• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402072214979
  • خبرنگار : 50130

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان:

تسهیلگری برای جذب سرمایه گذار در کردستان ضروری است

تسهیلگری برای جذب سرمایه گذار در کردستان ضروری است

ایسنا/کردستان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان، با اشاره به اینکه متاسفانه برخی‌ها خواسته و یا ناخواسته در مسیر جذب و حفظ سرمایه‌گذار در این استان خلل وارد می‌کنند، گفت: جذب سرمایه‌گذار خارجی با توجه به ظرفیت‌های هر منطقه از اولویت‌های مورد توجه مدیران ارشد استان است، در این راستا نیاز به وفاق، همدلی و همراهی همه دستگاه‌ها و تسهیلگری در امور داریم.

علی نوری، امروز شنبه(۲۲ مهر) در جلسه بررسی دو پروژه سرمایه‌گذاری سد وحدت و قشلاق ـ گریزه که با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار کرد: حوزە گردشگری از ظرفیت‌های بسیار خوب در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در کردستان است و توجه به این ظرفیت به عنوان یکی از اولویت‌های مهم دولت در استان مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در جریان سفر استاندار کردستان و هیئت همراه به کشور عراق برخی از ظرفیت‌های استان کردستان در حوزه‌های مختلف در جلسات متعدد با استانداران سلیمانیه و اربیل و سرکنسولگری ایران در این دو استان و فعالین تجاری مطرح شد، افزود: اشتیاق خوبی بین سرمایه‌گذاران اقلیم برای انجام سرمایه‌گذاری در کردستان وجود دارد و باید از این ظرفیت به نحو احسن بهره گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: نحوه برخورد با سرمایه‌گذار ایجاد بسترهای لازم در مسیر کار و تسهیلگری برای آنان لازمه تحقق اهداف در این حوزه است و انتظار داریم همه متولیان امر در این زمینه تمام قد پای کار باشند.

نوری با اشاره به اینکه متاسفانه برخی‌ها خواسته و یا ناخواسته در مسیر جذب و حفظ سرمایه‌گذار در این استان خلل وارد می‌کنند، ادامه داد: جذب سرمایه‌گذار خارجی با توجه به ظرفیت‌های هر منطقه از اولویت‌های مورد توجه مدیران ارشد استان است در این راستا نیاز به وفاق، همدلی و همراهی همه دستگاه‌ها و تسهیلگری در امور داریم.

به گفته وی، اجرای برخی پروژه‌های سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذار خارجی که دارای نام و نشان در اقلیم هستند و موانعی که در مسیر آنها ایجاد شده به نوعی موجب بی‌انگیزه‌ شدن سایر سرمایه‌گذاران در ورود به این بخش در استان شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری یک ضعف اساسی داریم که البته این موضوع خاص کردستان نبوده و در کل کشور وجود دارد و تاکنون نتوانسته‌ایم در استان‌های مرزی از ظرفیت‌های گردشگری استفاده کنیم. 

نوری با تاکید براینکه موانع سد راه اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری در هر بخش و حوزه‌ای باید برداشته شود، گفت: اگر بتوانیم برخی نقاط ضعف در جذب سرمایه گذار خارجی را رفع کنیم به اندازه ۳۰ سال اعتبارات دولتی می‌توانیم در حوزه توسعه همه جانبه در کردستان کار کنیم. 

وی اضافه کرد: در راستای توسعه صنعت گردشگری نیازمند تشکیل یک کارگروه هستیم این کارگروه باید به صورت ویژه در حوزه سرمایه گذاری و حل و فصل اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی کار کند و تصمیمات آن ملاک حرکت دستگاه‌ها باشد. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در ادامه به دو پروژه گردشگری سد وحدت و قشلاق ـ گریزه هم گریزی زد و گفت: پروژه‌ای که امروز مطرح شد یک کلان پروژه است؛ پیشنهاد می‌کنیم که شهرداری این پروژه را به صورت فازبندی ارائه کند. 

نوری از آمادگی سرمایه‌گذار خارجی به این پروژه خبر داد و عنوان کرد: ایجاد مشوق‌های خاص برای سرمایه‌گذاران در استان‌های مرزی و به ویژه استان کردستان برای ورود سرمایه گذار خارجی را در نشست با معاون رییس جمهور مطرح خواهیم کرد. 

