هادی بابایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تشکیل جلسات داخلی اداره کل دامپزشکی در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از آماده باش نیروهای این اداره کل خبرداد و اظهار کرد: جلسه ستاد آنفلوانزای استان با حضور ارگانهای ذیربط برگزار شد.
وی با اشاره به فعالسازی ستاد آنفلوآنزای شهرستانها، افزود: حضور در جلسات متعدد استانی مانند مدیریت بحران استانداری، مقابله با بیوترویسم و کمیته پدافند مرزبانی استان با طرح و پیگیری موضوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام شد.
بابایی با اشاره به پایش بیماری در گلههای طیور صنعتی منطقه، افزود: پایش بیماری در طیور بومی خانوارهای پیرامون انجام و نمونهها به مرکز ملی تشخیص برای تشخیص تحت تیپ ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به گزارش گیری سریع موارد احتمالی تلفات غیر متعارف در طیور صنعتی، تصریح کرد: نظارت بر محمولههای طیور و اقلام وابسته تشدید شده است.
بابایی اطلاع رسانی به صاحبان صنعت طیور و تعاونیهای مرغداران و پیگیری مستمر وضعیت واکسیناسیون گلههای مولد طیور و بوقلمون گوشتی را از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی گیلان در راستای مبارزه با شیوع آنفلوانزای پرندگان بیان کرد.
وی تشدید نظارت بهداشتی ادارات دامپزشکی بر واحدهای تحت نظارت و محمولهای طیور، پیگیری تامین اقلام آزمایشگاهی برای بررسی مولکولی و سرمی بیماری زا را از دیگر اقدامات این اداره کل برشمرد و افزود: پایش بیماری در جمعیت پرندگان حیات وحش با همکاری اداره کل محیط زیست انجام میشود.
مدیر کل دامپزشکی گیلان درباره بررسی و پایش بیماری در جمعیت انسانی، خاطرنشان کرد: این مهم با همکاری معاونت دانشگاه علوم پزشکی استان انجام میشود.
بابایی درباره برگزاری دورههای آموزشی در خصوص پیشگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان، یادآور شد: دوره آموزشی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای دهیاران، صاحبان طیور بومی، دانش آموزان، مرغداران و ... در دست اجرا و برخی نیز اجرا شده است.
وی درباره آموزش در سطح شهرستانها، اضافه کرد: در برخی از شهرستانها خصوصا شهرستانهای واحد کانون دورههای آموزشی اجرا شده و در صورت همکاری بخشهای ذیربط در مابقی شهرستانها نیز اجرا میشود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه بخشی از اطلاع رسانی و آموزش از طریق توزیع پمفلت بیماری در حال انجام است، گفت: بازدیدهای بهداشتی و پایشها به طور مستمر صورت میگیرد.
بابایی افزود: تاکنون بیش از ۱۵۰۰ پمفلت اطلاعرسانی بیماری در سطح شهرستانها توزیع شده و در همین راستا پمفلت جدید بیماری نیز تهیه و برای چاپ و تکثیر به مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد استان ارسال شده است.
وی با بیان اینکه بالغ بر هزار واحد صنعتی پرورش طیور در استان فعال است، گفت: عمدتا موارد لازم در خصوص تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینهای از طریق اتحادیه تعاونیهای مرغداران به اطلاع پرورش دهندگان طیور صنعتی میرسد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: این اداره کل و ادارات دامپزشکی شهرستانها آمادگی لازم برای تشکیل کلاسهای آموزشی با همکاری تعاونیهای مرغداران شهرستان را دارد و این امر هم اکنون در حال اجرا است.
وی با اشاره به تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینهای، خاطرنشان کرد: موارد مربوط به واکسیناسیون و نکات خاص بهداشتی به صورت مستمر از طریق مکاتبه و یا انجام بازدیدهای بهداشتی به اطلاع پرورش دهندگان میرسد و بر حسن اجرای آنها نظارت میشود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان تأکید کرد: در موارد احتمال بروز بیماری، مراجعه غیرضروری به واحدهای صنعتی یا حضور پرورش دهندگان در مناطق آلوده به صلاح نبوده و توصیه میشود حتی الامکان این موارد باید به صورت غیرحضوری انجام شود.
بابایی گفت:همانند سنوات گذشته برای پرورش دهندگان طیور بومی در شهرستانها کلاسهای آموزشی توسط ادارات دامپزشکی برای دهیاران و روستائیان تشکیل شده و همکاری مستمر عامل پیشگیری و کنترل موفق بیماری بوده و هست.
وی درباره مشاهده تلفات غیرعادی طیور بومی، گفت: در صورت گزارش تلفات غیر عادی اکیپهای دامپزشکی سریعا به محل اعزام میشوند؛ بررسی بیماری انجام و در صورت لزوم نمونهبرداری انجام میگیرد و در صورت اخذ نتیجه مثبت مراتب به اطلاع ارگانهای ذیربط رسانده و معدوم سازی طیور آلوده و اعمال قرنطینه انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان اضافه کرد: متعاقب آن هماهنگی با ارگانهای ذیربط برای بسیج نیروها برای مقابله با موارد آتی و اطلاع رسانی به پرورش دهندگان طیور صنعتی برای تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینهای انجام میگیرد؛ همچنین اطلاعات مربوط به بیماری برای بررسیهای اپیدمیولوژیک به سازمان دامپزشکی کشور ارسال میشود.
بابایی با بیان اینکه خوشبختانه موارد بروز بیماری در استان در حال حاضر مهار شده است، گفت: ولی جهت امکان پیشگیری و کنترل موارد احتمالی بروز بیماری از هم استانیها و مرغداران درخواست میشود هرگونه تلفات غیر عادی طیور بومی، صنعتی و پرندگان حیات وحش را سریعا به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.
انتهای پیام
نظرات