روح الله یزدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر خراسان شمالی از لحاظ شیوع بیماری فشار خون جایگاه سوم را در کشور دارد و همین امر موجب شده تا تعداد سکته های قلبی و مغزی در استان افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه فشار خون یک بیماری خاموش است که افراد در ابتدا از بیماری خود اطلاعی ندارند، افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که در این زمینه با آن مواجه هستیم این است که افراد نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند و از سوی دیگر تعداد زیادی از افرادی که از بیماری خود آگاهی دارند نیز اقدامات مراقبتی لازم را انجام نمی دهند.
یزدانی ادامه داد: متاسفانه افرادی که مبتلا به فشار خون بالا می شوند در ابتدا تصور می کنند که بیمار نیستند اما بعد از گذشت مدتی با بیماری های قلبی و عروقی به پزشک مراجعه می کنند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر عدم مراجعه به پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی بیشتر از سوی آقایان در این استان مشاهده می شود.
این مقام مسئول با اشاره به ارائه خدمات رایگان مراکز بهداشت به بیماران مبتلا به فشار خون و قلبی و عروقی تصریح کرد: خدمت خطر سنجی بیماری های فشار خون، چربی خون و قند خون برای پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی در مراکز بهداشت در حال انجام است.
وی توضیح داد: فرد بیمار با توجه به نوع سبک زندگی که دارد به گروه های خطرسنجی کمتر از ۱۰ درصد، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و بالاتر از ۳۰ درصد تقسیم بندی می شوند، بطوریکه افرادی که در گروه بالای ۳۰ درصد قرار دارند به مراکز درمانی و نزد پزشک متخصص ارجاع داده می شوند.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: افراد بین ۲۰ تا ۳۰درصد نیز به پزشک ارجاع داده می شوند تا به مرحله بروز ناراحتی های قلبی نرسند و گروه های کمتر از ۱۰ درصد نیز توصیه های لازم مراقبتی به آن ها داده می شود و به آن ها گفته می شود که سالانه یک مرتبه برای بررسی خطرسنجی به مراکز بهداشت مراجعه کنند اما متاسفانه تعداد زیادی مراجعه نمی کنند.
انتهای پیام
نظرات