• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072517708
  • خبرنگار : 50105

چرا امنیت آب فوری‌ترین چالش امروز است؟

چرا امنیت آب فوری‌ترین چالش امروز است؟

ایسنا/خراسان رضوی آب در بقا، رشد اقتصادی و توسعه ما نقش اساسی دارد با این حال، ما با بحران جهانی آب روبرو هستیم که این بحران از تلاش‌ها برای مقابله با آن پیشی گرفته است.

به نقل از ویفروم، در حالی که تنها ۷ سال تا رسیدن به اهداف توسعه پایدار باقی مانده، جهان به ویژه در مورد اهداف آبی خود بسیار عقب مانده است و باید گام‌های سریع و قابل توجهی به سوی جهانی امن از آب برداریم.

امنیت آب بسیار فراتر از این است که ما منابع فیزیکی خیلی زیاد یا کم داشته باشیم. ما به آب کافی، با کیفیت مناسب برای حفظ سلامت، حفظ معیشت، رشد اقتصادی و حفاظت از اکوسیستم خود نیاز داریم. امنیت آب همه جنبه‌های این موضوع را از بلایای مرتبط با آب و بیماری‌های ناشی از آب، درگیری بر سر منابع مشترک و چالش‌های حاکمیتی، تنوع زیستی و کیفیت آب‌های زیرزمینی پوشش می‌دهد.

پیشرفت ما در زمینه امنیت آب با وجود تعهدات جهانی، برای همه بسیار کند است. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰، تقاضای جهانی آب شیرین تا ۴۰ درصد از عرضه بیشتر شود و تخمین زده می‌شود که ۱.۶ میلیارد نفر آب آشامیدنی ایمن نداشته باشند.

در حال حاضر ۴ میلیارد نفر در مناطق کم آب زندگی می‌کنند و از هر چهار شهر یک شهر با ناامنی آبی مواجه است. رشد جمعیت به این معناست که برای تولید غذا و انرژی و اداره شهرها به آب بیشتری نیاز است و آلودگی آب منابع موجود را تهدید می‌کند. تخمین زده می‌شود که ۸۰ درصد فاضلاب بدون تصفیه است و به‌طور بالقوه باعث آلودگی آب و سایر منابع طبیعی می‌شود.

آب ارتباط تنگاتنگی با چالش‌های زیاد دیگری دارد، اما شاید هیچ کدام از آنها به اندازه تغییرات آب‌وهوایی مهم نباشد. بحران آب‌وهوا چرخه آبی را که مردم و کره زمین به آن وابسته هستند، به شدت مختل می‌کند. از هر ۱۰ رویداد اقلیمی ۹ مورد مربوط به آب است. شدت خشکسالی و سیل ادامه دارد، آب‌های زیرزمینی در حال خشک شدن هستند، شهرها و مزارع با کمبود آب مواجه و یخچال‌های طبیعی با سرعتی سریع در حال ذوب شدن هستند.

تامین نیازهای مالی جهانی برای آب چالشی بزرگ است. برآورد می‌شود که زیرساخت‌های آب تا سال ۲۰۳۰ به ۶.۷ تریلیون دلار و تا سال ۲۰۵۰ به ۲۲.۶ تریلیون دلار تامین مالی نیاز داشته باشد بنابراین در کنار رویکردهای نوآورانه‌ برای به حداکثر رساندن تأثیر وجوه، به تأمین مالی بیشتر نیاز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha