• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402071509863
  • خبرنگار : 50225

چند توصیه برای حفظ بهداشت محیط مدارس

چند توصیه برای حفظ بهداشت محیط مدارس

ایسنا/خوزستان مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم امکان تهویه هوای کلاس‌های درس برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های تنفسی گفت: هوای تمیز باید به طریق موثر وارد کلاس شود و آلاینده‌های تولید شده در هر اتاق به نحو موثری خارج شوند به گونه‌ای که مانع از انتشار عفونت‌های منتقله از هوا بین افراد حاضر در فضای داخلی شود.

مهران معلم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بازگشایی مدارس و لزوم رعایت بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: باید هرگونه فعالیت بوفه‌ها و پایگاه‌های تغذیه در مدارس مطابق پروتکل بهداشت محیط و چک لیست‌های مربوطه باشد و تردد افراد متفرقه به آبدارخانه مدرسه نیز مجاز نیست.

وی افزود: توصیه می‌شود از دست ‌به‌ دست کردن مواد غذایی و ساندویچ‌های خانگی و یا تهیه‌ شده در مدرسه توسط دانش‌آموزان و یا فروشندگان، جدا خودداری شود. مواد غذایی فله‌ای و باز نیز خریداری نشود.

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان گفت: استفاده از مایعات بیشتر توسط دانش‌آموزان توصیه می‌شود و بهتر است از آب‌های آشامیدنی که قبل از مصرف، بطری آن شسته شده است، استفاده کرد.

معلم عنوان کرد: در صورت تمایل دانش‌آموز به مصرف میوه در مدرسه، به منظور پیشگیری از آلودگی مواد غذایی، میوه باید در منزل به طور کامل و بر اساس اصول بهداشتی شست‌وشو و پوست گرفته شده باشد.

پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در مدارس

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به لزوم رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در مدارس بیان کرد: برای اینکه کلاس‌ها تهویه مناسب داشته باشند باید از کلاس‌های دارای پنجره استفاده شود؛ باید حداقل ۲۰ درصد از مساحت سطح کلاس، از پنجره بازشونده به میزان ۴۵ درجه تشکیل شده باشد.

وی افزود: بیشترین تهویه طبیعی در زمانی که پنجره‌ها در دو طرف کلاس باز باشند، فراهم می‌شود.

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان گفت: هوای تمیز باید به طریق موثر وارد کلاس شود و آلاینده‌های تولید شده در هر اتاق به نحو موثری خارج شوند به گونه‌ای که مانع از انتشار عفونت‌های منتقله از هوا بین افراد حاضر در فضای داخلی شود.

معلم بیان کرد: شرایط باید به گونه‌ای فراهم شود که امکان حداقل شش بار تعویض هوا در هر ساعت در کلاس فراهم شود. تعداد فن‌های مکشی نیز باید متناسب با مساحت سطح کلاس باشد.

وی گفت: در صورت استفاده از کولر آبی و گازی، پنجره‌ها و درها باید به میزان ۲۵ درصد برای خروج هوا باز باشند. به منظور افزایش حرکت هوا در داخل کلاس می‌توان از پنکه یا پنکه سقفی استفاده کرد.

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: در صورت استفاده از سیستم تهویه مطبوع، سیستم باید به گونه‌ای تنظیم شود که حداکثر جریان ورودی از هوای آزاد تأمین شود. در صورت نیاز به وسائل گرمایشی نیز هر یک ساعت یکبار باید هوای کلاس‌ها تهویه شود و پنجره‌ها به مدت ۱۰ دقیقه باز باشند. دانش‌آموزان نیز باید با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند.

وی بیان کرد: استفاده از هواکش و باز گذاشتن درها و پنجره‌های سالن‌ها به منظور تهویه مناسب و مستمر و وجود تهویه فعال و مناسب در اتاقک آسانسورها نیز باید مد نظر قرار بگیرد.

بهداشت سرویس‌های بهداشتی مدارس

معلم با اشاره به نکات بهداشتی که باید در سرویس‌های بهداشتی مد نظر قرار گرفته شود، بیان کرد: سیستم لوله‌کشی صابون مایع و دستمال کاغذی باید در توالت‌ها و سرویس‌های بهداشتی تعبیه شود.

وی افزود: دستشویی‌ها و توالت‌ها باید روزانه حداقل دو بار در طول ساعات کار مدرسه و یک‌بار در انتهای کار مدرسه یا انتهای نوبت، بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغ‌شده گندزدایی شوند. سطل‌ها، دستمال‌ها و وسایل نظافت و گندزدایی سرویس‌های بهداشتی نیز باید مجزا باشند.

مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان گفت: به منظور کاهش تماس مستقیم دست‌ها با در و دستگیره‌های ورودی و خروجی ساختمان سرویس‌های بهداشتی، باید آن‌ها را به حالت نیمه باز قرار داد یا مجهز به پدال باز شونده باشند یا برای سهولت تردد از جک و آرام‌بند استفاده شود. پسماندها نیز باید به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی دفع شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha