توحید فروزانفر در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت گردشگری و تورهای ورودی و خروجی از ابتدای سال جاری اظهار کرد: شرایط گردشگری خیلی مساعد نیست و تورهای اینکامینگ ایران تقریبا نزدیک به صفر است. گردشگران خارجی زیادی وارد ایران نمیشوند. تورهای ایران به خارج از کشور نیز به دلیل افزایش قیمت ارز بسیار کاهش داشته است.
وی ادامه داد: البته این موضوع باعث شده که مردم بیشتر از گردشگری داخلی استفاده کنند. راهنمایان گردشگری نیز در تورهای داخلی و بخش اندک تورهای خارجی فعال ماندهاند.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری خراسان رضوی در خصوص وضعیت تورلیدرها خاطرنشان کرد: تورلیدرها بخش تحصیلکردهای از جامعه هستند که اکثر آنها را نیز قشر جوان تشکیل دادهاند. گردشگری صنعتی نظاممحور است که با جذب جوانان زیادی اشتغال قابل توجهی فراهم میکند، البته افرادی که از مدرک تحصیلی لیسانس برخوردارند، میتوانند تورلیدر شوند.
فروزانفر اضافه کرد: حمایت زیادی از قشر تورلیدرها صورت نمیگیرد. بیمه برای راهنمایان گردشگری محقق نشده و با توجه به مذاکراتی که داشتهایم هنوز نتوانستهایم بیمه تورلیدرها را راهاندازی کنیم. دولت حدود ۲ سال حمایت کرد و بیمه تورلیدرها را پرداخت کرد، اما امسال بیمه تورلیدرها پرداخت نشد. این موضوع باعث دلسردی قشر جوان و تورلیدرها شده است، به خصوص در حال حاضر که تعداد تورها نیز کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه تربیت یک تورلیدر متخصص حدود ۳ سال زمان میبرد، بیان کرد: این اتفاق باعث شده که نیروی متخصص خود را از دست بدهیم و این افراد از روی اجبار به سایر شغلها روی آورده و یا حتی از ایران مهاجرت کنند.
۵۰ درصد تورلیدرهای کشور از ابتدای کرونا شغل خود را از دست داده و یا مهاجرت کردهاند
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری خراسان رضوی عنوان کرد: از ابتدای کرونا تاکنون در سراسر کشور تقریبا ۵۰ درصد تورلیدرها در این مدت یا تغییرشغل دادهاند و یا از ایران مهاجرت کردهاند. کرونا باعث شد که درآمد تورلیدرها به صفر برسد. راهنمایان گردشگری حقوق روزانه دارند و حقوق ماهیانه دریافت نمیکنند. در دوران شیوع کرونا و پس از کرونا باعث شد که بسیاری از افراد فعال در این حوزه شغل خود را از دست بدهند.
فروزانفر گفت: افرادی که در حوزه تورهای اینکامینگ فعالیت میکردند تقریبا میتوان گفت که شغل خود را از دست دادهاند و هیچ توری ندارند که اجرا کنند. این موضوع باعث میشود جاذبههای این شغل برای افرادی که میخواهند وارد این حوزه کاری شوند از دست برود، بنابراین میطلبد که از این قشر حمایت ویژهتری در کشور صورت گیرد.
وی اضافه کرد: گردشگری صنعتی است که در تمام دنیا به مرور در حال پیشرفت است که باعث پیشرفت جوامع شهری و محلی نیز خواهد شد، از همین رو باید از جوانانی که در این حوزه فعالیت دارند، حمایت کنیم تا در صورت پیشرفت گردشگری ایران به خصوص در حوزه تورهای اینکامینگ با کمبود نیروی متخصص مواجه نشویم.
فروزانفر در خصوص وضعیت تورلیدرهایی که در حوزه گردشگری زیارتی فعالیت دارند، تصریح کرد: گردشگران زیارتی بیشتر از کشورهای حوزه خلیج فارس و به قصد زیارت به ایران میآیند. گردشگران زیارتی در آمار تورهای اینکامینگ لحاظ نمیشوند و آمار مختص به خود را دارند.
وی ادامه داد: اکثر گردشگران عربی که وارد ایران میشوند به زبان عربی صحبت میکنند. ما نیز راهنمای عربزبان داریم، اما تعداد آنها کافی نیست و این موضوع باعث میشود گردشگران عرب زبان که وارد ایران میشوند با افرادی کار کنند که از مدرک لازم برای تورلیدری برخوردار نیستند.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری خراسان رضوی یادآور شد: این موضوع میطلبد که زبان عربی را در میان تورلیدرها و راهنمایان گردشگری در مشهد ارتقا دهیم. متاسفانه راهنمایان گردشگری در بخش زیارتی زیاد فعال نیستند. خیلی از تورهایی که وارد ایران میشوند مقصد و هدفشان زیارت و حرم رضوی است و از راهنمای گردشگری استفاده نمیکنند.
انتهای پیام
نظرات