• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402071610887
  • خبرنگار : 71628

بلینکن: آزادسازی پول‌های ایران ارتباطی به حمله حماس به اسرائیل ندارد

بلینکن: آزادسازی پول‌های ایران ارتباطی به حمله حماس به اسرائیل ندارد

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی ادعای تاثیر کمک‌کننده آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران از کره جنوبی بر انجام شدن عملیات جنبش مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس را تکذیب کرد و گفت‌ که واشنگتن «در حال بررسی کمک‌های نظامی بیشتر به اسرائیل است».

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز (یکشنبه) در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌ان در پاسخ به این که چه نظری درباره ادعاهای داخلی و خارجی مبنی بر این دارد که موضع دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران به انجام شدن موفقیت‌آمیز عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم صهیونیستی کمک کرده است، گفت: ۲ نکته وجود دارد. در زمینه آزادسازی پول‌های ایران برای استفاده در امور بشردوستانه که به عنوان بخشی از توافق بازگرداندن آمریکایی‌های زندانی در ایران بود، تاسف‌بار است که وقتی افراد زیادی جان باخته‌اند و اسرائیل تحت حملات قرار دارد، برخی بازی‌های سیاسی به راه می‌اندازند.

بلینکن ادامه داد: پولی از مالیات‌دهندگان آمریکایی نقشی در این زمینه نداشته است. این پول‌ها، درآمد ایران بود که از محل فروش نفت خود به دست آورده بود و در بانکی در کره جنوبی مسدود شده بودند. آن‌ها از همان روز اول حق استفاده از این پول‌ها را برای مصارف بشردوستانه برخوردار بوده‌اند. این پول‌‎ها از یک حساب بانکی به حسابی دیگر در کشوری دیگر منتقل شد تا استفاده آن تسهیل شود. تاکنون، حتی یک دلار هم از این حساب خرج نشده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا نظارت دقیقی بر این حساب دارد تا پول‌های آن فقط برای غذا، دارو و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد.

وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد: دولت پیشین آمریکا (دولت دونالد ترامپ) سازوکار مشابهی را برای استفاده ایران از درآمد نفتی مسدودشده‌اش در جاهای مختلف برای امور بشردوستانه تعیین کرده بود. بنابراین، یا اطلاعات غلطی به افراد داده می‌شود یا خودشان این اطلاعات را نشر می‌دهند.

بر اساس توافقی که تهران و واشنگتن به تازگی به آن دست یافتند و اجرا شده، ۶ میلیارد دلار از پول ایران که به دلیل تحریم‌های آمریکا در حساب‌های بانکی کره جنوبی مسدود شده بود، آزاد و سپس به بانک مرکزی قطر منتقل شد. در ازای آن نیز چند فرد ایرانی -آمریکایی که به جرم جاسوسی در ایران زندانی شده بودند همزمان با آزادی چند شهروند ایرانی زندانی در آمریکا آزاد شدند و به خانه بازگشتند.

این توافق انتقادات زیادی را از سوی جمهوری‌خواهان در آمریکا علیه دولت بایدن برانگیخت و حتی برخی از آن‌ها، بایدن را به پرداخت باج به تهران برای آزادسازی زندانیان متهم کردند. این ادعا از سوی مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، از جمله بلینکن رد شده بود. کاخ سفید نیز این ادعای جمهوری‌خواهان را «دروغی شرم‌آور» خواند.

کشته‌شدن شهروندان آمریکایی در عملیات طوفان الاقصی

بلینکن افزون بر این، گفت که طبق گزارش‌هایی که به دست دولت آمریکا رسیده است، در عملیات مقاومت فلسطین «چند آمریکایی کشته شده‌اند» و تعداد بیشتری نیز مفقود شده‌اند و آمریکا در تلاش است این موضوع را «راستی‌آزمایی کند.»

 در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی که از روز شنبه آغاز شده، تاکنون حدود ‌۶۰۰ صهیونیست کشته و بیش از ۲۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا پس از وقوع این حمله گسترده علیه شهرک‌ها و شهرهای صهیونیستی عصر روز شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تماس گرفت و تاکید کرد: «ایالات متحده در کنار اسرائیل ایستاده است.»

کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی

بلینکن در ادامه این گفت‌وگو درباره حمایت‌های نظامی کشورش از رژیم صهیونیستی در پی این عملیات موفقیت‌آمیز جنبش مقاومت فلسطین گفت: «ما در حال بررسی برخی درخواست‌های دیگر از سوی اسرائیلی‌ها هستیم و فکر می‌کنم امروز چیزهای بیشتری در این باره بشنوید».

او خاطرنشان کرد که طبق یک تفاهم‌نامه امضا شده در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما»، آمریکا، سالانه، ۳.۸ میلیارد دلار کمک‌نظامی به تل‌آویو ارائه می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به «حزب‌الله لبنان درباره تلاش برای مداخله در جهت گسترش تنش‌ها در غزه هشدار داد».

همچنین وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: از نظر ما بهترین روش برای حل مشکل میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها «چاره دو کشوری» است.

وی در ادامه عنوان کرد: ما انتظار نداریم که اسرائیلی‌ها بالاترین استانداردها در جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان در غزه را رعایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha