سیروس ابراهیمی پانزدهم مهرماه در همایش روز ملی روستا و عشایر و آغاز سال زراعی جدید اظهار کرد: یکی از خلأ های اساسی روستاها در کل دنیا پیچیدگی امر روستا است.
وی ادامه داد: با توجه به جاذبه کاذب شهرها نگهداری روستا کار آسانی نیست و باید با یک شناخت و برنامهریزی علمی در روستا حاضر شد که موجب ماندگاری آن شود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در صورت استقرار، توسعه و ماندگاری مردمی در روستاها بسیاری از مشکلات جامعه و مردم حل میشود، بیان کرد: باید کاری کنیم گاهاً جاذبههای کاذب شهری روستاها را تخلیه نکند که تحقق آن به این معناست که دیگر در حاشیه شهرها حاشیهنشین نداریم، راندمان تولید در کشور بالا میرود و ... که همه اینها بستگی دارد که ما در روستاها چه کنیم که مردم در روستا بمانند که باید با پشتوانه و برنامهریزی دقیق باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاناری لرستان افزود: اگر در روستا زیرساخت ایجاد کنیم و شغل نباشد روستا نمیماند و اگر شغل ایجاد و زیرساخت نداشته باشیم شغل پایدار نمیمان، باید یک توازن داشته باشیم یعنی هم زیرساخت و هم شغل را همزمان ایجاد کنیم که این آهنگ حدود ۲۵ سال پیش شروع شده و در دولت سیزدهم این استارت خیلی محکمتر زده شده است.
وی با اشاره به اینکه خدمات امروز دولت به روستاها در حوزههای مختلف بینظیر است، افزود: در طول دو سال استقرار دولت سیزدهم ۵۵۰ میلیارد تومان از مجموع تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ به سمت روستاها و اشتغال روستایی رفته و ۱۰۰۰ میلیارد تومان در حوزه کمیته امداد و بهزیستی بوده است و همچنین از محل جزء دو بند ب تبصره ۱۶ حدود ۹۰۰ میلیارد تومان تنها توسط کمیته امداد پرداخت شده است.
ابراهیمی ادامه دا: مرغداریهای ما عمدتاً در روستاها هستند و در زمانی که در مردمی سازی یارانهها با مشکل مواجه شدیم ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار سرمایه در گردش به آنها تزریق شد که سرپا بمانند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان بیان کرد: تولیدات ما بیانگر این است که روستاهای ما وضعیت اگر بهتر از شهرها نباشد بدتر از آنها نیست و قطعاً از حاشیه شهرها بهتر هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۸۰ صنعت تولیدی و تکمیلی در روستاهای ما ایجاد شدند و در تلاش توسعه آنها هستیم، اضافه کرد: سه زنجیره ارزش ما در حوزه روستایی است که تلاش داریم آنها را تکمیل کنیم.
ابراهیمی بیان کرد: دولت سیزدهم دنبال این است که یک وضعیتی در روستاهای ما ایجاد شود که روستاها از مصرفی بودن بیرون آمده و تولید کننده و مولد باشند و خدمت خود را به جامعه ارایه دهند که قطعاً دولتمردان ما موظف هستند که خدمات را به روستاییان و عشایر ارائه دهند.
انتهای پیام
نظرات