به گزارش ایسنا، دکتر جلیلی گزارشی از عملکرد دانشگاه شریف ارائه داد و گفت: بعد از انقلاب اسلامی دانشگاه صنعتی شریف شیب رشد بسیار خوبی را داشته، ما در اوایل انقلاب فقط معطوف به تربیت کارشناس بودیم، بعد از دفاع مقدس ما در همه رشتههایی که در دانشگاه داشتیم، تحصیلات تکمیلی و به ویژه در تحصیلات تکمیلی مقطع دکتری را راه انداختیم و الان دانشگاهی هستیم که تقریبا ۵۰ درصد جمعیت دانشجو کارشناسی است و ۵۰ درصد حدودا کارشناسی ارشد و دکتری هستند. بسیاری از فارغالتحصیلان اعضای هیات علمی سایر دانشگاههای کشور و خود دانشگاه صنعتی شریف هستند، بخشی هم در دانشگاههای دنیا در شرکتهای بزرگ بینالمللی دنیا مدیریت یا کارشناسی را دارند و نقش آفرینی میکنند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: حدود ۶۰ هزار فارغالتحصیل داریم که در اقصی نقاط کشور و اقصی نقاط دنیا نام «شریف» را به عنوان نگین آموزش عالی کشور درخشندهتر میکنند و این باعث افتخار است. بعد از کرونا ما باید از آموزش مجازی به آموزش حضوری برمیگشتیم، چون آموزش مجازی نتوانست آن قدری که فکر میشد، نیاز را پاسخ بدهد، ما الان ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی را داریم ولی بر آموزش حضوری تاکید داریم و بعضی از کارهایمان را که به صورت مجازی بهتر، سریعتر و راحتتر انجام میشود، از آموزش مجازی استفاده میکنیم؛ مثلا اگر داوری را بخواهیم از یک کشور دیگر یا از شهر راه دوری در یک دفاع پایاننامه داشته باشیم، حتما از آموزش مجازی استفاده میکنیم.
وی درباره فعالیتهایی که اخیرا در این دانشگاه انجام شده است، افزود: ناحیه نوآوری شریف در کنار دانشگاه و در پیرامون دانشگاه به وسعت حدودا ۱۲ برابر خود دانشگاه برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان ایجاد شده است تا هر کس در دانشگاه از دانشجوی کارشناسی گرفته تا هیات علمی و فارغ التحصیل اگر خواست کار فناورانهای انجام دهد، مقدمات آن برایش مهیا باشد و از معافیتهای مالیاتی در صورت استقرار در این ناحیه برخوردار شود و شهرداری نیز تسهیلاتی را فراهم کرده است.
رئیس دانشگاه شریف افزود: یکی از کارهایی که در این مدت انجام شده است مربوط به مسکن اساتید دانشگاهی بویژه اساتید جوان فاقد مسکن است که به این منظور پروژهای را در روز دوم مهر با حضور دکتر زاکانی شهردار تهران، دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیسجمهوری کلنگ زنی کردیم. همچنین در صدد انجام اقداماتی در مسیر بینالمللسازی دانشگاه هستیم که این موضوع باعث ارتقای رتبه دانشگاه و افزایش تعاملات پژوهشی و آموزشی میشود و بدین طریق تعاملات فرهنگی و اثرگذاریهای متقابل بینالمللی را گسترش میدهیم.
وی درباره تعاملات با سایر نهادها و مراکز علمی و دانشگاهی، خاطرنشان کرد: در بعضی از حوزههایی که مساله اصلی کشور است، مثلا در بحث انرژی تلاش میکنیم رویدادی را در اوایل سال آینده برگزار کنیم که این رویداد همه نهادهای بینالمللی مرتبط و شخصیتهای مرتبط را در راستای پیداکردن راه حلی برای کشور و منطقه و جهانیان گرد هم آورد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاههای ایران و عراق در مشهد، گفت: امیدواریم که بهار آینده اجلاس رؤسای دانشگاههای ایران و چین یعنی برترینهای دانشگاههای چین و برترین دانشگاههای ایران را در دانشگاه شریف میزبان باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شریف، وی درباره اینکه این فعالیتها دربرگیرنده تفاهمنامه است یادآورشد: تفاهم نامه فقط کاغذ است، وقتی دیدار اتفاق میافتد وقتی اجلاس اتفاق میافتد، یک مقدار جدیتر میشود، وقتی که استاد میرود و استاد میآید، دانشجو میرود و دانشجو میآید، این خیلی جدیتر و عملیاتی میشود. باید تلاش کنیم دانشجویان بینالمللی را زیاد کنیم و دورههای مشترک در حد دکتری داشته باشیم. این تعاملات در قالب کلاس مشترک، درس مشترک، همایش مشترک، مقاله مشترک و کتاب مشترک به زبان بینالمللی خودش را بروز و ظهور میدهد و قطعا باید این مسیر را ادامه بدهیم.
جلیلی خاطرنشان کرد: متاسفانه زیر ۱۰۰ نفر در دانشگاه دانشجوی خارجی داریم. چرا که پذیرش دانشجوی خارجی در شریف با ملاحظاتی باید انجام شود؛ آن هم ملاحظه رقابت با تک رقمیها و دو رقمیهای کنکور؛ به این جهت قاعدتا اگر بخواهیم دانشجوی خارجی بپذیریم، باید تیزهوشان کشورهای دیگر را بپذیریم. چرا که وقتی نام دانشگاه شریف در گواهینامه فارغالتحصیلی آنها وجود دارد، باید کارنامهشان نیز گویای همان باشد.
انتهای پیام
نظرات