• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402071812285
  • خبرنگار : 50210

رییس انجمن سنگ ایران:

نمایشگاه سنگ محلات پتانسیل دائمی شدن را دارد/ کسی صدای متولی تولید را نمی‌شنود

نمایشگاه سنگ محلات پتانسیل دائمی شدن را دارد/ کسی صدای متولی تولید را نمی‌شنود

ایسنا/مرکزی رییس انجمن سنگ ایران گفت: نمایشگاه سنگ محلات پتانسیل تبدیل شدن به نمایشگاه دائمی را دارد.

بهرام شکوری ۱۸ مهرماه ۱۴۰۲ در آیین آغاز به کار نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم‌ور محلات اظهار کرد: با توجه به استقبال تجار و هیات های تجاری خارجی از نمایشگاه، می توان این نمایشگاه را به نمایشگاه دائمی به ویژه در حوزه سنگ کوپ تبدیل کرد.

رییس انجمن سنگ ایران  تصریح کرد: با این اکتشافات سطحی، ۵ میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ در کشور انجام می شود و در این حوزه رتبه پنج دنیا را در اختیار داریم، به لحاظ تنوع در حوزه سنگ تزئینی نیز رتبه نخست جهان را در اختیار داریم.

شکوری با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۲ میلیون تن تولید سنگ در کشور انجام شد ولی رتبه قابل قبولی در اختیار نداریم و این در حالی است که چین بیش از ۵۰ میلیون تن سنگ تولید می کند، افزود: امسال ۴۰ میلیارد دلار صادرات سنگ در جهان هدفگذاری شده و در سال ۲۰۳۰ نیز صادرات ۵۵ میلیارد دلاری پیش بینی شده است. اگر بتوانیم سهمی ۱۰ درصدی را از بازار جهانی کسب کنیم جایگاه خوبی را در اختیار خواهیم داشت.

وی گفت: چین با صادرات ۵ میلیارد دلار، رتبه نخست صادرات جهان را به خود اختصاص داده و ایران نیز با ۲۰۰ میلیون دلار صادرات، اصلا جایگاه خوبی در بازار جهانی سنگ ندارد.

وی با اشاره به اینکه از ۱۶۲.۵ میلیون تن بلوک استخراجی، ۷۰ درصد مربوط به قاره آسیاست و مصرف سنگ دنیا بیش از یک میلیارد مترمربع است، گفت: ظرفیت معادن سنگ کشور ۳۰ میلیون تن است، اما بیشترین سهم تولید ۱۵ میلیون تن بوده است. باید به سمت توسعه تولید در این حوزه حرکت کنیم که این امر نیازمند الزاماتی است.

رییس انجمن سنگ ایران تصریح کرد: وزارت صمت متولی تولید در کشور است، اما کسی صدای این متولی را نمی شنود و برخی سیاست گذاری های دستگاه هایی که تاثیر مستقیم در تولید ندارند، عملا تولید را تحت تاثیر قرار می دهد. از این سازهای مختلف آهنگ توسعه و رشد اقتصادی خارج نمی شود و عملا افول تولید رقم می خورد. در استان مرکزی باید ساز هماهنگ با تولید نواخته شود.

وی با بیان اینکه برای صادرات باید محصولاتی که قابلیت صادرات دارد، تولید کرد، گفت: در این راستا نیازمند آموزش، تجهیزات و ماشین آلات به روز هستیم و باید دانش صادراتی را توسعه بدهیم تا محصولات صادراتی تولید کنیم و سهم خود را از بازار صادراتی جهان به دست آوریم. باید با تجار و هیات های تجاری تعامل داشت چراکه اگر کشورهایی به صادرات بالا می رسند به دلیل حمایت دولت هاست که مشوق های خوبی در امر صادرات ایجاد کرده اند. باید برای خط مقدم جبهه تولید، فضا را آماده کرد تا ارزآوری برای کشور به خوبی رقم بخورد.

شکوری گفت: می توان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از تولیدکننده نگرفت و این مهم می تواند کمک بالایی به تولید کننده کند. دولت بزرگ شده است و فروش نفت، اخذ مالیات و چاپ پول کفاف هزینه ها را نمی دهد و همین شرایط باعث شده است که در گمرک هم از تولیدکننده مالیات بگیرند.

رییس انجمن سنگ ایران افزود: نرخ مالیاتی کمتر، انگیزه بیشتری برای تولید ایجاد می کند. باید از تولیدکننده حمایت کرد و اجازه داد که صنایع کوچک و متوسط خود راسا اقدام به صادرات محصولات خود کنند، فعالان اقتصادی باید به ازای ارز صادراتی خود بتوانند تجهیزات و ماشین آلات وارد کنند، اما با محدودیت ها و ممنوعیت هایی در این عرصه مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه ورود کوپ های معدنی از افغانستان ممنوع شده است، گفت: اینکه کوپ های افغانستانی وارد کشور شود و ما بتوانیم آنها را فرآوری کنیم چه ایرادی دارد، من متوجه دلیل این ممنوعیت نمی شوم.

شکوری با اشاره به تلاش های دولت برای برداشتن تحریم ها، گفت: قطعا تحقق این مهم و توسعه روابط بانکی نیازمند برداشتن قدم های بزرگتر است. ساخت و ساز در کشور کاهش یافته و این امر در فروش سنگ اختلال ایجاد کرده است. ۹۰ درصد سنگ تولیدی در داخل کشور مصرف می شود در حالی که در ترکیه ۸۰ درصد تولید، صادر می شود. امروز اگر بازار داخلی در رکود است و بازارهای جهانی رونق دارد، باید بخشی از این سنگ را وارد بازارهای جهانی کنیم.

وی با بیان اینکه باید ابرپروژه ها را در کشور ایجاد کنیم، گفت: در بنادر جنوبی و مناطق آزاد می توانیم ابر پروژه اجرا کنیم و بازارهای جهانی را به دست آورده و شرایط صنعت سنگ کشور را بهبود ببخشیم.

رییس انجمن سنگ ایران تاکید کرد: استان مرکزی حتما باید انجمن سنگ استان را فعال کند و با توجه به سهم عمده محلات در تولید سنگ تراورتن کشور، باید نسبت به احصای مشکلات و رفع آنها اقدام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha