به گزارش ایسنا، سردار علی جعفرآبادی در نشست بررسی ظرفیتهای کاربردی فضا با همگرایی فناوری اظهار کرد: در دولت یازدهم یک مقدار فیتیلههای فضایی پایین کشیده شد و نهضت خوبی که شروع شده بود ادامه پیدا نکرد اما در سال ۱۳۹۵ فرمانده کل قوا واکنش نشان دادند و تاکید کردند باید به مسئله فضایی جدیتر نگاه شود.
وی افزود: به همین دلیل در سپاه هم یک همیت و جدیتی ایجاد شد. آن زمان فرماندهی فضایی وجود داشت و در ادامه این روند توانستیم ماهواره نور را در سال ۱۳۹۹ پرتاب کنیم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه تاکید کرد: در ساخت ماهواره نور ۳ گامهای بلندتری برداشته شد. در نور ۲ هم بسیار پیشرفت کرده بودیم و ظرف دو هفته آن را کاملاً پایدار کردیم و ماهواره شروع به کار کرد اما در نور ۳ آنقدر پیشرفت کردیم که ۹۰ دقیقه بعد وقتی در تبریز ماهواره را گرفتیم کاملاً پایدار شده و آماده بود که وارد فازهای بعدی شود.
جعفرزاده ادامه داد: کارهای کنترلی و تستی که متخصصان و دانشمندان باید روی ماهواره «نور۳» انجام بدهند، انجام و آماده بهرهبرداری است. سنسور ستاره به ماهواره نور ۳ اضافه شده که با استفاده از ناوبری نجومی ماهواره با دقت صدم درجه میفهمد که کجا قرار دارد.
وی با بیان اینکه در ماهواره نور ۳ برای اولین بار از سنسور ستاره استفاده شده است، تاکید کرد: استفاده از تراسترهای فضایی را هم در ماهواره نور ۳ تجربه کردیم که یک موتور است و به ایجاد تغییرات یا جبران نزول ارتفاع کمک میکند. این فناوری را هم بومی مورد استفاده قرار دادیم. وقتی عمری از ماهواره گذشت قرار است که از این تراستر استفاده شود و ما فعلأ قصد بهرهگیری از آن را نداریم.
فرمانده فضایی هوافضای سپاه یادآور شد: موضوع ماهوارهبر پس از شهادت شهید طهرانی مقدم چندان جدی دنبال نمیشد، ولی سال ۱۳۹۵ به ماهوارهبر نیز یک نگاه جدی شد تا بتوانیم مستقل از دولت مطابق با تدابیر فرماندهی کل قوا کار صنعت فضایی را ادامه داده و زنجیره را تکمیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات