• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402072214770
  • خبرنگار : 50035

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

ایسنا/همدان به همت مسئول کتابخانه عمومی شهیدان حجازی شهر همدان، «مرکز آفرینش‌های هنری مبتنی بر دانش کسب‌وکار» با نگاه علمی و تلفیق تجربیات کتابداران و هنرمندان در این محل برپا شده است.

مأموریت‌های این مرکز آموزش کسب‌وکارهای هنرمحور، ارائه فضا برای تولید محصولات هنری برای فروش یا(makerspace)، آموزش و مشاوره به افراد در حوزه‌های بازارشناسی، ذائقه‌شناسی، مشتری‌مداری، روزآمدسازی محصولات، رزومه‌نویسی، مهارت سوادرسانه، خرید محصولات مرکز به عنوان جوایز مورد نیاز کتابخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی، راه‌اندازی نمایشگاه و فروشگاه از محصولات مربیان و هنرجویان و معرفی هنرجوها به بازارکار تعریف شده است.

مسئول کتابخانه شهیدان حجازی همدان و خالق این طرح اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی به عنوان نهادی اجتماعی در عرصه فرهنگی- اجتماعی نقشی بسزا در آموزش همگانی جامعه دارند. امروزه افزایش دغدغه‌های اقتصادی و گسترش روزافزون استفاده از رسانه‌های نوین، بعضاً نقش کتابخانه‌ها را در حد امانت و تحویل کتاب یا تأمین فضای سالن مطالعه تنزل داده این در حالیست که کتابخانه‌ها از نمایندگان اصلی فرهنگ هستند که نقشی بی‌بدیل در تأمین نیازهای آموزشی و فرهنگی افراد و جامعه دارند.

محسن نجفی‌خواه افزود: روزآمدسازی مهمترین رکن حیات سازمانی است و لازمه آن شناخت نیازهای جامعه و چالش‌های اجتماعی است. اقتصاد در جامعه ایران به‌مانند جامعه جهانی از مهمترین مسائل محسوب می‌شود و کتابخانه‌های عمومی به عنوان بدنه حساس به کنش‌های جامعه، باید به مقوله‌های اقتصادی واکنش نشان دهند. 

وی با بیان اینکه درهم‌تنیدگی اطلاعات با شیوه‌های کسب‌وکار در دنیای کنونی، کتابخانه‌ها را به بازیگری مؤثر در رونق کسب‌وکار تبدیل کرده است، ادامه داد: اجرای طرح «مرکز آفرینش‌های هنری مبتنی بر دانش کسب‌وکار» در کتابخانه عمومی شهیدان حجازی شهر همدان، با نگاه علمی و تلفیق تجربیات کتابداران و هنرمندان است و قصد دارد به عنوان یک «مدل» اجرا شود و سازوکار الگوسازی آن در دیگر کتابخانه‌ها دیده شده است.

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

نجفی‌خواه اضافه کرد: در تشریح چرایی اجرای این طرح می‌توان به اهدافی چون رشد ضریب نفوذ کتابخانه در محله، ارزش‌افزوده‌سازی از اطلاعات و دانش کتابخانه‌ای، افزایش عضویت، امانت کتاب و مراجعه‌کنندگان به کتابخانه، هم‌افزایی و مشارکت افراد فرهیخته به ویژه هنرمندان با کتابخانه، تلاش در جهت‌دهی به فعالیت‌های ذی‌نفعان، افزایش روحیه فعالیت‌های داوطلبانه، ارائه خدمات به گروه‌های خاص (کودکان‌کار، افراد تحت پوشش بهزیستی، زنان سرپرست خانواده)، کانال اطلاعاتی و ارتباطی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده، حرکت کسب‌وکارهای سنتی به سمت پلتفرم‌های نو و تقویت روحیه کسب‌وکارهای جمعی(اتوماسیون‌سازی حوزه کسب‌وکار) اشاره کرد.

وی تأکید کرد: پیش از اجرای این طرح در کتابخانه شهیدان حجازی، کتابداران دو طرح با عنوان‌های تجربه نخستین ساختکده ایرانی در کتابخانه عمومی، خدمتی نو برای تسهیل خلق دانش در کتابخانه عمومی فرهنگیان همدان و تجربه مدل پلتفرم در اجرای فعالیت‌های کتابخانه با استفاده از ظرفیت ذی‌نفعان داوطلب، طراحی و اجرا کردند و طرح جدید مرکز آفرینش‌های هنری مبتنی بر دانش کسب‌وکار به پشتوانه تجربه گذشته و دانش امروز، در حال ساختن آینده‌ای اثرگذار است.

مسئول کتابخانه شهیدان حجازی همدان بیان کرد: یکی از نکات مهم در راه‌اندازی بخش‌های جدید در کتابخانه‌ها، دستورالعمل‌ها و قراردادهای آن بخش‌هاست. به علت کمبود نیرو در کتابخانه‌ها، بهره‌مندی تخصصی از پرسنل در بخش‌های جدید کتابخانه‌ها میسر نیست همچنین اجاره دادن فضاهای کتابخانه به افراد، موجب کاهش نظارت، دخالت و حمایت کتابخانه از مستأجر خواهد شد و نگاه درآمدزایی قالب بر رویکرد فرهنگسازی می‌شود بنابراین در این طرح ما توانستیم با استفاده از ظرفیت هنرمندان به سیستم خودگردان دست یابیم؛ یعنی فضای کتابخانه را طبق دستورالعمل مشخص و سیاست‌های کتابخانه‌های عمومی در اختیار افراد متعهد و هنرمند قرار داده و هر ساله، در قالب قرارداد متعهد و متعهد له، به فعالیت‌ها ادامه می‌دهیم.

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

وی تأکید کرد: مرکز آفرینش‌های هنری مبتنی بر دانش کسب‌وکار در بخش غیرقابل استفاده از کتابخانه که نزدیک به ۱۰ سال کاربری مشخصی نداشت، راه‌اندازی شد. در ابتدا به مدت یک ماه با همکاری جمعی از هنرمندان، خیرین و حمایت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان، مکان درنظر گرفته شده، بازسازی شد. با مجموعه‌ای از هنرمندان در قالب تفاهم‌نامه، قرارداد واگذاری مرکز آفرینش‌های هنری منعقد شد تا با توجه به سیاست‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور فعالیت‌های مربیان در حوزه کسب‌وکار به انجام رسد. پیرو حمایت‌های کتابخانه‌ها از فعالان هنری در حوزه کسب‌وکار برای مرکز نام «آفرینش‌های هنری مبتنی بر دانش کسب‌وکار» انتخاب شد و تکیه بر کلمه «دانش» در این عنوان، نشان از ارتباط خدمات کتابخانه‌ای با رونق کسب‌وکار دارد.

مسئول کتابخانه شهیدان حجازی همدان گفت: در حال حاضر کارگاه‌های هنری منبت‌کاری، معرق، رزین‌کاری، چرم‌دوزی، طراحی و نقاشی، پتینه‌کاری، گرافیک، عکاسی، ویترای، نقاشی روی سفال، خلاقیت‌پروری، ساخت‌وساز با وسایل دورریز و طراحی لباس در این مرکز فعال است.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات شاخص این مرکز برگرفته از بورسیه افراد مستعد همچون افراد تحت پوشش بهزیستی و کودکان‌کار توسط خیرین در این مرکز یا فعالیت تولیدی هنرجوها به عنوان شهریه است همچنین خیرپروری را در دستور کار قرار دادیم چراکه کتابداران علاوه بر تربیت افراد کتابخوان، تربیت افراد کتابخانه‌ساز را نیز بر عهده دارند؛ بدان معنا که حمایت از کسب‌وکار افراد و رونق وضعیت مالیشان، در آینده آنها را به کارآفرینی تبدیل خواهد کرد که موفقیت خود را ناشی از حمایت کتابخانه از وی می‌داند، این فرهنگ‌سازی و افزایش نفوذ کتابخانه در رشد مالی افراد در طولانی‌مدت منجر به وجود آمدن افراد کتابخانه‌ساز و کتابخانه‌یار خواهد شد.

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

بازیگری مؤثر کتابخانه‌ «حجازی» همدان در رونق کسب‌وکار

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha