• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402071610730
  • خبرنگار : 71667

در دیدار وزیر ارتباطات ایران با دبیرکل سازمان D۸ چه گذشت؟

در دیدار وزیر ارتباطات ایران با دبیرکل سازمان D۸ چه گذشت؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور تبادل نظر و بررسی موضوعات با دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه (دی هشت) دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، دی8 پیمان بسیار مهمی است که بین کشورهای تاثیرگذار در جهان، سال‌ها پیش تاسیس شده و در دوره‌های مختلف اثرات بسیار خوبی در توسعه روابط این کشورها ایجاد کرد. این گروه در ۱۵ ژوئن ۱۹۹۷ (۲۵ خرداد ۱۳۷۶)، با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی کشورهای عضو تشکیل شد. در ادامه اجلاس‌های متعددی در سطح سران و وزرا طی این سال‌ها برگزار و بسیاری از توافقات اجرایی شد که موجب توسعه روابط اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو شد.

نخستین اجلاس سران دی8 با حضور سه رئیس جمهور وقت از جمله آقای هاشمی رفسنجانی و چهار نخست‌وزیر و یک وزیر خارجه در خرداد 1376 در شهر استانبول ترکیه برگزار شد. البته این گروه حدود یک سال قبل از این تاریخ فعالیت‌های مقدماتی خود را آغاز کرده بود. گروه کشورهای موسوم به دی8 در واقع از تشکیلات جانبی سازمان کنفرانس اسلامی است.

در بیانیه منتشر شده در اولین اجلاس سران اهداف اصلی دی‌هشت، چگونگی همکاری و همفکری اعضای گروه، ایجاد امکان عضویت سایر کشورهای در حال توسعه، برقراری رابطه با سایر سازمان‌های بین‌المللی به ویژه سازمان کنفرانس اسلامی و نحوه انتصاب مدیر اجرایی آن به تصویب رسید.

چنانچه از این اعلامیه برمی‌آید اهداف اصلی گروه دی‌هشت توسعه اقتصادی، اجتماعی، تقویت موقعیت کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد تنوع و موقعیت‌های جدید در روابط بازرگانی تقویت حضور در تصمیم سازی در سطح بین‌المللی و ارتقای سطح زندگی مردم درکشورهای عضو خواهد بود

کشورهای عضو این سازمان در بخش های مختلف اقتصادی از جمله صنعت، بانکداری، بیمه، علوم و تکنولوژی، انرژی، کشاورزی، گردشگری، بهداشت و سلامت، شیلات، غذاهای حلال، حمل و نقل هوایی و شرکت های کوچک و متوسط زمینه همکاری دارند.

به اعتقاد کارشناسان، یکی از راه‌های افزایش همکاری‌ها در این سازمان، ایجاد بازار مشترک اسلامی است و برای رسیدن به این هدف و ایجاد زمینه و بستر مناسب برای فعالیت موثر و کارای این بازار، استفاده از تشکیلاتی چون گروه هشت کشور اسلامی مفید است و می‌توان از پیوند دادن ترتیبات تجاری و اقتصادی زیر گروه‌های کشورهای اسلامی با یکدیگر چون اکو، شورای همکاری خلیج فارس و گروه هشت کشور اسلامی در این ارتباط سود فراوان برد و از تجربیات آنان استفاده کرد.

علاوه بر نقش مهم و ارزنده‌ای که گروه هشت می‌تواند در راستای زمینه‌سازی برای ایجاد بازار مشترک اسلامی داشته باشد، این گروه در عین حال میتواند برای اعتلای همکاری‌های اقتصادی فیمابین اعضای خود کارساز باشد.

در همین رابطه، عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بعدازظهر روز گذشته (شنبه) با ایسیاکا عبدالقادر امام - دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به D۸ دیدار کرد که در این دیدار دو طرف به طرح و بررسی موضوعات فی مابین پرداختند.

طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این دیدار امیرلاجوردی - جانشین وزیر در امور ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بهزاد احمدی - رییس مرکز همکاری‌های تخصصی و مطالعات راهبردی بین‌المللی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز حضور داشتند.

پیش تر، دبیر کل D۸ ضمن شرکت در اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اقتصادی موسوم به اکو که تیرماه گذشته در تهران برگزار شد، دیدارهای دوجانبه بین المللی نیز با مقامات حاضر در این اجلاس برگزار کرد. کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور اسلامی درحال توسعه، از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha