نویدرضا فرهانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آب در سالهای اخیر، پایین آمدن سطح چاهها و خشکسالی به وجود آمده در مناطق مختلف کشور و به منظور حفظ و پایداری تولید محصولات کشاورزی، «طرح توسعه کشت در محیطهای کنترل شده گلخانه ای» در استان گلستان همزمان با سایر مناطق کشور از سال ۱۳۹۵ برنامه ریزی و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه طرح افزایش گلخانهها با هدف افزایش بهرهوری منابع آب و خاک، افزایش عملکرد در واحد سطح و ایجاد اشتغال پایدار و مولد در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، افزود: گلستان ۸۵ هکتار گلخانه شامل محصولات سبزی و صیفی، گلدان گل و گیاهان زینتی و لیموترش (لایم کوات) در دست بهرهبرداری دارد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان افزایش ۱۰ برابری بهرهوری مصرف آب، تولید تا ۱۰ برابر محصولات نسبت به شرایط فضای باز، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم به تعداد ۳۰ نفر برای هر هکتار با توجه به وجود تعداد فراوان نیروی کار و متخصص، ایجاد ارزش اقتصادی ۱۵ برابری نسبت به کشت در فضای باز و امکان صادرات به کشورهای اوراسیا را از جمله مزایای کشت گلخانهای در گلستان نام برد.
فراهانی وجود آب و هوای معتدل و پایین بودن میزان مصرف انرژِی را از دیگر مزایای کشت گلخانهای در گلستان برشمرد و افزود: ۱۵۰ هکتار گلخانه در سطح استان در حال ساخت است که با تکمیل مراحل ساخت به چرخه تولید اضافه خواهد شد.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی گلستان با اشاره به این که سرمایهگذاری در صادرات محصولات گلخانه ای استان به کشورهای حاشیه دریای خزر است،تصریح کرد: صادرات محصولات گلخانهای با توجه به مزیت نسبی ارزش افزوده برای تولید کننده و ارز آوری برای کشور از برنامههای مهم جهادکشاورزی استان برای سال ۱۴۰۲ است.
وی با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۱ استان گلستان با ایجاد ۵۳ هکتار گلخانه دیگر در قالب مجتمعهای گلخانهای و گلخانههای منفرد، با عملکرد رشدی ۱۵۰ درصدی نسبت به برش ملی ابلاغی، در رتبه سوم کشوری در شاخص توسعه گلخانهها قرار گرفت، افزود: طبق برنامه ابلاغی جهاد کشاورزی گلستان، ۲۱۰ هکتار تا پایان ۱۴۰۵ به سطح گلخانه های استان اضافه میشود.
انتهای پیام
نظرات