• سه‌شنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402071107292
  • منبع : بنیاد ملی نخبگان

سیدافقهی در نشست رؤسای بنیادهای نخبگان استانی مطرح کرد

اساتید؛ محور اقدامات بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه‌ها/همکاری بنیاد با ۱۰۰۰ استاد در تربیت نخبگان

اساتید؛ محور اقدامات بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه‌ها/همکاری بنیاد با ۱۰۰۰ استاد در تربیت نخبگان

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه محور همه اقدامات بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه‌ها اساتید هستند، گفت: بنیاد ملی نخبگان امسال با ۱۰۰۰ نفر از اساتید دانشگاهی برنامه‌ای را در حوزه تربیت نخبگان آغاز می‌کند.

به گزارش ایسنا، سید سلمان سیدافقهی در نشست رؤسای بنیادهای نخبگان استانی که در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: همواره یکی از رویکردهای کلی بنیاد ملی نخبگان شناسایی و هدایت نخبگان سراسر کشور است تا با شناسایی آن‌ها به توانمندی آینده‌سازان برتر بپردازد. مسیر پیش‌رو امیدبخش و روبه رشد است و به زودی شاهد تحولات رو به جلویی در حوزه شناسایی و توانمندسازی نخبگان خواهیم بود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به جایزه مصطفی(ص) نیز گفت: خوشختانه برگزاری همزمان سلسله نشست‌های نخبگانی بنیاد با جایزه مصطفی(ص) که برترین جایزه علمی در میان کشورهای جهان اسلام است و برترین دانشمندان در آن گرد هم جمع می‌شوند و به جامعه علمی در جهان اسلام معرفی می‌شوند، تناسب خوبی داشت.

گسترش دایره شناسایی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان درباره شناسایی و تعداد نخبگان در سراسر کشور نیز گفت: بر اساس تعاریف گسترده‌ای که از مفهوم نخبگی وجود دارد، ما ۱۰ درصد از طیف دانش‌آموز و دانشجو را در طیف استعدادهای برتر محاسبه می‌کنیم و تعداد مخاطبان زیادی داریم، اما تا کنون ۶۲ هزار نخبه در دایره شناختی بنیاد، شناسایی شده‌اند و این نشان‌دهنده این است که بنیاد ملی نخبگان باید با دست بلندتری برای شناسایی نخبگان اقدام کند؛ زیرا تعبیر رهبر معظم انقلاب این است که اگر در جایی استعدادی باشد و به واسطه کوتاهی ما شناسایی نشود، ظلم کرده‌ایم؛ بنابراین در این حوزه ما دایره شناسایی خود را گسترش خواهیم داد و پس از آن باید برنامه‌ای برای هدایت آن‌ها در نظر گرفته شود.

سیدافقهی در ادامه با تاکید بر لزوم گسترش مفهوم نخبگی گفت: تلاش بنیاد ملی نخبگان این است که مفهوم نخبگی را در حوزه‌های مختلفی از جمله نخبه هنری، ادبی، صنعتی، اقتصادی و تجاری افزایش دهد تا با شناسایی، از آن‌ها تکریم شود و در زمینه الگوسازی از ایشان نیز بهره‌مندی صورت گیرد. همه این اقدامات نیازمند آئین‌نامه‌هایی است که در حال تنظیم و تدوین است و به زودی اعلام خواهند شد.

دغدغه جدی رئیس‌جمهوری نسبت به حوزه نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان سپس با اشاره به برخی برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان، گفت: شخص رئیس‌جمهوری نسبت به حوزه نخبگان، دغدغه جدی دارند و به صورت پیوسته از بنیاد ملی نخبگان این امر را پیگیری می‌کنند، تلاش ما این است تا منابع لازم را تامین کنیم، اما طبیعتا نیازمند برخی حمایت‌های قانونی و بالادستی هستیم.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شده، سهم نخبگان در اقتصاد کشور در احکامی که بنا هست در برنامه هفتم توسعه به تصویب برسد، افزایش پیدا کند. اهتمام جدی نیز به بهره‌مندی بیش از پیش از مجمع خیران وجود دارد و در حال حاضر زمینه‌های خوبی در برخی از استان‌ها در این خصوص ایجاد شده است.

تمرکززدایی، سبب معرفی ظرفیت‌های متفاوت استانی به مسؤولان می‌شود

در بخش دیگری از این نشست، فرشاد سلیمانی، معاون توسعه بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: امسال به فراخور برگزاری رویداد جایزه مصطفی(ص) در اصفهان تصمیم گرفتیم نشست رؤسای بنیادهای نخبگان استانی را نیز در حاشیه این برنامه برپا کنیم تا درباره مسائل نخبگان و سیاستگذاری‌های این حوزه، بحث و تبادل نظر صورت بگیرد. 

سلیمانی درباره اهمیت برگزاری همزمان جایزه مصطفی(ص) و نشست سالانه بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: ما، مسؤولان استانی بنیاد ملی نخبگان را هر سال دو بار کنار هم جمع می‌کنیم، اما امسال این نشست در حاشیه جایزه مصطفی(ص) در اصفهان برگزار شد.

وی گفت: جایزه مصطفی (ص) به نخبگان جهان اسلام تعلق می‌گیرد و یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان نیز شناسایی نخبگان و سرآمدان دنیا است.

ضرورت الگوگیری از سرآمدان جهان اسلام

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سلیمانی اضافه کرد: جایزه مصطفی(ص) به افراد سرآمدی تعلق می‌گیرد که الگویی برای نخبگان دیگر بخش‌ها هستند؛ بنابراین به دنبال این بودیم تا از این ظرفیت استفاده و در حاشیه برگزاری این رویداد، مسائل نخبگان، نحوه شناسایی آنها و الگوگیری از سرآمدان جهان اسلام را نیز بررسی کنیم.

وی با بیان اینکه برگزاری این جایزه در اصفهان که یکی از قطب‌های فرهنگی کشور است، یک فرصت خوب محسوب می‌شود، گفت: تلاش می‌کنیم تا این‌گونه برنامه‌ها را از تهران خارج کنیم، بخصوص اینکه از مزیت‌های تمرکززدایی این است که ظرفیت‌های متفاوت استان‌ها به مسؤولان معرفی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha