دبیر نخستین جشنواره ملی لالایی خوانی در حاشیه اختتامیه نخستین جشنواره ملی لالایی خوانی، که در محل سالن همایشهای دانشگاه تربتحیدریه برگزار شد، به ایسنا گفت: این جشنواره از ۱۹ تا ۲۱ مهرماه و به میزبانی تربتحیدریه برگزار شد.
حکیمه خاکسار اظهار کرد: نخستین جشنواره ملی لالایی خوانی در قالب چهار گروه جوان و نوجوان، هشت گروه رقابت آزاد و ۶ گروه ویژه مادران بالای ۶۰ سال برگزار شد که از ۹ استان کشور شامل استانهای سهگانه خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و همدان حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه چون برگزاری جشنواره ملی لالایی خوانی نخستین تجربه ما بود، لذا داوران همه شرکتکنندگان را برنده تشخیص دادند، اظهار کرد: در این مراسم از سرکار خانم «سارا فهیمی» با ۸ سال سن به عنوان جوانترین شرکت کننده و سرکار خانم «کنیز هریوندی» با ۹۷ سال سن به عنوان خاتون جشنواره (مسنترین) به صورت ویژه تقدیر شد.
دبیر نخستین جشنواره ملی لالایی خوانی، احیای لالاییهای مادرانه محلی، ترویج آیین و سنن بومی، اقوام و حفظ میراث معنوی، پرداختن به روابط عاطفی مادران و فرزندان و نیز توجه به موضوعاتی چون فرزندآوری و جوانی جمعیت، ایجاد فضای فرهنگی و اجتماعی مناسب برای مادران و... را از اهداف برپایی جشنواره دانست.
وی از تربتحیدریه به عنوان پایتخت گویشهای عاشقانه ادبی و ظرفیتهای گوناگون و متنوع فرهنگی، هنری و اجتماعی این منطقه نام برد و افزود: چهار داور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قضاوت این رقابتها را بر عهده داشتند.
خاکسار با اشاره به اینکه لالایی در فرهنگ مردم ایران به خصوص در میان مادران از جایگاه خاصی برخوردار است، گفت: هر چند در فرهنگهای مختلف لالایی به گونههای متفاوتی اجرا میشود، اما عشق به فرزند وجه مشترک تمامی آنها است.
انتهای پیام
نظرات