آرزو عشقی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بیماری هاری جزو بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات است که از لحاظ بهداشتی و اقتصادی(درگیری دامها و حیوانات اهلی) حائز اهمیت است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان فیروزه با اشاره به کشندگی بالای این بیماری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشندگی بیماری هاری پس از ابتلا ۱۰۰ درصد است، در انسان و حیوانات نیازمند توجه و اقدامات ویژه است.
وی عنوان کرد: این بیماری از طریق، گزش توسط حیوانات(پستانداران شامل سگ، گربه، روباه، راسو، گرگ، اسب، بز، گاو و...) انتقال پیدا میکند.
عشقی همچنین گفت: حتی کوچکترین خراش، تماس بزاق حیوانات با مخاطات انسان نظیر چشم، دهان و ...، استنشاق هوای آلوده به ویروس در غارهای سکونتگاههای خفاشهای آلوده، پیوند عضو از فرد آلوده به افراد سالم انتقال پیدا میکند.
وی افزود: شستشوی کامل و دقیق تمامی زخمها به طور عمیق و با فشار زیاد آب(حتی کوچکترین خراشها) با آب و صابون به مدت حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه (هر زخم به طور جداگانه)، ضدعفونی زخم با بتادین و یا سایر ضدعفونی کنندهها، عدم بستن پانسمان و بخیه زخم و در صورت نیاز پس از انجام اقدامات پیشگیری با نظر پزشک معالج، تکمیل واکسیناسیون هاری از جمله اقدامات پیشگیری از این بیماری است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان فیروزه با تأکید بر اینکه شهروندان باید بیماری هاری را جدی بگیرند و در صورت بروز حادثه حتماً به پزشک مراجعه کنند، تصریح کرد: همه ساله تعدادی از شهروندان به دلیل حیوان گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه دارند که بلافاصله اقدامات لازم صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه همه پستانداران به بیماری هاری مبتلا میشوند و در صورت مبتلا شدن برای انسانها خطرساز میشود، خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر حیوان گزیدگی با افزایش سگهای بلاصاحب به خصوص در روستاها افزایش داشته است.
عشقی با بیان اینکه تاکنون جلسات مختلفی در خصوص این بیماری برای پرسنل ادارات مختلف در شهرستان برگزار شده است، اظهار کرد: این جلسات با هدف شناخت بیماری و راههای انتقال و پیشگیری راههای انتقال، درمان و مراقبت بیماران برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات