محمد صادق حسنی، ۱۸ مهر ماه در رویداد هماندیشی انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی(روستای نوفن) اظهار کرد: از سال گذشته معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، طرحی را با عنوان "مدار" معرفی کرد که شامل کلیدواژههای مولد، دانش بنیان، اشتغال آفرین و روستایی است و با هدف شناسایی شرکتهای دانش بنیانی که در عرصه فعالیتها و توسعه کسب و کارهای روستایی موثر هستند، آغاز بکار کرد.
مدیر توسعه زیستبوم و کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور ادامه داد: ما با اجرای این طرح درصدد ایجاد یک رقابت بین شرکتهای دانش بنیان هستیم تا هم محصولات شان معرفی شود و هم زمینه رقابت استانی و کشوری بین این شرکتها فراهم شود.
وی با اشاره به هدفهای این طرح گفت: از جمله هدفهای این طرح بازاریابی و توسعه فناوری، رسوخ علم به کسب و کارهای روستایی و در نهایت ایجاد یک بانک اطلاعاتی از شرکتهای دانش بنیان است که در برنامههای بلندمدت کشور استفاده شود.
حسنی اضافه کرد: صندوق کارآفرینی امید نیز طرح روستای نوفن را با هدف انتقال تکنولوژی فناوری به کسب و کارهای روستایی در دستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه رویداد نوفن در ۲۱ استان برگزار شده است، گفت: استان مرکزی بیست و دومین استانی است که این رویداد در آن برگزار شده است و در باقی استانها نیز تا انتهای سال برگزار خواهد شد.
حسنی تصریح کرد: منابع اعتباری این طرح از محل تبصره ۱۸ قانون سنواتی بودجه سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است و در قالب آن تفاهم نامههایی بین سازمانهای مختلف منعقد خواهد شد و به اجرا درخواهد آمد.
مدیر توسعه زیستبوم و کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور اضافه کرد: از ابتدای سال بیش از ۷۲۰ شرکت در طرح نوفن شناسایی شدند و در پایان سال پیش بینی میکنیم که در این حوزه به عدد هزار شرکت برسیم و امیدواریم که این رقابت که توسط معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری ایجاد شده منجر به استفاده از ظرفیت تمامی این شرکتها در کل کشور شود.
وی با بیان اینکه طرحهای کسب و کار روستایی تاکنون در ۱۱ استان عملیاتی شده است گفت: بیش از ۱۴۰ طرح با مبلغ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به کارگروههای ارزیابی استانها معرفی شده و ۱۰ طرح در دو استان سیستان و بلوچستان و کرمانشاه به مرحله پرداخت رسیده و حدود ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که امیدواریم طرحهای استان مرکزی نیز کلید بخورد و عملیاتی شود.
حسنی با بیان اینکه صندوق امید، رویکردهای توسعهای را در دستور کار قرار داده است گفت: در دهه ۹۰ حوزههای کارآفرینی توسعه پیدا کرد و طی ۱۰ سال گذشته از کل منابع تسهیلاتی تخصیص یافته به حوزه اشتغال سهم صندوق ۰.۱۶ درصد بوده که ما تلاش داریم به ۰.۲ درصد برسیم ولی با این حال ۱۹ درصد توسعه کسب و کارهای کوچک کشور بر عهده صندوق امید بوده است.
وی با بیان اینکه ۷ مدل پرداخت در صندوق کارآفرینی امید وجود دارد افزود: انتظارمان این است که نقش و وظایف هر دستگاه برای توسعه کسب و کارهای خرد استان مشخص شود و صندوق نیز به عنوان یکی از تامین کنندگان تسهیلات نقش خود را ایفا کند.
حسنی با اشاره به اولویتهای طرح روستای نوفن تصریح کرد: موضوعات آبزی پروری، فناوری محصولات و کشت گلخانه ای برای ما در اولویت قرار دارد و ظرفیتهای استان مرکزی در تمامی این موضوعات بسیار بالاست و امیدواریم اتفاقات خوبی در این راستا رقم بخورد.
انتهای پیام
نظرات