دکتر فرگل صحاف ابراهیمی سهشنبه شب، ۱۱ مهرماه در آیین گرامیداشت هفته جهانی ناشنوایان و روز جهانی زبان اشاره در تبریز، اظهار کرد: افراد عزیزی که از نعمت شنوایی محروم هستند توانمندیهای بیشتری از افراد عادی کسب کردهاند که توانستهاند مابین افراد جامعه زندگی کنند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه آسیب شنوایی شایع ترین معلولیت در بین معلولیتها است، تشریح کرد: از علت موارد ناشنوایی ۲۵ درصد به دلایل ناشناخته، ۵۰ درصد به دلایل ژنتیکی و ۲۵ درصد سایر موارد مانند (زردی، بیماریهای مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان و....) بوده است.
وی اظهار کرد: بهزیستی یک سازمان تخصصی است که با اولویت قرار دادن برنامههای غربالگری شنوایی و توانبخشیهای گفتاری و شنیداری، تجهیزات توانبخشی از جمله سمعک را به همراه کمک هزینه کاشت حلزون، تعمیر و تعویض قطعات کاشت و خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون برای کودکان دارای آسیب شنوایی و خانوادههای آنها ارائه میکند.
صحاف گفت: اکنون تعداد ۸۷ هزار افراد دارای معلولیت در استان داریم که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۸۶ نفر یعنی ۱۶ درصد معلولان، ناشنوا هستند.
وی خاطرنشان کرد: سطوح مختلف کمشنوایی به عنوان کمشنوایی خفیف، متوسط، شدید یا عمیق مشخص میشود که در آذربایجان شرقی سطح متوسط ناشنوایی شایع است.
وی در خصوص خدمات بهزیستی برای افراد ناشنوا، گفت: از کل ناشنوایان استان نزدیک به ۱۲ هزار و ۶۵۴ نفر مستمری دریافت میکنند و برنامه ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی برای افراد ناشنوا داریم.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی ادامه داد: مراکز توانبخشی بالای ۱۵ سال است که به افراد ناشنوا خدمت کرده و همچنین از کارگاههای تولیدی که ناشنوایان را به کار میگیرند، حمایت میکنیم. در زمینه ارائه خدمات کاریابی و اشتغال به افراد کمشنوا و ناشنوا در قالب پشتیبانی شغلی خدمات میدهیم.
وی یادآور شد: آذربایجان شرقی جزو استانهای دارای بالاترین مرکز پشتیبانی شغلی است که تعداد سه مرکز پشتیبانی در استان از سال ۹۸ شروع به فعالیت کردهاند.
وی به چالشهای بهزیستی برای ناشنوایان اشاره کرده و گفت: تهیه وسیلههای توانبخشی برای افراد ناشنوا از جمله سمک و باتری سمک که در سال ۱۴۰۱ قریب به ۲۰ درصد کل اعتبارات تخصیص داده شده به مرکز توانبخشی برای تهیه این عوامل هزینه شده است، از جمله این چالشها است که تعداد ۷۸۳ سمک و ۱۶ هزار قطعه باتری با اولویتبندی به دانش آموزان و دانشجویان تحویل داده شده است.
صحاف در خصوص پیگیریهای سازمان بهزیستی در زمینه کاشت حلزون شنوایی نیز بیان کرد: از سال ۸۶ اعتبار قابل توجهی با پیگیریهای به عمل آمده به امر کاشت حلزون اختصاص یافت و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۲۱ نفر با حمایت ما از کاشت حلزون بهره مند شدهاند.
وی اضافه کرد: ارائه خدمات هنری و هنر درمانی هم جزو خدماتی است که ما با نمایش درمانی و موسیقی درمانی در این مرکز توانبخشی به این عزیزان خدمت میکنیم.
وی ادامه داد: خدمات مراقبت و ارائه خدمات توانبخشی در منزل جزو فعالیتهای دیگری است که برای افراد چند معلولیتی به کار میرود و افرادی که علاوه بر محرومیت از نعمت ناشنوایی سایر معلولیتها دارند، در منزل توسط مراقبان منزل با افراد متخصص مراقبت میشوند که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۸ نفر از این خدمات سازمان بهرهمند شدند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۹۱۰۰ نفر از ناشنوایان به تسهیلگری اشتغال و یا پرداخت تسهیلات اشتغال اقدام کردند، گفت: از این تعداد ۱۴۶۵ نفر در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ از خدمات تسهیلگری اشتغال از جمله تسهیلات، پرداخت مشوقهای حمایتی بهرهمند شدند.
وی از فعالیت ۹ تشکل در سطح استان که با ارائه خدمات رفاهی، فرهنگی و اجتماعی درحال فعالیت به کلیه ناشنوایی عزیز هستند، خبر داد.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین فعالیتهای سازمان بهزیستی، غربالگری شنوایی است، ادامه داد: در کلیه بیمارستانها قریب به ۹۸ درصد نوزادان متولد شده همه ساله غربالگری شنوایی میشوند که تعداد ۴۷ هزار ۸۱۱ نوزاد سال قبل غربالگری شنوایی شدند و از این تعداد بیماران تشخیص داده شده و کاشت حلزون انجام گرفت.
صحاف بیان کرد: غربالگری کودکان بین سنین سه تا پنج سال انجام میگیرد که ۱۲۰۰ نفر در سال ۱۴۰۱ معاینه و نسبت به شناسایی کودکانی که از این نعمت محروم هستند، اقدام شده است.
وی اظهار کرد: در سطح استان نزدیک به ۲۴۰۰ روستا غربالگری شنوایی انجام شده و با برنامه توانبخشی شناسایی میشوند و از خدمات مربوطه استفاده میکنند.
وی در خاتمه خطاب به ناشنوایان حاضر در این مراسم، عنوان کرد: عزیران ناشنوا، ما همیشه درکنار شما هستیم و از وظایف مهم ما، خدمت به شما است و در این راستا نیز از تمامی ارگانها کمک میطلبیم تا شهری مناسب برای همه معلولان عزیز داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات