حیدر عبدضحد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نقش اشتراکات مذهبی و فرهنگی در تقویت روابط بینالمللی میان دو کشور ایران و عراق، اظهار کرد: با توجه به روابط صمیمانه میان این دو کشور، تعاملات در ابعاد فرهنگی و علمی در سطح مطلوبی قرار دارد. امیدوار هستیم که این روابط به نفع دو کشور و در راستای خدمت به دانشجویان و مردم دو کشور توسعه یابد.
وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاههای ایران در عرصه بینالملل، عنوان کرد: اطلاعات کاملی از دانشگاههای ایرانی داریم و از لحاظ علمی و فناوری دانشگاهها بسیار پیشرفته و در حال توسعه اند، امیدوار هستیم بتوانیم با همکاریهای دوجانبه، این پیشرفت، توسعه و فناوری را به کشور و دانشگاههای عراق نیز انتقال دهیم و همکاریهای دو جانبه را به نفع دو کشور تقویت کنیم.
قائممقام وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی جمهوری عراق اضافه کرد: متأسفانه بیشتر دانشجویان عراقی در دانشگاههایی که رتبه پایینی دارند، در حال تحصیل هستند و امیدواریم با همکاریهای دو جانبه مشکلاتی که دانشجویان عراقی با آن مواجه هستند، برطرف شود. امیدواریم دانشگاههای ایران مانند تهران، صنعتیشریف، امیرکبیر و بیشتر دانشگاههایی که رتبههای عالی دارند و در جهان نامی اند، دانشجویان عراقی را بپذیرند و دیدگاه دانشجویان عراقی نسبت به دانشگاههای ایرانی تغییر کند.
عبدضحد با اشاره به نزدیکی دو کشور ایران و عراق به لحاظ اقتصادی، بیان کرد: این همسایگی و نزدیکی از لحاظ اقتصادی بسیار مهم و مؤثر است، برای نمونه میتوان گفت بر اساس آمار واقعی که وزارت علوم عراق در دسترس دارد، حدود ۶۵ هزار دانشجو از عراق در ایران در حال تحصیل هستند و آمار غیرواقعی نیز حکایت از تحصیل حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی عراقی در ایران دارد. درصدد هستیم که دانشجویان عراقی در بهترین دانشگاههای ایران تحصیل کنند و برای خدمت به کشور عراق با بهترین فناوریها و علومی که از این دانشگاهها بهره بردهاند، بازگردند.
انتهای پیام
نظرات