• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402072214901
  • خبرنگار : 71604

ناسا:

این آخرین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه نخواهد بود

این آخرین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه نخواهد بود

در آستانه پیاده‌روی فضایی که قرار است در ماه جاری توسط دو فضانورد زن انجام شود، ناسا تاکید کرد که این آخرین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه نخواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، دو زن برای رقم زدن یک لحظه نادر در تاریخ پیاده‌روی فضایی، اواخر این ماه با یکدیگر همراه خواهند شد. پیاده‌روی فضایی بیرون از «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) که توسط یاسمین مقبلی و «لورال اوهارا»(Loral O'Hara) فضانوردان ناسا انجام می‌شود، چهارمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه خواهد بود. این پیاده‌روی فضایی که در حال حاضر برای ۳۰ اکتبر برنامه‌ریزی شده است، پس از تاخیر به دلیل نشت در مجموعه مداری انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید:

لغو پیاده‌روی فضایی به دلیل نشتی در ایستگاه فضایی

ناسا تاریخ جدید پیاده‌روی فضایی را مشخص کرد

مقامات ناسا در بیانیه جدیدی نوشتند: «پیاده‌روی فضایی ۹۰» چهارمین پیاده‌روی فضایی خواهد بود که توسط دو زن فضانورد انجام می‌شود و آخرین آنها نیز نخواهد بود زیرا ما به زندگی و کار کردن در فضا ادامه می‌دهیم.

سفر مقبلی و اوهارا که برای ۲۰ اکتبر برنامه‌ریزی شده بود، ۱۰ روز به تعویق افتاد زیرا نشت مایع خنک‌کننده آمونیاک در رادیاتور پشتیبان ماژول علمی «نائوکا»(Nauka) روسیه شناسایی شد. مدیران ناسا روز ۱۱ اکتبر تصمیم گرفتند دو پیاده‌روی فضایی آینده ایالات متحده را به عنوان یک اقدام احتیاطی به تعویق بیندازند. روسیه نیز در ۲۵ اکتبر یک پیاده‌روی فضایی را برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه اتفاق افتاده است، انجام خواهد داد.

پیاده‌روی‌های فضایی که در آنها از لباس‌های فضایی کنونی ناسا استفاده می‌شود، با بدن‌های کوچک‌تر شامل بدن زنان به ندرت سازگاری دارند زیرا این سخت‌افزار در دهه ۱۹۷۰ و زمانی طراحی شد که همه فضانوردان آمریکایی مرد بودند و مردان معمولا جثه بزرگتری دارند. لباس‌های فضایی جدیدی که برای برنامه‌های آینده ناسا از جمله اکتشاف ماه آماده می‌شوند، با اندام‌های متفاوت سازگار خواهند بود.

دهه ۱۹۷۰ زمان متفاوتی برای استخدام‌ها بود. در آن زمان، ناسا بیشتر فضانوردان خود را از ارتش انتخاب می‌کرد که بیشتر آنها مردان سفیدپوست بودند. اولین کلاس فضانوردی ناسا با حضور زنان و رنگین‌پوستان در سال ۱۹۷۸ برگزار شد زیرا ناسا در حال متمرکز شدن بر جنبه‌های علمی و فنی برای استخدام‌ فضانوردان خود بود.

گروهی از فضانوردان زن ناسا تاکنون بر مشکلات ناشی از اندازه‌ لباس‌ها غلبه کرده‌اند و نمونه آن، سفری است که «کریستینا کخ»(Christina Koch) و «جسیکا میر»(Jessica Meir) در سال‌ ۲۰۱۹ انجام دادند. این زنان پس از کار تاریخ‌ساز خود در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹، یک مقاله را در «واشنگتن پست» منتشر کردند و اهداف خود را برای حذف کردن کلیشه‌های معیوب ایجاد شده طی چندین دهه کار کردن با لباس فضایی در اندازه محدود بیان کردند. آنها در این مقاله تاکید کردند که با کمک تکنسین‌ها و مربیان آنها می‌توانند وظایف خود را با آسودگی انجام دهند.

این آخرین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه نخواهد بود
میر و کخ در جلسه بررسی پیش از اولین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه در اکتبر ۲۰۱۹

یکی از تلاش‌ها برای پیاده‌روی دو زن در فضا، پیش از پیاده‌روی کخ و میر لغو شد. کخ انتظار داشت در مارس ۲۰۱۹ برای پیاده‌روی فضایی به «آن مک‌کلین»(Anne McClain) فضانورد ناسا بپیوندد اما پس از اینکه مک‌کلین متوجه شد در قسمت‌هایی از لباس فضایی‌اش احساس ناراحتی می‌کند، آن را متوقف کرد. ناسا در نظر داشت که این قسمت‌ها را در مدار جایگزین کند اما به دلیل نگرانی‌های مربوط به زمان‌بندی، این کار را انجام نداد.

پیاده‌روی فضایی جدید که مقبلی و اوهارا با تمرکز بر وظایف تعمیر و نگهداری انجام خواهند داد، شامل بیرون آوردن یک جعبه الکترونیکی معیوب از یک آنتن ارتباطی و جایگزین کردن یک مجموعه یاتاقان است که از پنل خورشیدی ایستگاه پشتیبانی می‌کنند. یاتاقان‌ها برای ردیابی خورشید هنگام گردش ایستگاه به دور زمین مورد نیاز هستند.

با فرض اینکه پیاده‌روی فضایی دیگری با اوهارا و «آندریاس موگنسن»(Andreas Mogensen) فضانورد آژانس فضایی اروپا در ۱۹ اکتبر انجام شود، این پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه، دومین پیاده‌روی فضایی اوهارا و اولین پیاده‌روی فضایی مقبلی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha