نویدرضا فرهانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در استان بیش از ۶ هزار هکتار باغ پرتقال اعم از بارور و غیر بارور وجود دارد که عمده آن در شهرستانهای بندرگز، گرگان و کردکوی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ارقام پرتقال در گلستان شامل تامسون، هاملین، سانگویین، مور، والنسیا و یافا است، بیان کرد: بخشی از محصولات تولیدی برای تازه خوری راهی بازار مصرف داخل و خارج استان شده و مابقی در سردخانهها و انبارهای نگهداری میوه دپو و به مرور تا شب عید وارد بازار میشود.
سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی گلستان با بیان این مطب که عملکرد نارنگی در هر هکتار به طور میانگین ۱۸ تن و پرتقال ۱۶ تن است، ادامه داد: برداشت نارنگی در اواخر شهریور آغاز و تا اواخر آبان ماه پایان مییابد و پرتقال نیز از ابتدای آبان ماه آغاز و تا اواخر دی ماه ادامه دارد.
فراهانی از افزایش ۳۰ درصدی میزان تولید مرکبات نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: میزان تولید مرکبات استان گلستان در سال گذشته ۱۱۰ هزار تن بود اما در سال جاری با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی پیشبینی میشود، بیش از ۱۵۵ هزار تن مرکبات از سطح باغات استان برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه قیمتگذاری محصولات باغی توافقی و بر اساس قانون عرضه و تقاضا بوده و جهادکشاورزی نقشی در تعیین قیمتها ندارد، تصریح کرد: باغدرانی که میخواهند محصولات خود را صادر کنند، مسائل فنی باغدارای به خصوص رعایت زمان برداشت و چیدن اصولی میوه حتماً توجه داشته باشند زیرا فروش میوههای با کیفیت با قیمت بالاتر و سهولت بیشتری انجام میشود.
سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی گلستان میزان اشتغالزایی پرتقال در فصل برداشت را به ازای هر هکتار ۸۰ نفر اعلام کرد و افزود: در فصل برداشت پرتقال اکثریت باغات استان گلستان با نیروی کارگر و به صورت دستی برداشت میشود.
فراهانی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد پرتقال تولیدی استان به صورت تازه خوری و یا نگهداری در انبارهای مناسب میوه برای توزیع در ماههای دیگر سال و تأمین میوه در شب عید در استان مصرف میشود، گفت: ۴۰ درصد مرکبات تولیدی استان به تهران و دیگر استانهای کشور صادر میشود.
انتهای پیام
نظرات