• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402072214994
  • خبرنگار : 30057

ساخت چمن استادیوم فوتبال با قابلیت کاهش هزینه‌های نگهداری

ساخت چمن استادیوم فوتبال با قابلیت کاهش هزینه‌های نگهداری

یکی از شرکت‌های فناور موفق به ساخت زمین چمنی شده که هزینه نگهداری آن ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است.

به گزارش ایسنا، داوود ملکی، رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان، گفت: موضوع اصلی پروژه مسلح کردن خاک‌های ضعیف جهت تحمل بارهای ترافیکی و جلوگیری از فشرده شدن، افزایش نفوذپذیری و کاهش کنده شدن است و در این راستا پروژه‌ای تعریف کردیم که بر اساس آن با افزایش ظرفیت باروری خاک و استفاده فیلامنت‌های پلیمری از فشرده‌شدن جلوگیری کرده‌ایم. این فرآیند همانند سازه‌های بتنی است؛ اگر یک سازه بتنی بدون میلگرد ساخته شود، تحت تاثیر وزن خود منهدم می‌شود؛ اما فیلامنت‌ها یا میلگردهای فولادی مسیر بار را انتقال می‌دهند و از فشرده شدن جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما با الهام از این روند، در خاک اجرایی کردیم، اظهار کرد: رصد جزئی از وضعیت استادیوم‌های ایران طی بیست سال گذشته نشان می‌دهد تمام زمین‌های چمن، در سال اول از بین می‌روند و یا دچار آب ماندگی و یا دچار از جا کندگی می‌شوند. ما با این فرآیند از سال ۱۳۸۱ اولین زمین‌ چمن استادیوم تختی آبادان را در ایران احداث کردیم و هنوز این زمین بار ترافیکی بالایی را تحمل می‌کند.

ملکی خاطر نشان کرد: استادیوم تختی در مقایسه با استادیوم آزادی، نقش جهان، گل گلهر از شرایط بهره‌برداری بهتری برخوردار است. این در حالی است که این زمین سال ۸۱ تا ۸۳ ساخته شده و در بدترین شرایط اقلیمی به لحاظ آبیاری با آب شور و کمترین امکانات نگهداری می‌شود. ضمن اینکه تیم صنعت نفت آبادان هم تمرین و هم مسابقه را در این زمین انجام می‌دهد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی همچنین در خصوص هزینه نگهداری زمین، افزود: «‌هزینه نگهداری زمین در این شیوه ماهانه حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است، این در حالی است که نگهداری زمین چمن در استادیوم‌های اروپایی چیزی حدود ۳۰ هزار دلار هزینه دارد.

بر اساس این گزارش، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در توئیتی اعلام کرد: "در حاشیه تماشای بازی ایران و اردن، برای ساخت «کمک داور ویدئویی" و «چمن ورزشگاهی» در شرکت‌های دانش‌بنیان رسما اعلام آمادگی کردیم. برای کشوری که توان تصویربرداری ماهواره‌ای دارد، ساخت کمک داور ویدئویی دشوار نیست! باهمراهی وزارت ورزش ظرف مدت ۶ماه می‌توان این مشکلات را برطرف کرد."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۴ ۰۰:۲۵

اگه واقعا اینطوریه پس مرحمت فرموده یک فکری هم برای چشم عقاب مسابقات والیبال بفرمایید!!!