وی گفت: برخی از این مشوق‌ها در حوزه دستگاه‌های اداری است که پیشنهاد می شود تسهیل‌گری لازم برای ورود سرمایه‌گذار فراهم شود. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تقویت و توسعه توریسم درمانی با ایجاد کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی در منطقه اورامان را مورد تاکید قرار داد و افزود: ظرفیت‌های گردشگری که در برخی از کشورها وجود دارد یک دهم اورامانات نیست ولی بهترین خروجی را از آن گرفته‌اند باید برای این منطقه ارزشمند برنامه اساسی داشته باشیم. 

وی در ادامه اقدامات عمرانی و توسعه شهری شهرداری سنندج طی دو سال اخیر را جهادگونه، زیرساختی و مهم در راستای توسعه فضای عمومی شهر دانست و خاطرنشان کرد: اینکه همواره تاکید می‌شود توسعه در سطح شهر و استان باید متوازن و عدالت‌محور باشد مصداق عینی و بارز آن را در مرکز استان به همت مدیریت شهرداری شاهدیم که قابل تقدیر است. 

نوری بر ارتقای میانگین فضای سبز شهر هم تاکید کرد و یادآور شد: در راستای توسعه استان و خاصتا شهر سنندج با تمام توان در کنار مجموعه مدیریت شهری خواهیم بود و از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم. 

عزم جدی شهرداری سنندج برای پروژه گردشگری محور قشلاق ـ گریزه سنندج 

شهردار سنندج از اجرای دو پروژه‌ گردشگری در محور سد وحدت و قشلاق - گریزه خبر داد و این پروژه‌ها را زمینه‌ای برای سرمایه‌گذاری، اشتغالزایی و رونق گردشگری در شهر سنندج اعلام کرد. 

سیدانور رشیدی در ادامه این جلسه، با اشاره به احاله مدیریت ۱۴۳ هکتار از اراضی سنندج از سوی منابع طبیعی به شهرداری سنندج در محدوده سد وحدت، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت و پتانسیل سد وحدت اجرای طرح گردشگری در قالب چند فاز در این محدوده تعریف شده و بسته‌های سرمایه‌گذاری تدوین شده است. 

وی افزود: سد قشلاق از منابع جایگزین آب شهر سنندج در صورت نیاز است معتقدیم اجرای هر نوع پروژه‌ای در این محدوده باید با رعایت الزامات کمی و کیفی آب باشد. 

شهردار سنندج، گفت: پروژه سد وحدت و قشلاق گریزه می‌تواند در حوزه رونق تولید و اشتغال زایی به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های مد نظر دولت تاثیرگذاری جدی داشته باشد، از این رو پای کار بودن همه بخش‌ها برای دستیابی به اهداف در این حوزه امری ضروری است. 

به گفته وی، توسعه صنعت گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت‌های قابل توجه در استان کردستان و به ویژه در شهر سنندج همواره مورد توجه و تاکید مسئولان ارشد بوده و در همین راستا شهرداری و شورای شهر سنندج در این دوره توجه به این مهم را به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار مد نظر قرار داده‌اند. 

شهردار سنندج به تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری با تاکید بر حفظ سرمایه‌های شهر و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری در شهر سنندج اشاره کرد و گفت: معتقدیم تعریف درآمد پایدار برای شهرداری باید علمی و با بررسی ظرفیت‌های موجود اقتصاد شهری و متناسب با موقعیت اقتصادی و اجتماعی و ...غیره باشد. 

رشیدی با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت بخش‌های مختلف و تلاش در راستای جذب بخش خصوصی برای ورود به این حوزه گریزی زد و اضافه کرد: سعی داریم به عنوان یک دستگاه حاکمیتی با استفاده از روش بی‌.او.تی که روشی پذیرفته‌شده برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه‌ پروژه‌های زیربنایی در سطح جهان است فرایند کار با سرعت هرچه بیشتر دنبال کنیم. 

وی افزود: در اجرای پروژه گردشگری در اراضی احاله شده به شهرداری در محدوده سد قشلاق معتقدیم کار باید با رعایت تمام الزامات به ویژه حفظ کیفیت آب و تخصیص برابر قانون باید انجام گیرد.

شهردار سنندج خاطرنشان کرد: پروژه گردشگری محور قشلاق ـ گریزه سنندج با توجه به ظرفیت طبیعی بالقوه به‌عنوان بزرگترین پروژه گردشگری غرب کشور به طول ۶ کیلومتر می‌تواند فرصتی بسیار مناسب برای توسعه زیرساخت‌ها و خدمات‌رسانی هرچه بهتر به گردشگران در استان باشد. 

رشیدی استفاده از ظرفیت طرح‌های مطالعاتی و گردشگری شرکت آب منطقه‌ای کردستان را در اجرای این پروژه‌ها عظیم گردشگری در محدوده سد قشلاق مورد تاکید قرار داد و گفت: معتقدیم یک کاسه شدن طرح‌های شرکت آب منطقه‌ای و شهرداری ضمن تسریع در فرایند کار مسیر دستیابی به اهداف توسعه‌ای استان را در حوزه توسعه صنعت گردشگری فراهم می‌سازد. 

وی با بیان اینکه همه ما یک هدف واحد را که توسعه استان است دنبال می‌کنیم، گفت: تعامل و همبستگی بین دستگاهی می‌تواند زمینه را در راستای تحقق اهداف بیش از پیش فراهم سازد. 

شهردار سنندج با تاکید براینکه در حوزه کارشناسی تمام دستگاه‌ها باید یک همگرایی داشته‌ باشند، عنوان کرد: اجرای پروژه گردشگری سد وحدت و قشلاق ـ گریزه تحول عظیم در حوزه رونق تولید و اشتغال‌زایی را در مرکز استان رقم خواهد زد. 

رشیدی در ادامه با بیان اینکه با تقدیر از تلاش‌های تمام مدیرانی که در گذشته در حوزه ایجاد ظرفیت‌های گردشگری و توسعه فضای سبز در سطح استان فعالیت کرده‌اند گفت: در هیچ دوران و مقطعی به اندازه ۲ سال اخیر در این حوزه کار نشده است، کمتر مسئولی حاضر به ریسک اجرای ۱۴۰ هکتار فضای سبز به معنای واقعی در شهر سنندج بود اما با کمک و پشتوانه همه دوستان و همدلی و وفاق بستر تحقق این مهم فراهم شد. 

تحقق ۴۰ درصدی برنامه شهرداری در اجرای ۱۴۳ هکتار فضای سبز در سنندج 

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد کار در قالب اجرای پارک‌ها بزرگ مقیاس با تاکید بر توزیع عادلانه خدمات در سطح شهر جامه عمل پوشانده شده و فرایند مابقی کار نیز با سرعت قابل قبولی در حال انجام است، عنوان کرد: معتقدیم اگر مسئولیتی در این نظام قبول کرده و خود را خدمت گزار مردم می‌دانیم، نباید کارها روی کاغذ بماند.

شهردار سنندج اضافه کرد: محله محوری در خدمات در کنار اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و رفاهی در مدیریت شهری طی دو سال اخیر به صورت ویژه و برنامه‌ریزی شده با توجه به ظرفیت و نیازهای هر منطقه دنبال شده و خوشبختانه رضایتمندی خوبی را بین شهروندان به دنبال داشته است. 

رشیدی توزیع عادلانه خدمات را زمینه‌ساز رضایتمندی شهروندان و رونق و توسعه شهر دانست و گفت: توسعه شهر به معنای واقعی به عنوان مطالبه به حق مردم با اعتبارات قطره‌چکانی ممکن نمی‌شود بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی با ایجاد انگیزه مولفه اصلی در تحقق اهداف در این حوزه است. 

وی با بیان اینکه بسترهای توسعه‌ای خوبی به ویژه در بخش گردشگری در استان و خاصتا شهر سنندج وجود دارد که فریز کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: بلاخره کی قرار است مردم از این ظرفیت‌ها بهره بگیرند، بستر برای کار با وجود مدیران ریسک‌پذیر و پای کار در نقطه راس استان فراهم است باید از این فرصت به نحو احسن بهره بگیریم. 

شهردار سنندج یادآور شد: شهردار با تمام توان و امکانات برای اجرای این دو پروژه گردشگری پای کار است و برای تحقق اهداف دست همیاری و همکاری به سمت همه متولیان امر دراز می‌کنیم و خواستار همراهی به معانی واقعی آنان در جهت توسعه شهر و خدمت به مردم هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha