• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071007152
  • خبرنگار : 50355

حذف پایدار ۱۰۰۰ مکان عرضه قلیان در مشهد

حذف پایدار ۱۰۰۰ مکان عرضه قلیان در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال ۱۴۰۱، در زمینه ممنوعیت عرضه قلیان ۱۴۳ مورد اماکن غیرمجاز عرضه پلمب و بیش از ۱۰۰۰ مکان عرضه قلیان در سطح شهر مشهد حذف پایدار شد و ۶۰۰۰ قلیان نیز معدوم شد.

فرشید وفا در همایش بزرگداشت روز جهانی بهداشت محیط  که دوشنبه دهم مهرماه در مجتمع  شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۹۴ نفر بازرس در حوزه بهداشت محیط فعال هستند که سهم شهرستان مشهد ۱۸۳ نفر است.

وی اظهار کرد: شعار سال جاری از طرف فدراسیون بین‌المللی بهداشت محیط "آمادگی برای محافظت از  سلامت  مردم در هر مکان و هر روز" نامگذاری شده که با توجه به تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از آن که همه دنیا را در بر گرفته است، شعار بسیار هوشمندانه‌ای است  و همین امر اهمیت توجه به حوزه مسائل بهداشت محیط  را صدچندان می‌کند.

وفا با اشاره به تغییر اقلیم و پیامدهای آن از جمله خشکسالی، عنوان کرد: چنین ساختاری اهمیت پرداختن به سه حوزه را برای ما پررنگ‌تر می‌کند، بحث هوا، بحث غذا و دستیابی به مواد غذایی سالم و مهمتر از همه بحث آب که پدیده خشکسالی هم بر تأمین آب آشامیدنی سالم تأثیر دارد و هم می‌تواند بر فرایند تولید غذا و... تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: همه این موارد اهمیت این شعار را برای ما بیشتر می‌کند که در جهت آمادگی هر لحظه‌ای و در هر مکان برای پاسخگویی سریع به این بحران‌ها به منظور به حداقل رساندن تبعات انسانی و مالی فرهنگ‌سازی کنیم.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر اقداماتی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دانشگاه برتر در زمینه بهداشت محیط، صورت گرفته، قطعا ناشی از تعاملات درون‌بخشی و برون‌بخشی قوی تأثیرگزار بوده است و اگر این فرایند خدمت از ابتدای فرایند بازرسی تا احکام صادره به منظور بازدارندگی  به نحو دقیق و صحیح انجام نمی‌شد قطعا نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شد.

وفا اظهار کرد: در مراسم دهه پایانی صفر با ورود بیش از ۶ میلیون زائر ما شاهد کمترین آسیب‌ها بودیم که این مهم ناشی از تعاملات بین سازمانی و دستگاه‌های تاثیرگذار در حوزه بهداشت بوده است.   

وی در ادامه با ارائه آماری از عملکرد حوزه بهداشت در سال گذشته و نیمه اول سال ۱۴۰۲  افزود: در لحظه تحویل سال حدود ۳۰۰ نفر نیروی بهداشتی در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر حضور داشته و به زائران و مجاوران خدمت‌رسانی کردند.

وفا در زمینه نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در سال ۱۴۰۱ و نیمه اول سال ۱۴۰۲ تعداد کل بازرسی‌ها را ۴۸۱ هزار و ۴۴۱ مورد عنوان کرد و افزود: در همین راستا ۸۵۸ مورد مراکز و اماکن متخلف پلمب شد.   

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در دهه اول محرم ۲۲۹ بازرس فعالیت داشتند و یکی از فعالیت‌های بسیار خوب که علی‌رغم  تمام محدودیت‌ها در دستور کار ستاد خدمات سفر استان بود، دسترسی به آب شرب سالم در موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی بود که با تعاملات سازنده و مشارکت بازرسان حوزه بهداشت و اقداماتی شامل کلرسنجی‌های به موقع، نمونه‌برداری‌های به موقع و... این مهم انجام شد.

وفا با اعلام اینکه در زمینه برنامه خودکنترلی و خوداظهاری رتبه ششم کشوری را  کسب کردیم تعداد دفاتر خدمات سلامت فعال در دانشگاه را ۱۴ دفتر ذکر کرد.

وی  تشکیل ۸ جلسه کارگروه ایمنی فاضلاب و تشکیل کارگروه اجرایی نجات کشف‌رود را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه آبیاری مزارع با آب‌های نامتعارف ذکر کرد و گفت: در این زمینه ۳۰۰ موتور تلمبه جمع‌آوری شده و ۵ کشاورز متخلف نیز شناسایی و به مراجع قانونی معرفی شدند.

وی  اقدامات کوتاه مدت نجات و احیای رودخانه کشف‌رود را  تشکیل گروه ویژه اراضی برای بازدیدهای دوره‌ای و گزارش تخلفات در حریم بستر به مراجع قضایی، همچنین جمع‌آوری موتور تلمبه‌های غیرمجاز و پاکسازی کامل مسیر رودخانه کشف‌رود و جلوگیری از کشت و کار آلوده در حاشیه این رودخانه ذکر کرد.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه ارائه گزارش عملکرد حوزه بهداشت، بررسی روزانه شاخص کیفیت هوا و گزارش‌های هواشناسی، تشکیل ۶ کارگروه اضطرار در نیمه اول سال جاری، کمی‌سازی سالیانه بیماری‌های منتسب به آلودگی هوا با استفاده از نرم‌افزار ایرکیوپلاس را از جمله اقدامات حوزه بهداشت محیط در زمینه بهداشت هوا و تغییر اقلیم ذکر کرد.

وفا عنوان کرد: یکی از موارد مهم دیگر اقدامات انجام شده در زمینه بهداشت محیط مراکز بهداشتی درمانی و برنامه مدیریت پسماند است که به همین منظور کارگروه تخصصی مدیریت ضوابط اجرایی پسماندهای عفونی و تیز و برنده فعال شده و دستگاه‌های بی‌خطرساز پسماند در کلیه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه مستقر و بر حسن عملکرد آنها نظارت شد.

وی ادامه داد: ساماندهی پسماندهای پزشکی مطب‌ها و مدیریت کامل پسماندهای عفونی تولیدی در درمانگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، بررسی جامع وضعیت مدیریت پسماند در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش و مداخله در راستای ارتقاء شاخص‌ها، صدور مجوز و فعالیت سه شرکت بی‌خطرساز پسماند پزشکی و نظارت بر حسن عملکرد از دیگر اقدامات حوزه بهداشت در این زمینه بود.

مدیر سلامت محیط  و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات صورت گرفته در خصوص اقدامات مربوط به دخانیات در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: تعداد کارگاه‌های شناسایی شده عرضه تنباکو تقلبی (ناس) ۶ کارگاه، بوده و ۴ هزار و ۴۵۰ کیلوگرم تنباکو تقلبی نیز معدوم شد، همچنین در زمینه ممنوعیت عرضه قلیان نیز ۱۴۳ مورد اماکن غیرمجاز عرضه قلیان پلمب و بیش از ۱۰۰۰مکان عرضه قلیان در سطح شهر مشهد حذف پایدار شد و ۶۰۰۰ قلیان نیز معدوم شد.

گفتنی است ۲۶ سپتامبر مصادف با  چهارم مهرماه روز جهانی بهداشت محیط نام‌گذاری شده است و شعار سال جاری "  آمادگی برای محافظت از  سلامت  مردم در هر مکان و هر روز" در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha