شاهرخ سمیعزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ورزش روستایی و بومی محلی در واقع یک سری از بازیهای سنتی هستند که در گذشته به عنوان بازی و ایجاد نشاط در بین کودکان و رسمیتر آن در بین بزرگسالان برای نشان دادن قدرت بدنی آنها در مراسمات و جشنها انجام م گرفت و تا به امروز نیز ادامه دارد.
وی افزود: برای مثال کشتی گیله مردی، لافند بازی و یا کُنده زنی را میتوان نام برد که این ورزشها در ابتدا یک بازی بودند و در بازی برد و باخت هدف نیست و بیشتر برای ایجاد نشاط تفریح برگزار میشود.
سمیعزاده تصریح کرد: آغوز بازی، دستمالبازی و قش بازی بخاطر هیجان زیادی که دارد بسیاری افراد مشتاق هستند که بازی کنند و خیلی از بچههای مدارس از این بازیها استقبال میکنند.
وی با بیان اینکه دستمال بازی جزء بازیهای مخصوص شهرستان صومعهسرا است، افزود: ولی کشتی گیله مردی، طنابکشی، هفت سنگ مهارتی، بازی هفت سنگ، دال ،پلان چوب کشی، آغوزبازی به همت مربیان وررزشی که در کلاسهای مربیگری بومی محلی آموزش دیدهاند در شهرستان صومعه سرا در حال احیاء هستند.
سمیعزاده با اشاره به استقبال از بازیهای بومی محلی تاکید کرد: در جشنوارههای برگزار شده در سطح شهرستان، استقبال شهروندان خیلی خوبی را شاهد بودیم و در دوره ای که در مدارس شهرستان برای استعدادیابی و نمایش این ورزشها بین دانشآموزان دختر و پسر حضور داشتیم اشتیاق مؤلفه اصلی این بازیها بود.
دبیر ورزشهای بومی محلی شهرستان صومعهسرا گفت: بهترین و موثرترین روش احیاء و نشان دادن این بازیها انجام جشنوارههای داخل استان و جشنوارههای خارج استان مثل جشنواره جام خوشه چین یا جشنواره (دا ) هستند که علاوه بر معرفی این بازیهای که ریشه در فرهنگ هر منطقه دارد زمینهای برای تبلیغ و احیاء آنها میشود.
سمیعزاده تصریح کرد: هر ساله در روستای واقعه دشت توابع بخش مرکزی، پیشکسوت ورزش روستایی شهرستان آقای فرخ قاسمی در قالب جشن خرمن و انجام چند ورزش روستایی، نقش مهمی در احیا و جلوگیری از فراموشی این بازیها در شهرستان صومعهسرا دارد.
وی با بیان اینکه سال قبل در پارک ابریشم شهرستان صومعه سرا به مدت دو روز این جشنواره با انجام ۱۳ بازی بومی محلی برگزار شد، افزود: علاوه بر آن قبل از کرونا مسابقه هفت سنگ بانوان به صورت رسمی با حضور ۱۲ تیم در سالن وررزشی زنده یاد علیرضا اصلاحی تولم شهر برگزار شد.
سمیعزاده با اشاره به برخی مقامهایی که در مسابقات استانی و ملی توسط گروههای ورزشی بومی محلی شهرستان صومعهسرا کسب شده، تاکید کرد: حضور تیم هفت سنگ مهارتی پسران تولم شهر در مسابقات جام خوشه چین در ارومیه و کسب مقام سوم و راهیابی به مسابقات لیگ هفت سنگ کشوری، انجام مسابقات طناب کشی سالانه در روستاهای سطح شهرستان صومعه سرا، حضور تیم فوتبال دختران شهرستان در مسابقات جام روستازادگان همچنین حضور تیم دختران گانیه در مسابقات استانی و کسب مقام دوم از جمله این مسابقات هستند.
دبیر ورزشهای بومی محلی صومعهسرا گفت: در حال حاضر ۱۱ خانه ورزش روستایی توسط این هیئت در شهرستان ساماندهی شده که در بعضی از روستاها سالن ورزشی هم وجود دارد و بصورت جداگانه ورزشهای متداول بومی محلی و روستایی آموزش داده میشود که از آنجمله سالن ورزشی آیتالله احسانبخش در بخش تولمات بصورت جداگانه آموزش آمادگی جسمانی را برای بانوان مهیا کرده است.
سمیعزاده تصریح کرد: به مناسبت شروع هفته تربیت بدنی با هماهنگی های انجام شده از تاریخ ۲۶ مهرماه الی دوم آبان ماه به مدت هفت روز تعداد ۱۵ برنامه و اجرای مسابقات بومی محلی در سطح خانههای ورزش روستایی در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات