد را همچنان حفظ می‌کنند.

به گفته شورای اروپا، این تحریم‌ها علیه ایران تازه نیستند و وضعیت آن دسته از تحریم‌های اتحادیه اروپا که پیشتر ذیل توافق هسته‌ای لغو شده‌ بودند، تغییری نکرده است.

انگلیس به همراه فرانسه و آلمان پیشتر گفته بودند که به دلیل آنچه «تداوم پایبندی نکردن ایران به تعهداتش در توافق هسته‌ای» می‌خواندند ، تحریم‌های سازمان ملل علیه آن را حفظ می‌کنند.

این تحریم‌ها، ایران را از تولید موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای، همچنین خرید پهپادها و موشک‌ها از ایران یا فروششان به ایران ممنوع می‌سازد. طبق توافق هسته‌ای، تاریخ این تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر پایان می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

راهکار چیست !؟ ستاد کل نیروهای مسلح امشب بیانیه منتشر می‌کند و عنوان می‌کند طبق بند فلان به ملت و کشورهای دوست این موفقیت در عدم تحریم سلاح تبریک می‌گوییم سپس بیان می‌کند طی توافق برجام سال فلان و بندهای آن کشور از تحریم سلاح خارج شد و در آخر عنوان می‌کند هیچ کشور نمی‌تواند به تعهدات خود ذیل برجام شانه خالی کند (این بند عنوان می‌کند چون دو طرف میزان تعهدات یکسان کاهش دادند پس بندهای غروب سلاح پابرجا هست و مکانیزم ماشه فعال نشده که تحریم ها برگردد )در واقع ستاد کل نیروهای مسلح بیان می‌کند عدم اجرای این بند در رفع تحریم سلاح خود ضد قطعنامه شورای امنیت و سازمان ملل هست !به همین سادگی و آسانی و قانونی