علی نجفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طی وقوع انواع خسارتها و شکوفه دهی درختان میوه باغات در اثر تنشهای محیطی، آبی و … در شهرستان اهر، کارشناسان مرکز تحقیقات باغبانی کشور و آذربایجان شرقی جهت تحقیق و بررسی علل و میزان خسارتهای وارده به باغات این شهرستان در محلهای خسارت دیده حاضر شدند.
وی افزود: با توجه به بازدید میدانی کارشناسان مرکز تحقیقات باغبانی کشور و استان و بررسی وضعیت باغات شهرستان اهر که در سال زراعی جاری دچار انواع تنشهایی چون خشکسالی، کم آبی، سرمای دیررس بهاره، تگرگ، سیل و بارندگی در اوایل پاییز و شده بودند و همچنین پس از سپری شدن تنش خشکی که منجر به گل دهی در محدوده قابل توجهی از باغات این شهرستان شده است، آبیاری باغات در راستای توصیههای محققان قطع شده و زمان و نحوه هرس سال جاری نیز با توجه به شرایط موجود نسبت به سالهای قبل متفاوت خواهد بود.
وی گفت: طبق نظر کارشناسان اعزامی، انجام هرنوع هرس درختان در کلیه گونههای دانه دار، هسته دار و خشکباری در پاییز و زمستان جاری ممنوع بوده و از اوایل اسفند شروع خواهد شد.
نجفی همچنین در خصوص نحوه هرس درختان باغات شهرستان اهر نیز افزود: با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده با محققان باغبانی کشوری و استانی، دوره آموزش سه روزه با تدریس کارشناسان این مراکز تحقیقاتی انجام خواهد شد و زمان برگزاری آن اندکی قبل از شروع زمان عملیات هرس است.
وی گفت: هرس کاران حرفهای و باغداران علاقمند میتوانند جهت ثبت نام در دوره آموزش سه روزه به اداره ترویج و یا واحد باغبانی شهرستان مراجعه کنند.
وی در ادامه از آغاز شمارش کندوی زنبور عسل در شهرستان اهر نیز خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی اهر گفت: شروع شمارش کندوی زنبور عسل در شهرستان اهر از ۱۵ لغایت ۲۸ مهرماه است و زنبورداران باید سریعا محل زنبورستان خود را به مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان اطلاع دهند.
وی افزود: اگر شمارش کندوی زنبور عسل انجام نگیرد، دفترچه زنبورداری اعتبار لازم را نداشته و زنبورداران از امکانات دولتی نیز محروم خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات