• یکشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۲ / ۰۱:۳۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402072315525
  • خبرنگار : 50283

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

ایسنا/گیلان "هنوز هم ترس در وجودم مانده و فکر می‌کنم هر لحظه سگ‌ها از پشت به من حمله می‌کنند" این‌ها جمله‌های مریم هستند که بعد از گذشت یکسال همچنان آثار زخم‌های سنگین حمله سگ‌ها در پارک ساحلی بندر انزلی بر تنش مانده است.

مریم سلمانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ۲۱ آبان سال ۱۴۰۱ مطابق هر روز صبح می‌خواستم کنار ساحل بروم و پیاده‌روی کنم ولی آن روز صبح باران می‌بارید و هوا سرد بود. ظهر که باران بند آمد از فرصت استفاده کرده و به پارک ساحلی رفتم و پس از سه دور دویدن در مسیر برگشت بودم، هنوز از سمت ساحل به پله‌های پارک نرسیده بودم که از دور دیدم یک گله سگ به سمت من در حال دویدن هستند. البته حالت حمله داشتند و انگار گرسنه بودند.

 قبلا هم این سگ‌ها را در ساحل دیده بودم و چند بار شاهد بودم برخی از شهروندان به آنها غذا می‌دادند. ندیده بودم سگ ها به کسی حمله کنند ولی این بار انگار فرق داشت.

  ناگهان پارس کنان به سمت من هجوم آوردند، نتوانستم از پله های ساحل خودم را بالا برسانم و وارد پارک شوم، بلکه خودم را نجاتم دهم.

در چشم برهم زدنی از پشت سرم سنگینی پنجه‌های سگ‌ها را حس کردم و نمی‌دانم کی به زمین افتادم و تکه‌های بدنم بود که کنده می‌شد، حس می‌کردم بدنم آتش گرفته و می‌سوزد. هرچه فریاد می‌زدم افرادی که آن حوالی بودند گویی از ترس جرات نزدیک شدن و نجات من را نداشتند.

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

نمی‌دانم چقدر طول کشید... ولی دیگر نای فریاد زدن نداشتم تا اینکه چند نفر را بالای سر خودم دیدم. از من اسمم را می‌پرسیدند، شماره تلفن اقوامم را می‌خواستند و مدام با من حرف می‌زدند که مبادا چشم‌هایم را ببندم و نای حرف زدن نداشتم ولی می‌شنیدم که می‌گفتند با اورژانس تماس گرفتند.

موقع حمله سگ‌ها ناخودآگاه دستهایم را حائل صورتم کرده بودم. تمام بدنم به جز صورتم؛ پاره پاره شده بود. چهار عمل سنگین جراحی روی سر، گوش راست و دست و پای چپم انجام شد. البته تعداد زیادی بخیه‌ روی سر و دست‌هایم خورد.

 هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به یک سال می‌ترسم و دائم پشت سرم را نگاه می کنم. تا مدت‌ها شب‌ها کابوس می‌دیدم و هنوز هم جلسات روانشناسی می‌روم. وکیل گرفتم و به صورت قانونی پرونده قضایی تشکیل دادم. ولی هنوز با زخم‌های جسم و روحم نتوانستم کنار بیایم.

به سگ‌های بلاصاحب غذا ندهید/ شهرداری ملزم به پرداخت خسارت سگ‌گزیدگی است

شهرام توانا، معاون خدمات شهری شهرداری بندر انزلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تا قبل از سال ۸۷ شهرهای کشور درگیر سگ کشی بودند، از این سال به بعد دستورالعملی از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ابلاغ شد که بر اساس آن شهرداری‌ها باید سگ کشی را تعطیل و نسبت به زنده‌گیری سگ‌ها اقدام می‌کردند لذا از سال ۸۷ شهرداری‌ها درگیر موضوعات مرتبط به این مسئله شدند.

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ دستورالعمل جدیدی تحت عنوان مدیریت و کنترل سگ‌های بلاصاحب ابلاغ شد که دستورالعمل قبلی را قوی‌تر کرد، افزود: بر اساس این دستورالعمل در گام اول باید ببینیم در یک شهر آیا پناهگاه برای سگ‌ها وجود دارد یا خیر؟ اگر چنین پناهگاهی وجود داشت شهرداری فقط نسبت به زنده‌گیری اقدام و بدون هیچ مداخله دیگری سگ را به پناهگاه تحویل می‌دهد و معمولاً این پناهگاه‌ها در بیشتر شهرها توسط گروه‌های مردم نهاد کنترل می‌شود.

توانا با اشاره به اینکه اگر در شهر پناهگاهی وجود نداشت شهرداری یک محل نگهداری موقت ایجاد و بر اساس ظرفیت این محل اقدام می کند، تصریح کرد: در حال حاضر محل نگهداری موقتی که شهرداری تدارک دیده ۵۰ سگ است و توسط یک دامپزشک عملیات مربوط به عقیم سازی در حال انجام است ضمن اینکه فاز دوم این پناهگاه با ظرفیت ۵۰ سگ دیگر در حال آماده سازی است.

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

وی افزود: سگ های جمع آوری شده را در این محل نگهداری موقت می‌کنیم و اگر سگ بعدی وارد شود باید یک سگ از پناهگاه کم کنیم یعنی به موسسات مردم نهادها واگذار کنیم، قومیت سگ را به افراد متقاضی ببخشیم و اگر هیچ کدام از این‌ها اتفاق نیفتاد ناچاریم ماده ۲۵ این دستورالعمل را اجرا کنیم که نوشته مرگ با ترحم که باید تحت نظر دامپزشک و بر اساس یک سری شرایط‌ انجام شود که تاکنون به این ماده عمل نکردیم.

توانا تاکید کرد: به همت شهرداری روزانه برای ۱۵۰۰ سگ عقیم‌سازی شده که در حواشی کنار گذر انزلی رهاسازی شده‌اند غذا تهیه و در اختیار گروه‌های مردم نهاد جهت توزیع بین این سگ‌ها قرار می گیرد.

معاون خدمات شهری شهرداری بندر انزلی گفت: در کنار این فعالیت ها بر اساس ماده ۶ و ۷ دستورالعمل ابلاغی سال ۱۴۰۱ دو اکیپ ۲۴ ساعت زنده‌گیری سگ نیز راه اندازی کردیم. یعنی هر کدام از شهروندان با شماره ۱۳۷ یا با شهرداری تماس گرفته اعلام و یا مکاتبه کنند در اسرع وقت به صورت امداد و نجات به آن محله رفته گروه‌های زنده‌گیری سگ‌ها را جمع آوری و به محل نگهداری موقت منتقل می کند.

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

توانا افزود: در شهر سگ‌های زیادی داریم و به خاطر عدم رسیدگی سالهای قبل زیاد شده است.

توانا بر سرعت و تعداد بالای زاد و ولد سگ ها اشاره و تاکید کرد: هر سگ در طول سال دو بار زایمان می‌کند و حداقل ۵ توله زنده می‌ماند یعنی هر ماده در طول سال ۱۰ قلاده می‌تواند تولید کند لذا شهرداری با اقدامات فعلی توانسته جلوی دومینوی زاد و ولد سگ ها را بگیرد ولی مردم هنوز نگران و ناراحت هستند و این مساله به حق است، زیرا انجام کار زمین مانده چند ساله، به یکباره ممکن نیست.

 معاون خدمات شهری شهرداری بندر انزلی در ادامه به مشکل اشاره کرد و گفت: رهاسازی سگ های زنده از شهرهای مجاور در بندرانزلی نیز یکی دیگر از معضلات است که هفته گذشته شاهد چنین رخدادی بودیم که با یک ماشین تعدادی سگ غریبه را وارد شهر کردند هر چند این فرد متخلف دستگیر و ماشین توقیف شده ولی این سگ ها با هجوم به یکی از شهروندان منجر به بروز حادثه شدند.

مریم هنوز هم کابوس حمله سگ‌های بلاصاحب را دارد

توانا در پایان از شهروندان خواست تا از غذا دادن به سگ های بلاصاحب تحت هر عنوانی خودداری کنند و تصریح کرد: بعضی از شهروندان به اشتباه فکر می‌کنند غذا دادن به سگ‌های بلاصاحب کار قشنگی است، در حالی که اشتباه است. ضمن اینکه توزیع غذا به شکل غیر بهداشتی و غیر اصولی تبعات منفی خود را به همراه دارد. انجام این کار باعث شرطی شدن سگ‌ها می‌شود و ممکن است با حضور افراد دیگر طی روزها و یا ساعت‌های بعدی به تصور اینکه فرد حامل غذاست به سمت افراد هجوم بیاورند و این مسئله باعث ترس شهروندان شود و در مقابل سگ‌ها طبق طبیعت خود به فرد وحشت زده، حمله‌ور می‌شوند.

معاون خدمات شهری شهرداری بندرانزلی با اشاره به اینکه افراد سگ گزیده از شهرداری شکایت می‌کنند و شهرداری ملزم به پرداخت خسارت ناشی از این مسئله است، گفت: الان نزدیک به ۱۵ پرونده داریم طبق قانون ملزم به پرداخت خسارت هستیم زیرا شهروندان متضرر شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۳ ۱۲:۵۰

سگ به دونده ها حمله می‌کنه به موتوری ها و ماشینها حمله می‌کنه وقتی از کنار سگ رد بشیم و بترسیم حتما پارس می‌کنه و حالت تهاجم میگیره،سگی که فردی را دنبال می‌کنه اگر اون فرد توقف کنه و حالت نشستن بگیره سگ کاریش ندارد سگ ذاتا محافظ انسانها هست و دوستی با اون رو بیشتر از دشمنی میخواد بهتره اطلاعات خودمون رو بیشتر کنیم بیشتر از اونها حمایت کنیم و دست از عقیم سازی مخلوقات خدا کوتاه کنیم تا این اتفاقات نیافته سگهایی که عقیم میشن در طولانی مدت تغییرات سو رفتاری نشون میدن نباید بدون در نظر گرفتن عواقب طبیعی دست به طبیعت برد طبیعت حامی مظلوم هست و حقیقت و زندگی رو حفظ می‌کنه و گروهی که تلاش برای از بین بردن نسلی بکنه خودش به شکست محکومه