• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402071812556
  • خبرنگار : 71049

ابوالفتح: اقدامات بیش از حد جنون‌آمیز اسرائیل به نفع آمریکا نخواهد بود

ابوالفتح: اقدامات بیش از حد جنون‌آمیز اسرائیل به نفع آمریکا نخواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا تا جایی از اسرائیل و اقداماتش در مواجهه با حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی حمایت می‌کند که اقدامات اسرائیل از سطحی از خشونت بالاتر نرود در غیر این صورت آمریکا و کشورهای اروپایی با فشار افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی مرتبط مواجه می‌شوند.

صبح روز شنبه ۱۵ مهرماه و همزمان با شلیک صدها راکت به سمت سرزمین‌های اشغالی، شماری از نیروهای مقاومت فلسطین موفق شدند از حصارهای فوق امنیتی غزه عبور و به شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف نفوذ کنند. با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» نیروهای سیاسی، نظامی، اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ناگهان با یک آتشبار گسترده از سوی نیروهای مقاومت فلسطین مواجهه شدند و آن‌ها ضربات سنگینی را که در پنجاه سال اخیر بی‌سابقه بوده است به صفوف اسرائیلی‌ها وارد کردند.

کمتر از ۴۸ ساعت بعد، رژیم صهیونیستی از آسمان حملات سهمگینی را انجام داد که این حملات اغلب متوجه مناطق مسکونی در غزه بود و به گفته رسانه‌ها حدود ۲۰۰ نقطه را در غزه هدف قرار دادند. خبرهایی نیز منتشر شده که در پاسخ به حملات حماس، رژیم صهیونیستی ممکن است عملیات زمینی بزرگی را نیز در غزه آغاز کند؛ موضوعی که نگرانی‌های زیادی را در محافل حقوق بشری ایجاد کرده است. «بنیامین نتانیاهو« نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته است، حملات هوایی به غزه «شروع» ماجراست!

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا درباره سیاست و رفتار آمریکا در حمایت از تل‌آویو در مواجهه با نیروی مقاومت فلسطین‌ گفت: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها از اسرائیل تا جایی که خشم و غضب آن‌ها نسبت به حماس کم شود حمایت می‌کنند و در بمباران زمینی و هوایی بایدن کنار اسرائیل می‌ایستند و هر نیاز تسلیحاتی که بخواهند به آن‌ها می‌دهند؛ در این شکی نیست اما اگر اقدامات اسرائیل به راه انداختن حمام خون و نسل کشی و کشتاری خارج از قوانین مرسوم و معمول حقوق بشر کشیده شود و بخواهد نوار غزه را خارج از معادلات بین‌المللی به محاصره کامل و قطع تمامی احتیاجات بکشاند در مقابل آن می‌ایستند و احتمالا از چنین اقداماتی جلوگیری می‌کنند. به هر حال اعتبار آمریکا به دموکراسی و حقوق‌بشری است که مدعی آن است و باید پاسخ‌گوی بحث‌های حقوق بشری باشد.

وی ادامه داد: بدنامی کشتار وحشتاک و قرون وسطایی اسرائیلی‌ها از تحمل نزدیک‌ترین متحدان اسرائیل هم خارج است. بحث افکار عمومی و اعتراض‌ها به رفتار هر دو طرف مطرح است و اگر اسرائیل از این مرز عبور کند آمریکا و کشورهای اروپایی نمی‌توانند برای آن توجیهی بیاورند. در اغلب کشورهای عربی و اسلامی به ویژه در سطح حاکمیت این کشورها سکوت حاکم است اما در کشورهای اروپایی و آمریکا مدافعان حقوق‌بشر چه افکار عمومی و چه نهادها و مراکز بین‌المللی نسبت به این روند و درگیری‌ها و کشتار واکنش نشان می‌دهند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل و آمریکا تصریح کرد: برای همین است که اسرائیلی‌ها خیلی خط و نشان کشیدند و حماس و فلسطینیان را حیوان‌های انسان‌نما خطاب کردند، اما هنوز آن‌ها وارد غزه نشده‌اند، اگر از زمین وارد غزه شوند کشتار گسترده راه می‌افتد. با وجود واکنش‌های بسیار تند مقامات اسرائیلی بعید می‌دانم آمریکا و حامیان اروپایی اسرائیل با اقدامات سخت و شدید آن‌ها علیه فلسطینیان موافق باشند. نخست‌وزیر بریتانیا از اسرائیل حمایت کرد اما دوشنبه شب در اظهاراتی گفت که اسرائیل متناسب و بر اساس قواعد جنگی برخورد کند.

ابوالفتح اظهار کرد: غربی‌ها و آمریکا نمی‌خواهند حمام خون در غزه راه بیفتد. از این رو فکر می‌کنم تا اندازه‌ای از حملات اسرائیل علیه غزه و حماس حمایت کنند و بعد از آن حتما از مذاکره برای صلح و آرامش حمایت می‌کنند، بعید است کشتار و ادامه جنگ بیش‌تر را بپذیرند و این مساله را اسرائیل هم به خوبی می‌داند.

وی با اشاره به اینکه در بین کشته‌ها و گروگان‌ها تعدادی از شهروندان آمریکا هم هستند، گفت: اگر تهدید حماس این باشد که به ویژه گروگان‌های آمریکایی را هم اعدام خواهد کرد و این تهدید را عملی کند فشار زیادی بر روی دولت بایدن می‌آید، از این رو آمریکا باید اسرائیل را کنترل کند تا حماس به سمت واکنش‌های تندتر نرود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: در روزهای آینده آمریکا اجازه می‌دهد تا اسرائیل خشمش را خالی کند، اما بیش از اندازه اگر بخواهد اقدامات جنون‌آمیز انجام دهد حتما به نفع آمریکا نخواهد بود. آمریکا و اروپا بر روی مساله کنترل و نفوذ دارند و حرف‌شان خریدار دارد، در مقابل اسرائیل وابستگی‌هایی به آمریکا و کشورهای اروپایی دارد که نمی‌تواند به مواضع و نظرات آنها بی‌اهمیت باشد. ممکن است آمریکا کنار اسرائیل بایستد اما حتما آن را به خویشتن‌داری دعوت می‌کند.

وی گفت: آمریکا در اوکراین مدعی است که روسیه در حال کشتار غیرنظامیان و عبور از قوانین حوق بشری است، نمی‌تواند الان بگوید در غزه نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل اتفاق نمی‌افتد.

ابوالفتح ادامه داد: البته الان نتانیاهو مشکلات زیادی با رقبای سیاسی داخلی و در افکار عمومی‌اش دارد، از طرفی اگر پاسخ ویرانگر به حملات حماس ندهد، داخل اسرائیل دچار مشکل می‌شود و متهم به بزدلی می‌شود، از طرفی هم حتما با موانعی در سطح واکنش‌هایش از سوی حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه است.

این کارشناس مسایل آمریکا درباره اعزام ناوهای آمریکایی به سمت منطقه و حمایت آمریکا از راه‌های دریایی از رژیم صهیونیستی گفت: این اقدامات برای جلوگیری از باز شدن پای دیگر بازیگران و گروه‌های منطقه‌ای به درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان است تا شرایط از آنچه هست بدتر نشود. اسرائیلی‌ها کمبود تجهیزات نظامی ندارند از این رو معتقدم این اقدام آمریکا بیشتر هشداری برای طرف‌های ذی‌نفوذ در مساله است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha