• یکشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1402072315587
  • خبرنگار : 50126

استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام:

سیره اهل‌بیت (ع) سرشار از مؤلفه‌های تربیت و هدایت است/ اسلام فقط کلی‌گویی نیست

سیره اهل‌بیت (ع) سرشار از مؤلفه‌های تربیت و هدایت است/ اسلام فقط کلی‌گویی نیست

ایسنا/ایلام استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام گفت: سیره اهل‌بیت (ع) سرشار از مؤلفه‌های ناب برای تربیت و هدایت جامعه است که متأسفانه هم دو حوزه انتقال و هم در حوزه الگوسازی موفقیت زیادی نداشته و بستر قابل‌قبولی هم ایجاد نکرده‌ایم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر «مهدی اکبرنژاد» در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در دو بعد در انتقال فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام کار قابل‌توجهی صورت نگرفته است، اظهار کرد: یکی از رفتارهایی که در انتقال فرهنگ می‌تواند خیلی مؤثر باشد این است که متولی این انتقال خود باید نسبت به انجام ارزش‌ها مقید باشد، اما متأسفانه برخی از افرادی که متولی حوزه فرهنگی هستند، کمتر نشانه‌های رفتاری فرهنگی ائمه اطهار علیه‌السلام در رفتار آنها دیده می‌شود.

 وی گفت: برای اینکه ارزش‌های رفتاری مبتنی بر سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام به‌درستی به متن جامعه منتقل شود، باید افرادی که متولی حوزه فرهنگی هستند در هر سطحی، رفتارشان رنگ و بویی مبتنی بر فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام داشته باشند، تا این مفاهیم در جامعه به فرهنگ تبدیل شود.

 عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه ایلام با تأکید بر اینکه کار فرهنگی باید در نگرش و رفتار افراد اثرگذاری ایجاد کند، ادامه داد: تعهد افراد متولی برای تحقق این فرایند، نقش کلیدی دارد.

 این استاد دانشگاه گفت: بعد دوم در انتقال این ارزش‌ها، بیان آنها در قالبی هنرمندانه و کاربردی است، تا جامعه بتواند بهره لازم را ببرد که اگر این رویکرد اتفاق افتاد، مبانی فرهنگی به‌سهولت به جامعه منتقل می‌شود.

 عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی با تأکید بر اینکه اسلام و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام برای حل چالش‌های امروزی هم در سطح خانواده و جامعه راهکار کاربردی دارند، گفت: متأسفانه نتوانسته‌ایم در حد انتظار این ارزش‌ها را به لایه‌های مختلف جامعه انتقال بدهیم و اگر جامعه از متون روایات و مبانی ناب اسلام و الگوهای رفتاری اهل‌بیت علیهم‌السلام در شرایط مختلف آگاهی کسب کند و به باور برسد، می‌توانیم انتظار تأثیرگذاری این فرهنگ نورانی را در حل مشکلات آنان داشته باشیم.

 وی ادامه داد: حالا میزان این تأثیرگذاری به چه نحوی باشد، به نحوه برخورد متولیان فرهنگی با مسائل فرهنگی و اجتماعی و میزان تعهد آنها و نیز چگونگی انتقال سیره اهل‌بیت به جامعه بستگی دارد.

 استاد دانشگاه ایلام با تأکید بر اینکه در سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام می‌توان مؤلفه‌هایی برای تربیت و هدایت جامعه پیدا کرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در هر دو حوزه انتقال و الگوسازی موفقیت زیادی نداشته و بستر قابل‌قبولی هم ایجاد نکرده‌ایم که این مفاهیم را به‌گونه‌ای اثربخش؛ انتقال دهیم.

 اکبرنژاد ادامه داد: نباید فقط روی مسائل به‌صورت کلی‌گویی بحث کرد، چرا که اسلام فقط کلی‌گویی ندارد، بلکه برای تمام امور و بایدونبایدهای زندگی هم اسلام و هم مبانی ناب سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام برنامه کاربردی دارند که باید به‌صورت دقیق و در قالب زبان امروز تبیین شود.

 عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام به کارکرد رسانه‌ها در حوزه فرهنگ و اجتماع اشاره و تأکید کرد: رسانه‌های غربی سال‌هاست که بر افکار عمومی تسلط دارند و ادعای عدم کارایی آموزه‌های دینی برای زندگی را تبلیغ می‌کنند که یک ادعای نادرست است، چرا که در مبانی اهل‌بیت علیهم‌السلام، آموزه‌هایی غنی در خصوص مسائل جامعه و حقوق بشر وجود دارد که می‌تواند در کانون توجه قرار گیرد و حلال مشکلات اجتماعی و فرهنگی دنیای امروز باشد.

 وی تأکید کرد: تبلیغات سوء رسانه‌های معاند و غربی علیه مبانی دینی قابل انتظار است، اما جای تأسف آنجاست که برخی رسانه‌های خودی هم در این حوزه خوب عمل نکرده‌اند و تنها به مسائل سیاسی پرداخته‌اند و درواقع بسیاری از مطالب منتشر شده به‌ظاهر فرهنگی هم تحت‌تأثیر سیاست‌زدگی قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha