به گزارش ایسنا، جمال یعقوبی، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان قائمشهر با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست امسال به بیش از ۷۰ زن نیازمند در طرح کمک به بهبود تغذیه مادران باردار و شیرده کمک شده است، گفت: این طرح با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی اجرا میشود.
یعقوبی گفت: ماهیانه بن کارت خانوارهای تحت حمایت و زنان باردار و شیرده در سطح استان که جزو دهک درآمدی یک تا پنج جامعه هستند برای خرید کالاهای خوراکی تا سقف ۳۵۰ هزارتومان شارژ میشود.
وی ادامه داد: مادران مشمول از ابتدای ۴ ماهگی دوران حاملگی تا ماه ۶ شیردهی، ماهیانه بن کارت خرید کالاهای خوراکی ۳۵۰ هزار تومانی دریافت میکنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان قائمشهر تصریح کرد: خانوادهها میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی در نقاط مختلف شهرستان در این طرح ثبت نام و سپس توسط مراکز درمانی برای دریافت خدمت به کمیته امداد مراجعه نمایند.
به گزارش ایسنا، حجم شیر مادر رابطه مستقیم با تکرر شیردهی دارد. تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر سبب میشود شیر بیشتری تولید شود. به همین دلیل توجه به مادران شیرده از سوی دستگاههای ذیربط مورد تاکید است و در همین راستا ماهیانه بن کارت خانوارهای تحت حمایت و زنان باردار و شیرده در مازندران که جزو دهک درآمدی یک تا پنج جامعه هستند برای خرید کالاهای خوراکی تا سقف ۳۵۰ هزارتومان شارژ میشود.
مادر شیرده باید تشویق شود تا در طول روز به میزان کافی استراحت کند و حجم کارهای خود را کاهش دهد و از اطرافیان در کارهای خود کمک بگیرد.
غذای مادر شیرده باید حاوی مقادیر کافی از ۶ گروه غذایی اصلی یعنی هفت تا ۱۱ واحد نان و غلات، چهار تا پنج واحد میوهها، سه تا چهار واحد سبزیها، دو واحد گوشت و تخم مرغ، یک واحد حبوبات و مغزدانهها و سه تا چهار واحد شیر و فرآوردههای آن باشد تا از دریافت ویتامین و املاح معدنی به میزان کافی اطمینان حاصل شود.
کارشناسان معتقدند، مادران شیرده برای پیشگیری از پوکی استخوان باید از منابع غذایی کلسیم مانند شیر و لبنیات به میزان سه تا چهار واحد در روز استفاده کنند. لازم است مصرف قرص فروسولفات و مولتی ویتامین مینرال حاوی ید تا سه ماه بعد از زایمان ادامه یابد.
همچنین نیاز مادر شیرده به کالری بیش از دوران قبل از بارداری است و برای تامین این مقدار کالری علاوه بر مواد غذایی مقوی، از چربیهای ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری نیز استفاده میشود.
با شروع مصرف غذاهای کمکی و کاهش دفعات شیردهی، حجم شیر تولید شده کاهش مییابد و بنابراین نیاز افزایش یافته مادر به مواد مغذی نیز تعدیل میشود.
کارشناسان معتقدند، تولید شیر مادر بستگی به مقدار مایعات مصرفی مادر ندارد و مصرف مایعات سبب افزایش تولید شیر نمیشود اما برای پیشگیری از کم آبی بدن، مادران شیرده باید به مقدار کافی مایعات بنوشند. توصیه میشود روزانه حدود هشت تا ۱۰ لیوان مایعات شامل شیر، دوغ کم نمک و بدون گاز، چای کم رنگ و آب میوه طبیعی بنوشند و حتی مواد غذایی آبدار مانند انواع آش، سوپ و انواع خورشها را میل کنند.
مادر شیرده حتی اگر مبتلا به سوء تغذیه باشد میتواند شیر تولید کند اما باید توجه داشت که در چنین شرایطی ذخایر بدن مادر صرف تولید شیر میشود و از ذخایر بدن مادر کاسته خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات