فرشته جعفری با همراهی مهدی روزبهانی نمایش «ماندالا» را که نوشته آرزو بهرامی است، در نخستین روز از دومین جشنواره بینالمللی پانتومیم در شهر زنجان کارگردانی و به صحنه برد.
وی در حاشیه این نمایش در جمع خبرنگاران، گفت: نمایش «ماندالا» در واقع درباره مخاطرات هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی امروز در مرحله نوپای خود قرار دارد و همه فکر میکنند که ظهور و بروز آن اتفاق بسیار خوبی است، اما ما از زاویهای دیگر به آن نگاه کردیم و پرسیدهایم که اگر به بیراهه برود، چه اتفاقی در آینده رخ خواهد داد؟ ماندالا به معنای دایره است، دایرههایی نمادین که به معنای جهان هستی و تمرکز بر خود انسان است. در این نمایش دو انسان به دنیا میآیند، وارد جهان هستی میشوند، اما تحت سلطه هوش مصنوعی قرار میگیرند و روال زندگی از کنترل آنها خارج و در نهایت تسلیم هوش مصنوعی شده و نابود میشوند.
وی تصریح کرد: هدف ما هشدار نسبت به استفاده از هوش مصنوعی است و آگاهی نسبت به این موضوع که هوش مصنوعی در عین حال که مفید است، خطرناک نیز میتواند باشد.
جعفری درباره شیوه و سبک این نمایش نیز گفت: در این نمایش از اکسسوار استفاده میکنیم و صحنه خالی نیست. ضمن اینکه همه وسایل ما کاملاً واقعی هستند.
این هنرمند همچنین در مورد برگزاری جشنواره پانتومیم و تاثیر آن بر پیشرفت این گونه نمایشی توضیح داد: پانتومیم در کشور ما هنوز برای هنرمندان و مردم زیاد شناخته شده نیست. من سال گذشته به عنوان تماشاگر در این جشنواره حضور داشتم و برخی از آثار به نحوی بودند که احساس میکردم صرفاً کار صامت هستند نه پانتومیم، اما بین آنها پانتومیمهای خوبی را هم شاهد بودیم.
وی افزود: فکر میکنم ما نیازمند یک آموزش مناسب برای افرادی هستیم که علاقهمند به این حوزه هستند، تا مبتنی بر تکنیک با این شیوه نمایشی آشنا شوند و آموزش ببینند. خوشبختانه در این دوره از جشنواره با گروههای نمایشی همکاری بسیار خوبی صورت گرفت.
انتهای پیام
نظرات