دبیر اجرایی دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان در این مراسم، ضمن تشکر از شرکت پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی گاز و شرکت خطوط انتقال گاز استان که در کوتاهترین زمان ممکن این یادمان را آماده کردند، گفت: بسیاری از همدانیها نیز فراموش کرده بودند که اینجا به شکلی قدمگاه شهدا بوده و حال با وجود یادمان شهدای انبار نفت مردم و جوانها وقتی از اینجا عبور کنند، متوجه سختیها و مشکلات انقلاب میشوند.
سردار مهدی فرجی با تشکر از مجموعه شهرداری و شهرداران چهار منطقه برای کمک به برگزاری خوب دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ادامه داد: مجموعه حفظ آثار استان بهصورت شبانهروزی شهرستان به شهرستان و روستا به روستا برنامههای مختلف از ساخت مزار شهدا گرفته تا آوردن شهید گمنام را پیگیری کردند.
وی با بیان اینکه در منطقه خضر نیز یکی از بهترین المانهای شهدایی رونمایی شد، گفت: شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان همراهی خوبی با مجموعه کنگره شهدا در تأمین سوخت و اقدامات دیگر داشته و این اجلاسیه با دیگر اجلاسیههای کل کشور متفاوت است به طوریکه مسئولان تهرانی معتقد بودند که این اجلاسیهها را میتوان از یک صبح تا ظهر تمام کرد اما کنگره اول همدان شش شب اجلاسیه داشت و کنگره دوم به علت برگزاری برنامه "فصل شیدایی" دارای چهار اجلاسیه است.
فرجی درباره مردم غزه و شهادت آنها بیان کرد: مردم مظلوم غزه بیگناه کشته و شهید میشوند، در شرایط سخت بدون برق و آب و در حداقل امکانات زندگی میکنند اما عملیاتی که انجام دادند واقعا پیچیده بود، چرا که غزه در محاصره کامل بوده و پنج نهاد اطلاعاتی اسرائیل کاملا آنها را رصد میکنند و انجام این عملیات از سمت مردم غزه در نوع خودش بی نظیر است.
وی مطرح کرد: گاهی احساس میکنم مردم ما در ایام انقلاب خیلی سختی کشیدند اما وقتی شرایط را مقایسه میکنیم، میبینیم که مقایسه ایرانیان با مردم یمن، افغانستان، غزه و فلسطین اشتباه بوده و واقعا برای مردم غزه دلمان خون است.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان نیز در ادامه گفت: شاید با ساخت و رونمایی از این یادمان بتوانیم ذرهای از دینی که شهدا بر گردن ما داشته را ادا کرده و یاد و خاطره آنها را گرامی و زنده نگه داریم.
امین روستایی با بیان اینکه تمام ایرانیان و مسلمانان جهان مدیون خون شهدا هستند، افزود: امنیت و پایداری که امروز داریم که بتوانیم در این عصر پاییزی اینجا بنشینیم را مدیون خون شهدا بوده و باید برای یادگار ماندن و پایداری نام شهدا و انتقال ارزشها به نسل جدید تلاش کرده و هر کاری از دستمان برمیآید، انجام دهیم.
وی با بیان اینکه برای انتقال ارزشها و یادگار ماندن نام شهدا، زحمات آنها و حفظ خون شهیدان باید برنامههایی مبتنی بر افکار جدید و منطبق بر فرهنگ حاکم درحال حاضر جامعه داشته باشیم، گفت: یادمان شهدای انبار نفت قدیم همدان برای انجام رسالت نسبت به شهیدان در زمینی به مساحت حدود ۴۰۰ مترمربع اجرایی و ساخته شد.
روستایی بیان کرد: این یادمان تلفیقی از حادثهای است که در ۳۰ دی ماه سال ۱۳۶۵ رخ داد و این محل توسط هواپیماهای رژیم مزدور بعث بمباران شد و انبارهای نفت بهعلت موقعیت خاص و سوقالجیشی در تأمین تدارکات جنگی و نیازمندیهای مردم جزو نقاط هدف در زمان جنگ بودند.
وی اضافه کرد: یادمان شهدای انبار نفت ترکیبی از لوله و مخزن بوده که نمادی از نفت و جنگ و ترکشهایی است که به مخزنها خورده شده و برشهایی که در این مخزن دیده میشود این موضوع را القا میکند که چه اتفاقی افتاده و این حس به بازدیدکنندگان منتقل میشود.
روستایی با بیان اینکه اگر آن اتوبوس در زمان بمباران در جایگاه دیگری درحال سوختگیری بود این حجم از تلفات را نداشتیم که در همان لحظه ۴۷ نفر شهید و ۲۰۰ نفر جانباز و مصدوم شوند، خاطرنشان کرد: این یادمان در کوتاهترین زمان ممکن با کمک خدا و شهیدان و باپیگیری مجموعه حفظ آثار استان و همکاری سپاه، مجموعه استانداری در تأیید ضوابط قانونی، شهرداری، شرکت ملی گاز و شرکت خطوط انتقال گاز ساخته شده است.
به گزارش ایسنا، صبح یکی از روزهای سرد دی ماه ۱۳۶۵ رژیم درمانده صدام جنایتی دیگر آفرید و هواپیماهای متجاوز عراقی که توان رویارویی با نیروهای ظفرمند و رزمآوران دلاور جمهوری اسلامی ایران را در خطوط جبهه پیکار نداشتند، به انتقام شکستهای پی در پی نیروهای بعثی در جبهههای نبرد، در جنایتی آشکار بر فراز استان همدان به پرواز درآمدند و در بمباران انبار نفت همدان بار دیگر دستان خود را به خون غیر نظامیان آلوده کردند.
در این حمله رذیلانه ۴۵ نفر از هموطنان بیگناه مظلومانه به شهادت رسیدند و جمعی دیگر نیز مصدوم شدند و اکنون به همت شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه همدان در محل انبار نفت قدیمی استان یادمانی برای این شهدا ساخته و همزمان با کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان با حضور مسئولان استانی افتتاح شد.
انتهای پیام
نظرات