دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بروز بیماریهای تنفسی در ابتدای پاییز، اظهار کرد: پیشبینی شده بود که در فصل پاییز با افزایش موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی مواجه باشیم و امسال هم این اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به مشاهده مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا در خوزستان، افزود: در روزهای اخیر تعداد مراجعهکنندگان با علائم حاد تنفسی به مراکز سرپایی و بستری این بیماران افزایش یافته است. عمده این بیماران به سرماخوردگی و ویروسهای ساده شایع مبتلا هستند و حدود یکسوم بیماران نیز به کووید – ۱۹ و آنفلوآنزا مبتلا میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به اینکه در فصل پاییز مدارس و دانشگاهها که مراکز تجمعی قابل توجه هستند، بازگشایی میشوند، توصیه میشود مسئولان این مراکز حتما تهویه کلاسها را از طریق تهویه مکانیکی یا باز کردن در و پنجرهها برقرار کنند و در صورتی که دانشجو یا دانشآموزی دچار علائم حاد تنفسی بود، باید در منزل استراحت و از حضور در دانشگاه و مدرسه پرهیز کند.
وی بیان کرد: افراد پرخطر شامل زنان باردار، افراد بالای ۶۰ سال و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای در صورت ابتلا به آنفلوآنزا یا کووید – ۱۹، دچار علائم شدید میشوند و حتی ممکن در این گروهها مرگ و میر مشاهده شود.
بختیارینیا گفت: این افراد باید در صورت حضور در اماکن شلوغ پر ازدحام از ماسک استفاده کنند و اگر پزشک معالجشان صلاح دید، واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
وی عنوان کرد: عموم مردم نیز اگر بیش از یک سال از آخرین نوبت تزریق واکسن کووید – ۱۹ گذشته است، باید به واحدهای بهداشتی مراجعه و واکسن کرونا را تزریق کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم رعایت آداب تنفسی و شستوشوی مرتب دستها، بیان کرد: عموم مردم در صورت مواجهه با فرد دارای علائم بیماری، حتما فاصله اجتماعی را با بیمار رعایت کنند و در صورتی که خودشان علامتدار شوند باید به پزشک مراجعه کنند، از خوددرمانی و مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک بپرهیزند، در منزل بمانند و استراحت کنند تا دیگران را نیز مبتلا نکنند.
انتهای پیام
نظرات