به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، «فرانک روبیو»(Frank Rubio) فضانورد ناسا که پس از شکستن رکورد طولانیترین پرواز فضایی تاریخ توسط یک آمریکایی به زمین بازگشت، در یک نشست خبری شرکت خواهد کرد که روز ۱۳ اکتبر ساعت دو بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی در «مرکز فضایی جانسون» ناسا برگزار میشود.
ماموریت طولانی روبیو در «ایستگاه فضایی بینالمللی» به ۳۷۱ روز رسید و او به نخستین فضانورد آمریکایی تبدیل شد که طولانیترین ماموریت فضایی را در تاریخ آمریکا انجام داده است.
بیشتر بخوانید:
«فرانک روبیو» رکورد آمریکا را برای یک سال ماندن در فضا شکست
ماموریتهای طولانیمدت، فرصتی را برای پژوهشگران فراهم میکنند تا اثر پروازهای فضایی طولانیمدت را بر بدن فضانوردان بهتر مورد بررسی قرار دهند. این موضوع بسیار مهمی است زیرا ناسا قصد دارد با ماموریتهای «آرتمیس»(Artemis) به ماه بازگردد و برای اکتشاف انسان روی مریخ آماده شود.
روبیو در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲ همراه با «سرگئی پروکوپیف»(Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین»(Dmitri Petelin) فضانوردان «آژانس فضایی روسیه» به فضا رفت. این سه نفر در ۲۷ سپتامبر به زمین بازگشتند.
بیشتر بخوانید:
بازگشت ۳ فضانورد از ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین پس از یک سال
ماموریت ۳۷۱ روزه، طولانیترین پرواز فضایی توسط یک فضانورد آمریکایی به شمار میرود. این رکورد پیشتر در اختیار «مارک ونده هی»(Mark Vande Hei) فضانورد ناسا با ۳۵۵ روز حضور در فضا بود.
روبیو در طول اولین پرواز فضایی خود تقریبا ۵۹۳۶ دور زمین چرخید و مسافت بیش از ۱۵۷ میلیون مایل را طی کرد که تقریبا معادل ۳۲۸ سفر به ماه و بازگشت از آن است. او شاهد ورود ۱۵ فضاپیمای بازدیدکننده و خروج ۱۴ فضاپیمای بازدیدکننده، شامل ماموریتهای سرنشیندار و باری بود.
روبیو در طول ماموریت رکوردشکن خود، ساعتهای زیادی را برای مشارکت در فعالیتهای علمی آزمایشگاه مداری صرف کرد و همه نوع پژوهش را از مطالعه روی سلامت انسان گرفته تا پژوهش روی گیاهان انجام داد. یکی از پژوهشها، کنترل کردن چند ربات مستقل از فضا و ارزیابی چالشهایی بود که ممکن است برای عملیات از راه دور رباتها وجود داشته باشند. همچنین، روبیو برای آزمایش کردن روشهای پرورش هیدروپونیک(مبتنی بر آب) و آئروپونیک(مبتنی بر هوا) به جای خاک یا سایر روشهای سنتی پرورش گیاهان تلاش کرد تا راههایی را برای تولید کردن محصولات در مقیاس بزرگتر طی مأموریتهای فضایی آینده شناسایی کند.
علاقمندان میتوانند این نشست خبری را به صورت آنلاین در وبسایت ناسا تماشا کنند.
انتهای پیام
نظرات